Wysłany: Nie Lut 12, 2006 9:53 am [15x19] Simple Simpson
Sezon: 15
Odcinek: 19
Nr produkcyjny: FABF15
Data emisji: 02.V.2004
Scenariusz: Jon Vitti
Reżyseria: Jim Reardon
Gościnnie wystąpili: Nichelle Nichols (jako ona sama)
W Springfield pojawia się Pie-man (człowiek-ciasto), który obrzuca ciastem każdego, kto kogoś obraził.
-promisquous idiots island
-zloty bilet w bekonie
-fabryka bekonu
-pie-man
-fist face
-wiggum
-scena jak w spider-manie
-'zabilem twojego ojca - homer do lisy
-gadajace placki
-wiezienie dla pracownikow
-burns i smithers jako dziecko i matka
Dość dobry odcinek i w fajny sposób pokazuje relacje ojciec-córka
Spoko nawiązania do filmów o Batmanie Aż poczułem ich klimacik
Plusy:
+Oszukanie że ta wyspa to półwysep
+Homer: "Ameryka... ej ja znam ten kraj!"
+Pierdząca sałatka Krusty'ego
+Wiggum w myślach Homera: "Nie sądziłem, że zmieszczę się w tym dymku!"
+Obrzucony teksańczyk
+Homer: "Odwróćmy tą smutną minę" i odwraca Barta do góry nogami
+Homer wali ciastem w CBG
+Ktoś do sieroty: "Wróć jak będziesz chciała większy biust!"
+Teskt (ale zapomniałem przez kogo i w jakiej okoliczności wypowiedziany...): "Nie będą was straszyć starzejące się naturalnie kobiety!"
+Pomyłki Homera
+"Pie-Man zabił Twojego ojca"
+Homer patrzy na zdjęcie Lisy i myśli sobie: "Nie, nie mogę tego zrobić", a potem na zdjęcie Barta z procą i myśli: "A może jednak tak?..."
+Burns biczuje Carla i Lenny'ego
+Gadające ciasta
+Burns do pracowników pod prysznicami z informacją że skonfiskowano im ubrania
+Ofiara Homera - sam Homer
+SLH na zdjęciu jako Pie-Man
+Obrzucenie harcerki ciastem
+Smithers jako matka i Burns jako dzidziuś
+Wiggum do Lou: "To będziesz TY! Jeśli się nie zamkniesz!"
+Bart jako babeczkowy chłopiec
Minusy:
-Naśmiewanie się z Lisy i jej upokarzanie na konkursie kulinarnym
-Bart o Lisie: "Jak ktoś tak nudny jak ona może być spokrewniony z kimś tak fajnym jak ja?!"
-Scena w której Lisa i Homer jedzą ciasta - przydałoby się pokazać jak później od nich utyli a nic takiego nie pokazano
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Nie Sie 31, 2008 3:14 pm, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 3:00 pm
Strasznie wysokie oceny jak na taką cienzne... Homer tym razem jako superbohater, no dobra niech będzie tylko ciekawe że nagle zrobił się taki wysportowany że wywija salta podczas ucieczki przed policją itd... Ogólnie pomysł mało ciekawy jak dla mnie, jakoś nie przepadam za filmami o superbohaterach itd a tu sa wyraźne nawiązania :p Do tego mała ilość dobrych gagów. Ocene podwyższa początek (reality show), gadanie Homera z ciastami i nawiązanie do 'charliego i fabryki czekolady' ale i tak dość niska- 5/10.
bardzo spodobał mi się ten odcinek będący zgrabną parodią tego typu produkcji
dużo tu naprawdę fajnego i mądrego humoru, a także fajne przesłanie
tylko Burns był jednak przerysowany
Super odcinek Homer jako super bohater był świetny najbardziej mi się podobało Homer chce zobaczyć jak powstaje bekon, Homer sędzia, Homer staje w obronie Lisy, Homer rzucający placek w kolesia od komiksów, atak policja na Homera, pocałunek Homera i Marge jak ze spider-mana, Homer wyciągający se nabój z ręki, Burns męczący pracowników, Homer ucieka do gabinetu Burnsa, Homer rzuca ciastem w siebie, Smithers jako matka a Burns jako dzidziuś, ludzie nie wieżą że Homer jest pie-manem i Homer i jego nowy pomocnik na dachu
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum