Wysłany: Czw Lut 16, 2006 11:24 pm [16x01] Treehouse of Horror XV
Sezon: 16
Odcinek: 01
Nr produkcyjny: FABF23
Data emisji: 07.XI.2004
Scenariusz: Bill Odenkirk
Reżyseria: David Silverman
Gościnnie wystąpili: (brak)
Trzy historie:
1) Ned Flanders po uderzeniu kulą do kręgli w głowę, przewiduje śmierć ludzi.
2) Lisa jako detektyw z Londynu z XIX wieku próbuje rozwiązać sprawę zagadkowych morderstw.
3) Maggie zostaje przypadkowo zmniejszona i połknięta przez pana Burnsa. Simpsonowie wyruszają jej na ratunek w głąb ciała Burnsa.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 10:10 pm
Siódemka.
Odcinek horrorowy jakich wiele, trochę śmieszny, trochę straszny ot taka średnia. Pierwszy epizod nieco lepszy od pozostałych. Moment, w którym Flanders zarobił w głowę kulą od kręgli... Aż mnie zabolało.
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 5:24 pm
Pierwsze dwie historie... Wspaniałe!
W segmencie Neda genialny gag, goni genialny gag. Drugi przypadł mi strasznie do gustu klimat, świetny humor plus nawiązania do Angielskiej literatury. Trzeci niestety najsłabszy. Nie był zły, ale jednak w niczym nie przebił mi dwóch wcześniejszych.
Dobry horrorowy odcinek choć widziałem lepsze
Jednakże ta muzyczka w intro - jeeeny co to wogóle było?! Ani trochę niehorrorowe!
Za to daję minusa! Chociaż fajna dość muzyczka, no ale nie oszukujmy się! Do horrorowej konwencji odcinka wogóle nie pasuje, a już na pewno nie do intro!
Najlepsza dla mnie była historyjka trzecia - Homer powiększony w ciele Burnsa - OBłĂŠD!
Miałem nadzieję, że w tej trzeciej historyjce może będą jakieś nawiązania do filmu "Mikrokosmos" ale chyba ich nie było...
Plusy:
Przed historyjkami:
+Homer sam się zjada
+Wyrzyganie Barta
Pierwsza historyjka - 8/10 - Jak Flandersowi rozszerzały się źrenice to mi tak jakoś przypomniał się film "Bezszelestni mordercy" - gdzie kosmitom mordercom też w taki sam sposób rozszerzały się źrenice...
Heh... wogóle fajnie zostało w tej historyjce pokazane czym grozi igranie z przeznaczeniem
+Homer próbuje strącić frisbee kulą do kręgli
+Kula do kręgli trafia w Neda
+Wypadający z okna Hibbert - najlepsze było jak znieczulał się przed upadkiem
+Hans Moleman powieszony na drutach
+Hans Moleman spuszczony w kanał
+Homer myślący że zarobi na Nedzie przewidującym śmierć
+Homer prowokuje Neda do zastrzelenia go
+Zniszczenie spluwy
+Zakłócenia w mikrofonie - Ned mówi "Nie wciskaj guzika" a Homer słyszy: "-/-/- wciskaj -/- guzik-/-"
+Homer się przewraca i językiem wciska przycisk
+Garaż w niebie
+Homer: "Ciekawe czy dałoby się wysadzić niebo!..."
+Pan Bóg oddający Frisbee Homerowi - a już można by pomyśleć, że Bóg chce go ukarać
Druga historyjka - 8/10 - Nie było zbyt wielu fajnych scen, ale podobały mi się te starolondyńskie klimaty No i Lisa jako detektyw oraz Bart jako jej asystent - zaskakujące jest że przez całą historyjkę ani razu się nie kłócili
+Wiggum: "Zamknijcie go zanim znajdziemy ciemniejszego!"
+Geeky Teenager jako Piotruś Pan
+Głowy Flandersów
+Ożywiony taboret - choć w sumie mogli nieco rozszerzyć wątek z taboretem
+Ralph ćpający opium
+Selma o swoim morderstwie: "To było 5 minut temu!"
+Eddie bez języka
+XIX-wieczne UFO
Trzecia historyjka - 10/10 - Majstersztyk!
+Pomniejszona Maggie w kapsułce
+Homer wsadza rękę do gęby Burnsa... i wyjmuje jego mózg!
+Lisa do Homera: "Ale Profesor Frink jest naukowcem, a Ty ledwie umiesz czytać!"
+Retrowirusy wg Frinka
+Strój kąpielowy Marge
+Bart się odlewa wewnątrz Burnsa
+Bart i Lisa przybijają pionę po tym jak Bart wykrzyczał: "Learning is cool!"
+Białe krwinki zżerające kostium Marge
+Homer je piankę
+Homer się powiększa - FULL WYPAS!! Niezły absurd!
+Homer do Burnsa: "Uważaj, bo zadzierasz z kimś kto może Ciebie kopnąć w krocze od środka!"
+Homer: "O żesz! Potrzeba mi otworu na usta! I jeszcze paru innych..."
+Tańce Burnsa i Homera oraz pozostałych bohaterów odcinka
+Krzyki Homera w napisach końcowych i po nich
Minusy:
-Nieodpowiednia muzyczka w intro
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Czw Lis 15, 2007 4:38 pm, w całości zmieniany 1 raz
+Homer sam się zjada
+Homer ściąga frisbee z dachu za pomocą kuli do kręgli
+obrazy w oczach Homera
+Homer uderza w lufę pistoletu
+Ned zabija Homera
+Homer językiem wciska przycisk i niszczy całe miasto
+sen Ralpha
+Homer wkłada rękę do przełyku Burnsa
+Homer ja piankę ślazową
+Homer zrośnięty z Burnsem
Ten odcinek był beznadziejny! Nie spodziewałam się tak wysokich ocen i nadziwić się nie mogę do tej pory. Daję temu odcinkowi -10 (szkoda ze w normalnym głosowaniu istnieje tylko 1, jako najniższa ocena). Ten odcinek był tak żenujący, że aż zakrywałam się programem telewizyjnym! A końcówka... po prostu brak mi słów, aż mnie osłabiła (dosłownie=fizycznie). Koszmar!!!
za pierwszą historyjkę - 10 za klimat i za Nedowskie "You son of......."
za drugą - 10 za kostiumy
za trzecią - 10 za pomysł i za najładniej narysowaną Marge w historii
1.Historia była bardzo fajna Flanders i jego wizje, śmierć Molemana, Homer wysadzający elektrownie językiem i bóg zwracający Homerowi frizby 9.5/10
2.Historia jak dla mnie była najlepsza zatrzymanie Apu, Piotruś pan do więzienia, żywy taboret i średniowieczni kosmici 10/10
3.Historia była dla mnie najsłabsza najlepsze momenty Homer wkładający łapę do gęby Burnsa, Bart sika w organiźmię Burnsa i powiększony Homer daje 8.5/10
ogólnie odcinkowi daje 9/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum