The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 16x08, and, hail, homer, mary, ned's, pass, simpsonowie

[16x08] Homer and Ned's Hail Mary Pass

Jak oceniasz ten odcinek?
1
8%
 8%  [ 1 ]
2
8%
 8%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
25%
 25%  [ 3 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
8
33%
 33%  [ 4 ]
9
16%
 16%  [ 2 ]
10
8%
 8%  [ 1 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Lut 16, 2006 11:28 pm   [16x08] Homer and Ned's Hail Mary Pass

Sezon: 16
Odcinek: 08
Nr produkcyjny: GABF02
Data emisji: 06.II.2005
Scenariusz: Tim Long
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Tom Brady, LeBron James, Michelle Kwan, Yao Ming, Warren Sapp

Dzięki swojemu tanecznemu popisowi Homer zdobywa pracę jako choreograf dla znanych sportowców, a później, wraz z Nedem układa program występów na SuperBowl. Czy spodoba się publiczności?

vlcsnap-5566781.jpg
Plik ściągnięto 1782 raz(y) 10.75 KB

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 3:37 pm   

Fajny odcinek, ale nie podobało mi się to, że Ned naciągał fakty z Biblii, to w ogóle do niego nie pasuje przecież. 8/10
+Park w Springfield
+szalona kocia baba
+tańczący Homer
+zapasowe obrazy ze statkiem w szafie
+film Neda o Kainie i Ablu

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 9:59 pm   

Jedynka.

Totalne dno. To był najsłabszy odcinek Simpsonów jaki do tej pory widziałem. Fabuła mizerniutka, niedokończone wątki - park, mało humoru. Po prostu odcinek jest, jak dla mnie totalnie bez sensu. Nie spodziewałem się, że zobaczę taki odcinek, ale sie doczekałem. Jedyny jasny punkt to filmy Neda.

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Czw Lip 12, 2007 1:51 am   

-park-a-squat
-gra - zastrzel harcerke
-smiechy roznych krajow
-obrazki w szafie
-filmy flandersow - nasmiewanie sie z gibsona
-burns celluloid whimses
-slub packmanow

8/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:46 pm   

2/10

Odcinek zaliczający się do wybitnie nudnych... Śmieszyły mnie tylko początkowe sceny z tańcami Homera i jak je później rozpowszechniono na necie... to uratowało ocenę odcinka przed jedynką... :P I to te sceny zasługują na wyróżnienie wśród plusów na które jednakże składa się więcej scenek i tekstów ale nie są one na tyle mocne żebym mógł uznać że odcinek jest extra bądź dobry - ale mimo wszystko je wypisałem jak to zawsze robię :P
Ale reszta to... heh nie wiem wogóle co to miało być... Tak mnie ten odcinek przynudzał że momentami to już zapominałem o czym on jest i nie wiedziałem co jest grane... Od jakiegoś momentu ponadto przez długi czas nie wypisywałem żadnych plusów, a o czymś to świadczy... no wprawdzie ich ilość na ocenę odcinka u mnie nie ma większego znaczenia, jednakże ich niewypisywanie świadczy że musi dziać się w odcinku coś bardzo nudnego co zwykle obniża ocenę :P
Minusów właściwie nie ma - nie było w odcinku żadnej sceny która by mnie czymś wkurzyła... :P

Plusy:

+Homer: "O! Jest coś w czym jestem dobry" i wchodzi do przenośnego kibla i... heh już zapomniałem co on tam konkretnie robił ale wiem że mnie to bardzo rozśmieszyło... :P
+Homer tańczy i śpiewa na wieść o wygranej
+Filmik o Homerze rozesłany w necie mający tytuł: "Barysznikow z wielką dupą!" - po raz pierwszy oglądany przez Jimbo i łobuzów :lol:
+Mario z kreskówek i gier o braciach Mario i jego gościnny występ
+Motywy z gry o braciach Mario w których Homer próbuje załatwić Mario :)
+Homer wypina swój goły zad a tu nagle wchodzi Lisa :lol:
+łapanie się za krocze jako 'słoneczko' nad hierarchiczną piramidą Homera
+Jeden ze sportowców próbuje po koszykarsku podać sałatkę Marge i rozwala cały żyrandol! :mrgreen:
+Chińczyk mówiący, że nic nie umie po angielsku. Gdy Lisa mu zaprzecza ten do niej: "Zamknij się mała! Dobrze mi się tu siedzi!"
+Dywagacje Roda i Todda Flandersów na temat potomstwa Adama i Ewy
+Flanders jako szatan z robakami
+Kearney: "Ja też bym zapłacił. Mam tu czyjś portfel", Hibbert: "Ej to mój!"
+Burns w logo 'Columbia Pictures'
+Film Neda Flandersa z motywami ze Starego Testamentu
+Przepoławiający się sędzia ze Springfield grający Salomona
+Napis przesiąkły na drugą stronę Homera
+Tawerna Moe sponsorem meczu
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Pon Wrz 08, 2008 10:34 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:30 pm   

+Homer wygrywa misia w toalecie
+Homer śpiewa, że jest lepszy od Barta
+filmik z Homerem na całym świecie
+Homer walczy z Mario
+Homer kręci sie na głowie
+film Neda
+Lebron urywa żyrandol

7/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 10:32 pm   

Ocenę odcinka zmieniam z 2 na 6.
Powód?
Ano prawie cały wątek Homera począwszy od jego głupiego(w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;) ) tańca aż po treningi z tymi sportowcami bardzo mnie wciągnął! :D
Poza tym o ile poprzednim razem za nic nie potrafiłem rozkminić o co w tym odcinku chodzi o tyle teraz nareszcie zrozumiałem o co chodziło w obu wątkach(Homera i Neda) aczkolwiek przy niektórych momentach musiałem normalnie po kilka razy cofać daną scenę i po kilka razy ją całą bardzo uważnie obejrzeć i wysłuchać uważnie wszystkich kwestii by załapać o co chodzi. :P :/
Odnośnie wątku Flandersa to już mniej mi się podobał. Po pierwsze - wziął się tak nagle, znikąd i przez pewien czas myślałem, że jest wciśnięty do odcinka po prostu na siłę. Choć myślałem tak tylko, a może raczej aż do momentu jego i Homera wspólnego pokazu na stadionie gdy to oba wątki się z sobą zetknęły, aczkolwiek dziwne to wrażenie na mnie zrobiło... Cały ten pokaz z historią Noe'go... Owszem wiem o co w tym wszystkim chodziło, ale takie dziwne wrażenie na mnie zrobił i nie wiem w sumie jak to skomentować. Ani się nie śmiałem ani nie narzekałem, ani nic... :woot:
No a po drugie te wszystkie filmiki Neda z historiami biblijnymi wywołały we mnie mieszane uczucia. O ile ten z Kainem i Ablem mi się nawet podobał, o tyle potem te następne od momentu gdy Burns się wmieszał zaczęły mnie drażnić! M.in. IMO za dużo krwi tam było i ogólnie sprawiały przez to wrażenie profanacji, przynajmniej ja to tak odebrałem :?

Tak więc ostatecznie odcinek dostaje ode mnie 6-tkę. Jakby cały odcinek był poświęcony tylko Homerowi i jego nowej 'pracy' to byłoby znacznie wyżej, no ale ten dziwny wątek Flandersa znacznie zaniża ocenę. Jak dla mnie to mogłoby go wogóle nie być. :P

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pią Lip 03, 2009 8:47 am   

ocena: 6/10

dziwny odcinek. muszę przyznać, że wątek z Flandersem był ciekawszy, tylko - ja to często bywało - zepsuła wszystko Marge... ech, ten typ tak ma

Jacob  
Profesor

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 5:10 pm   

Taki sobie! Trochę nudny... Dziwny pomysł jak na ten serial. Nie wyszło z wątku głównego nic szczególnego, więc odcinek zaliczam do tych słabych. :P Wątek z Flanders'em był beznadziejny! Jedynie podobała mi się w nim parodia Columbia Pictures. :D Trochę skojarzył mi się z ,,Itchy and Stratchy'' (nie wiem czy dobrze napisałem) :D Wątek Homer'a nie był wybitny, ale był nawet dobry. Z tego powodu nie przepadam odcinków z tak dziwnymi wątkami... Poza wątkami spodobał mi się Mario oraz sam fakt występu LeBron'a James'a i Yao Ming'a. :P Z powodu wątków daję 6/10

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Nie Lip 25, 2010 8:21 am   

Super odcinek bardzo podobał mi się wątek Homera Flandersa tak średni ale jak dla mnie nie zaniżał oceny najbardziej mi się podobało park, szalona kociara, konkurencja w której Homer jest dobry, taniec zwycięstwa Homera, taniec Homera w internecie, parodia Mario, film Flandersa, sportowcy w klipach tańczący taniec który nauczył ich Homer, Burns każe biczować aktorów, Burns na wstępie do filmu, Homer sam płaci za przygotowanie festiwalu i ślub Pacmanów
ogólnie daje 10/10

arturion  
Maggie

Wysłany: Sro Sie 18, 2010 5:23 pm   

Ha ha, czasami przerażają mnie recenzje Shaggy'ego. Najpierw daje 2 i ocenia film jako nudy, a potem podnosi ocenę o 4 oczka, bo za pierwszym razem nie zrozumiał w ogóle odcinka :lol2:

Arientar  
Grampa

Wysłany: Sro Sie 24, 2011 10:49 pm   

Shaggy napisał/a:
No a po drugie te wszystkie filmiki Neda z historiami biblijnymi wywołały we mnie mieszane uczucia. O ile ten z Kainem i Ablem mi się nawet podobał, o tyle potem te następne od momentu gdy Burns się wmieszał zaczęły mnie drażnić! M.in. IMO za dużo krwi tam było i ogólnie sprawiały przez to wrażenie profanacji, przynajmniej ja to tak odebrałem :?

Uwierz mi, w Biblii są o wiele bardziej krwawe sceny. Szkoda, że Ned nie postanowił zrobić filmu o tym, jak żydzi zajmowali Kanaan i robi holokaust wszystkim ludom zamieszkujących tamte ziemie. Po prostu napadali całe miasta i wszystkich wyrzynali, łącznie z kobietami i dziećmi.

Nie obraź się, ale prawdziwy chrześcijanin nie nazwał by filmów kręconych przez Flandersa profanacją. Takie rzeczy robią osoby, które Biblii nie znają i mają o niej tylko wyobrażenie.

Co do odcinka. Gagów jako takich dużo tam nie było. W sumie najbardziej podobał mi się wątek kręcenia filmów Biblijnych przez Neda. Dzięki temu można poznać, że Marge nie jest prawdziwą chrześcijanką (gdyby przeczytała Biblię, wiedziałaby o dużo bardziej krwawych rzeczach, niż te pokazana przez Neda, które w sumie zaliczały się do jednych z łagodniejszych scen w Starym testamencie).
Podobało mi się też to przedstawienie w przerwie meczu footballowego, nie rozumiem, czemu ludzie to wygwizdali.

W sumie dzięki tym scenom odcinek wg. mnie zasługuje na mocne 6/10.
Metalocalypse: 1, 2...
My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...

Odpowiedz do tematu