The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 16x13, homer, mobile

[16x13] Mobile Homer

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
8
50%
 50%  [ 3 ]
9
33%
 33%  [ 2 ]
10
16%
 16%  [ 1 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 10:59 am   [16x13] Mobile Homer

Sezon: 16
Odcinek: 13
Nr produkcyjny: GABF07
Data emisji: 20.III.2005
Scenariusz: Tim Long
Reżyseria: Raymond S. Persi
Gościnnie wystąpili: (brak)

Homer chce udowodnić, że to on trzyma rękę na rodzinnym budżecie. Kupuje więc samochód kempingowy - oczywiście bez zgody Marge. Powoduje to kolejną kłótnie małżeńską. Aby ją zakończyć dzieci wpadają na szalony pomysł...

vlcsnap-5586914.jpg
Plik ściągnięto 1792 raz(y) 11.71 KB

cYg  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 12:10 pm   

jest na to jedna rada... zrób napisy :D

www.napisy.thesimpsons.pl

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 12:15 pm   

Niestety czasu mało. A poza tym BarneyGumble juz się za nie wziął, więc co mu będe robił konkurencję :) .

BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 12:59 pm   

O odcinku napiszę poźniej (powiem tylko, że mi się podobał) - teraz własnie kończę napisy. Bez obaw zostanie coś dla was do tłumaczenia, bo jak zwykle luki są ;) . Liczę na pomoic jak wrzucę je na kiś serwer

cYg  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 1:17 pm   

o jak już będą gotowe to podeśli mi je na maila to wrzucę na stronkę :-)

www.napisy.thesimpsons.pl

BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 22, 2005 6:14 pm   

Dobra, chwilowo musze złapać oddech od poprawiania napisów i mogę napisać co nieco od o tym odcinku.
And-or'owi sie nie podobał ogólnie, za to mi bardzo. Oto bowiem mamy klasyczny odcinek w założeniach: Simpsonowie i ich kryzysy małżeńsko-rodzinne. Zgada się, było jż kilka takich odcinków, chociażby taki gdy Homer i Marge udają się na weekenc nad jezioro celem rozwiązania kolejnego kryzysu, a Homer udaje się łowić suma. :) .
Dla niektórych te odcinki wydawać się nudne ale mi się podbają - żadnych udziwnień typu wyjazd do Chin w celu adopcji dziecka itp. (brrrrrrrrrr nie podobał mi się ten odcinek). A odcinki o kryzysach u Simpsonów niosą wyraźne optymistyczne przesłanie: Nieważne jakie problemy ma i jak niedoskonała jest amerykańska rodzina - zawsze przezwycięzy trudne chwile :) - oczywiście żartowałem, bo to nijak ma się do życia, ale za to m.in kocham simpsonów.

Co mnie rozwaliło:
- cały epizod w garażu z pająkami - majstersztyk :) dawno simpsonowie nie wywołali u mnie takiego smiechu
- Przeciąganie prze Homera i Marge dzieci na swoją stronę (argumenty)
- Wywiad z Homerem z agentką ubezpieczeniową
- Kłótnia homera z marge i jego argumenty
Ogólnie oceniłem odcinek jako fajny, a w szkolnej skali 1-6 dałbym mu 4+

EDIT:
Dzisiaj, około poludnia postaram się wysłać na stronke co była podana w newsie, nową wersję napisów, z uzupełnieniami.
a do plusów odcinka zaliczam także muzykę: Johnny Cash - klasa sama w sobie ale naprawde rozwaliło mnie They Might Be Giants - Istanbul ( not Constantinople), posłuchajcie :)

dLg
[Usunięty]

Wysłany: Sob Mar 26, 2005 10:27 pm   

Oglądnąłem i ten odcinek. Generalnie naprawde fajny. Chociaż minus za motyw z konfliktem małżeńskim. Ale...

Plus - scena w garażu
przekonywanie dzieci
kłótnia Homera i Marge (przedżeźnianie szczególnie :D Och, jestem Marge Simpson. Nie jedz podlogi :D )
You're a wise women. It is a shame you dress like lebanese prostitute :)
ogólnie im więcej Homera tym lepiej

Oby tak dalej.
Ogólnie zresztą ten sezon nie jest taki zły :wink:

Swoją drogą, zauważyliście, że w prawei każdym ostatnim odcinku, Simpsonowie oglądają coś w telewizji? Tzn. mamy tv w tv.

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Mar 30, 2005 10:59 am   

Ja jeszcze dodam, że w jednym momencie zabrakło Homerowego "D'oh". Mianowicie wtedy, gdy Homer zauważył, że zamknął się poza swoim samochodem. Oglądając ten fragment sam powiedziałem "d'oh", ale Homer nic. To było dziwne... :)

FILIAS
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 03, 2005 9:45 pm   

Cytat:
Ja jeszcze dodam, że w jednym momencie zabrakło Homerowego "D'oh". Mianowicie wtedy, gdy Homer zauważył, że zamknął się poza swoim samochodem. Oglądając ten fragment sam powiedziałem "d'oh", ale Homer nic. To było dziwne...

Miałem dokładnie tak samo :) brakowało tam tego d'oh jak cholera, też powiedziałem na głos "d'oh". :>

owieczka
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 11, 2005 12:50 pm   

A według mnie jest to najlepszy odcinek w tym sezonie po prostu świetny dałbym mu ocene 9/10 Rozbrajający byli ci Turcy na końcu :)

Helmut
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 23, 2005 12:58 pm   

And-or napisał/a:
Ja jeszcze dodam, że w jednym momencie zabrakło Homerowego "D'oh". Mianowicie wtedy, gdy Homer zauważył, że zamknął się poza swoim samochodem. Oglądając ten fragment sam powiedziałem "d'oh", ale Homer nic. To było dziwne...

No tak też się spodziewałem d'oh a było damned
a tak poza tym odcinek świetny, scena sprzątania garażu genialna, fałszywe pieniądze Homera :lol: i kłótnia małżeńska. Nie mogę się doczekać jak ściągne (z wielkim trudem :? )następne odcinki z tego sezonu.

tom_nic
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 23, 2005 1:31 pm   

odcinek 'fajny', dodam jeszcze że dobry był motyw z Flenderasami 8)

arturroz
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 06, 2006 1:03 am   

super odcinekdaje mu 9!! Homer i pająki w garaży the best. "spider poison is a human poison"

total  
Maggie

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 6:16 pm   

Super, dla mnie 9/10
-Scena w garażu + pająki + zachowanie Homera po reanimacji
-U agentki ubezpieczeniowej "Chcę żeby myślała że jestem cool", "Od ostatniego wylewu ma kłopoty z pamięcią" i "Uninsurable"
-Płacz Homera podczas kłótni z Marge

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 9:49 pm   

Wspaniały odcinek, sceny w garażu z pająkami i w agencji ubezpieczeniowej genialne.
+pająki
+agencja ubezpieczeniowa
+płatki śniadaniowe pokrusz je sam :D
ogólnie super, 9/10

Odpowiedz do tematu