Odcinek dość dobry ale cuś bez rewelacji...
Ale w sumie to ciekawy motyw z Ray'em którego nikt poza Homerem nie widział
Ale najlepsze to było wyjaśnienie Stephena Hawkinga na to dlaczego Ray'a nie widział Bart - imponujące
Plusy:
+Dach przecieka u Moe a Moe zamiast jakiegoś naczynka podstawia Barney'a żeby woda mu do gęby kapała - no i jeszcze ten tekst: "Tylko bez podniecania się!"
+Śmieszne odgłosy Krusty'ego do mikrofonu
+Woda we włosach Marge
+Patent Homera
+Chomik Lisy na tej 'minizjeżdżalni'
+Bart ze zmoczonym zeszytem czy co to tam było: "No to żegnaj college!"
+Homer: "Dość tego! Idę do Moe! O nie! Na zewnątrz pada!"
+Snowball tonąca w kuwecie
+Sposób w jaki Homer rozwala przyjęcie Lenny'ego oraz obecność Stephena Hawkinga na tym przyjęciu
+Homer chce sobie iść a Moe: "Czekaj jeszcze" i strąca mu tort z tyłka a potem mówi: "No dobra, a teraz spadaj!"
+Równanie: Homer + piwo = Prezydent!
+Homer: "Na pewno nie zgadniesz gdzie znalazłem tego dekarza", a Marge mówi gdzie, a Homer: "Ej, skąd wiedziałaś?" a tymczasem Homer zdradził się swoją koszulką
+Dzieci przybijają pionę Marge
+"Jedziemy do dziadka, a potem z Bartem na O-B-R-Z-E-Z-A-N-I-E"
+Homer: "Kupiłem ten dom z powodu widoku"
+Jakiś staruszek do Lisy: "A może pójdziesz i popsujesz dzień komu innemu?"
+Strzelanina Homera i Ray'a na gwoździe
+Przestrzelenie kosiarki Flandersa
+Homer o Ray'u: "No przetrwaliśmy kryzys! Znów go widzę!" i zapada się w dziurę w dachu
+Homer: "Gdybym wyszedł za Ray'a to bym miał wyższe dzieci"
+Stary SLH w domu starców
+Lisa udająca starą
+Jakiś starzec do Abe'a: "Kim Ty do diabła jesteś?", Abe: "Sam chciałbym to wiedzieć"
+Zawstydzeni Homer i Ray
+Bart tłumaczący że 'zranił' Geeky Teenagera
+'Portrety' Ray'a i wściekłej Marge na ścianach domu Simpsonów
+Homer do Marge: "On tu przyjedzie! Właśnie wyjeżdża zza zakrętu! Właśnie.... teraz! Nie! Teraz! Teraz! Teraz! Włłłłaaaaaśśśśśśnnnnniiiiiiiiiieeeeeeee ttttee... TERAZ!" - to był jeden z najlepszych gagów odcinka jak dla mnie!
+Homer: "Ray nie zmieściłby się w mojej głowie! To mężczyzna wielkości człowieka!"
+Homer spada z dachu
+Homer pluje w Hibberta a Hibbert wali go młotkiem
+Hibbert: "Homer to jest dla ochrony a nie do jedzenia!"
+Elektrowstrząsy Homera - szczególnie podobała mi się w nich jedna z minek Homera
+Hibbert: "Homer ile osób tu widzisz?", Homer: "Tylko Ciebie, Marge i Misia Yogi"
+O Homerze: "Jego śliczność wróci z czasem"
+Homer: "Och dzieci, ja serce was też!"
+Homer wali prawdziwego Ray'a
+Teoria Stephena Kinga wyjaśniająca dlaczego Bart nie widział Ray'a oraz powody dla których inni też go nie widzieli
+Hibbert naprawia dach
+Homer wkółko w tle napisów końcowych zadaje Ray'owi te same pytania odnośnie pewnego programu - rranny... ale mnie to rozwaliło - choć równie dobrze mogło to kogoś zanudzić na śmierć... Ale mnie na szczęście nie zanudziło
[ Dodano: Nie Lis 18, 2007 11:58 am ]
BarneyGumble napisał/a:
podobny zabieg jak we Flinstonach - Fredowi pojawiał się jakiś taki kosmita, którego tylko on widział
Ten kosmita nazywał się 'Gazoo'
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Czw Wrz 11, 2008 6:00 pm, w całości zmieniany 1 raz
+bóg gra w kręgle
+zabawne dźwięki Krusty`ego
+woda we włosach Marge
+kot tonie w piasku
+ciasto w kształcie krzesła
+przepis na Cole
+Homer mówi, że kiedyś miska z reklamy sie przepełni i on tam będzie
+wojna na gwoździe
+starzejący się pies
+pracownik sklepu przygnieciony żyrandolem
+Homer czeka na dachu siedząc na dachu
+Homer pluje w dr Hibberta
+Homer zjada gumę pokrytą wazeliną
+terapia elektrowstrząsowa na Homerze
+dr Hibbert naprawia dach Simpsonów
+końcowa rozmowa Homera z Rayem
Bardzo fajny odcinek, ale pełnie szczęścia zmąciła jedna rzecz. Scena w sklepie, gdy Hawking tłumaczy co się stało nie pokrywa się z tą wcześniejszą. Szkoda bo całość mimo swojego dopracowania traci na wiarygodności.
Kolejny dobry odcinek! Fabuła super! Wszystko super! Ale zakończenia moim zdaniem takie sobie. Mimo wszystko odcinek bardzo fajnie się oglądało. Ten Ray był naprawdę super pomysłem. Daję 9/10!
Super odcinek ciekawiło mnie trochę czemu ten Ray nie przyjeżdżał i tu takie wytłumaczenie hehe najbardziej mi się podobało włosy Marge nabierające wody, mini zjeżdżalnia wodna dla chomika, Homer niszczy imprezę Lenyego, Stephena Hawking na imprezie, Homer dodaje siebie i piwo, walka na gwoździe, stary pies i stara Lisa, portrety Marge i Raya, terapia dla Homera, Homer vs Ray, tłumaczenie Stephena Hawkinga dlaczego Bart nie widział Raya i Hibert naprawia dach Simpsonom
ogólnie daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum