Sezon: 16
Odcinek: 17
Nr produkcyjny: GABF11
Data emisji: 01.V.2005
Scenariusz: Ian Maxtone-Graham
Reżyseria: Steven Dean Moore
Gościnnie wystąpili: Albert Brooks (jako Tab Spangler i Jacques)
Bart uzależnia się od fast-foodów i bardzo tyje. Rodzice wysyłają go na specjalny obóz, który ma go wyleczyć z uzależnienia. Aby jednak go opłacić, muszą zamienić dom w hotel...
vlcsnap-5804685.jpg
Plik ściągnięto 1748 raz(y) 10.86 KB
Ostatnio zmieniony przez And-or Nie Lip 15, 2007 8:15 am, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: Czw Maj 05, 2005 4:03 pm
Ha, kolejny świetny odcinek. Było się z czego pośmiać. Daję mu 9.
Plusy:
1. Willy i deska. Willy jest zawsze rozbrajający.
2. Marge-bot. Czyżby Homer był roboseksualistą?
3. "Czołówkowe" trzy tygodnie później. Po prostu świetne!
4. Itchy&Scratchy. Nareszcie jakiś odcinek! I to nie byle jaki.
5. "Suwak" Krusty'ego.
6. Lis Foxy. Lubię, gdy się naśmiewają z FOX .
Hmm, minusow jakos nie moge sobie przypomniec .
Bart mówi "Nigdy już nie będę jadł niezdrowego jedzenia". Czy to znaczy, że nie będzie więcej reklamował Butterfingerów?
Wysłany: Czw Maj 05, 2005 4:47 pm
A ja mu daję 5 a i tak lekko naciągnałem ocenę . Jak dla mnie umiarkowanie śmieszny, tylko ci niemcy mnie rozwalili
Dziwary [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 05, 2005 6:26 pm
Ciekawy odcinek taki z morałem lol
Plusy:
+ Willy i deska.
+ Śpiewajacy homer po niemiecku
+ "Czołówkowe" trzy tygodnie później
+ Motyw z lodami
+ Motyw przy stole jak Bart piszczy by mu oddali słodycze a homer piszczy za piwem
Minusy
- brak Mr. Burns, Moe ogólnie bardzo mało postaci
Ogólnie odcinek ciekawy ale nie daje wiencej niż 8
Q [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 05, 2005 7:01 pm
Kolejny dobry odcinek:
Dobre motywy z:
Zabawą żołnierzykami przez Skinnera
Willy i deską
Czołówką z grubym Bartem
Marge-Bot
Schronisko młodzieżowe
Obóz odchudzający
Plu morał o szkodliwości złego odrzywiania.
No i mamy kolejny b. dobry odcinek. Po pierwszej, w zasadzie słabej częsci, sezonu, ostatnio dostają nam się dobre/b. dobre odcinki.
Co mi się podobało:
"Zabawki" Skinnera,
Cała początkowa scena w szkoler,
"what the f...amily" ,
"twardy róg" -And-Or - za to oklaski ,
Willy na desce,
Zdrapek i Pocharatka (mogły by jeszcze wrócić telefony Barta i napisy na tablicy)
Scena "3 tygodnie później"
Rejestracja samochodu, gdy Bart wraca z autobusu do domu -szczególik a cieszy,
Scena z lodami.
Minus to, jak zwykle brak Barneya
Kolejna mocna 9. Ale jeśli musiałbym wybierać między 16x16 sa 16x17 wybrałbym raczej ten pierwszy.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Ten odcinek jest super, wszystko mi się w nim podobało!!!!
Duke [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 06, 2005 10:11 pm
Hmm, średnio, dla mnie średnio - jakieś 6/10 - dlaczego ? To bardzo dobry scenariusz, a postać Barta plus gruba tusza powinny dać wiele zabawnych sytuacji. Duuuży plus za obóz dla niemieckich backpackerów - Homer śpiewający 99 red ballons był zabójczy.
Wg mnie odcinek pozytywny ale nie taki dobry jak wg niektorych. Poza wymienionymi scenami podobal mi sie koncowy dialog (drugi z rzedu ) szczegolnie 'wole umrzec'. Dodatkowo w trakcie ogladania rozbawily mnie jeszcze ze 2 teksty Homera ale teraz ich juz nie pamietam. Ode mnie odcinek dostaje 7
Heh, a więc kampania przeciwko otyłości wśród dzieci dotknęla i Simpsonów Niedawno Ciasteczkowy Potwór z Ulicy Sezamkowej przerzucił się na warzywa, KFC i McDonald propagują nowe dania oparte na warzywach, a teraz i Groening włączył się do akcji ukazując następstwa kultury masowego żywienia. Wszystko wporządku bo to słuszny cel, zastanawia mnie jednak czy to aby w stylu tego serialu który zwykł byc odbiciem w krzywym zwierciadle. Z drugiej jednak strony pokazuje to jak ważne miejsce zajmują Simpsonowie w USA. Jednak podejmując już ten problem postawili sobie bardzo wysoką poprzeczkę. Mieli stworzyc odcinek, który nie będzie tylko historyjką z morałem, ale da solidnego kopa, pokaże, że otyłośc nie jest "cool". Moim skromnym zdaniem, temat jednak przerósł twórców, którzy nie sprostali zadaniu i nie potrafili tego tak zakomponowac aby odcinek nie stracił na swoim stylu, a jednocześnie był ważnym przekazem. Wyszła historyjka z morałem, która oczywiście posiadała kilka dobrych momentów takich jak zawsze bawiący Niemcy, za każdym razem dosadna aluzja w kierunku Fox, Willy na desce czy "3 weeks later", ale generalnie to wystawiam 6 i tak wysoko tylko dlatego, że temat był trudny...
W porządku, ale znów mnie nie nie powalił. Zaczynam domniemywać, że odcinki oglądane w lolu, mniej mi się podobają niż erele
Dobry Willye; threeweekslater świeeetne ; NIEMCY (uwielbiam wyśmiewanie się z narodów ), Foxy (uwieeelbiam naśmiewanie się z FOXa:D:D)i kilka innych.
Ogólnie cYg ma rację- temat troszkę zbyt nachalny :/ Pozaty imo znów było dużo krwi, szczególnie scena z Krustym...Po co to?
Ogólnie ok, ale jest troszkę do zarzucenia. W każdym razie NIemcy wymiatają
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 3:06 pm
Fajny odcinek
+Skinner bawiący się żołnierzykami
+Willy na deskorolce
+Three Weeks Later hehe, super
+niezdrowe jedzenie w dziurze za plakatem z Krustym - nawiązanie do Skazanych na Shawshank, co mi sie bardzo spodobało
+Niemcy
+Homer śpiewający niemiecką piosenkę
8/10
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:44 pm
Piątka.
Co z tego, że fajny temat jeśli odcinek słabiutki. Niestety czasami odcinki Simpsonów poruszające jakiś ważny społecznie temat są po prostu nudne, tak jak ten. Owszem było parę śmiesznych scen, ale jako całość odcinek prezentuje sie mizernie.
Trzeba jednak przyznać, że wykonanie ,,99 luft balons" przez Homera jest genialne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum