Wysłany: Sro Maj 04, 2005 5:23 pm [16x18] A Star Is Torn
Sezon: 16
Odcinek: 18
Nr produkcyjny: GABF13
Data emisji: 08.V.2005
Scenariusz: Carolyn Omine
Reżyseria: Nancy Kruse
Gościnnie wystąpili: Fantasia Barrino (jako Clarissa Wellington)
Lisa bierze udział w konkursie młodych talentów, ale panikuje, gdy innemu uczestnikowi idzie lepiej. Homer jednak wymyśla coś, co ułatwia Lisie zwycięstwo. Odtąd Homer jest "menadżerem" Lisy, jednak nie na długo...
vlcsnap-5806945.jpg
Plik ściągnięto 1918 raz(y) 7.49 KB
Ostatnio zmieniony przez And-or Nie Lip 15, 2007 8:22 am, w całości zmieniany 3 razy
zawisza [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 6:31 pm
Jak dla mnie kiepski odcinek, dałem mu 4 ale nie wiem czy w pełni na tą ocenę zasłużył :> Nie przemawia do mnie takie ckliwe pokazywanie miłości między córką a ojcem, i wogóle bardzo mało śmiesznych momentów, to raczej był jakiś melodramat nie komedia.
Wysłany: Wto Maj 10, 2005 2:29 pm
A ja dałem 8. Odcinek był całkiem dobry. Nie pamiętam wszystkich dobrych momentow, ale szczegolnie podobała mi się końcówka piosenki o Springfield:
"...where nobody sucks...., except for Flanders".
No i mamy kolejny przykład na to, jak pozory potrafia mylić. Z zapowiedzi wynikało, że zobaczymy kolejny typowy odcinek o Lisie (prawdę mówiąc nigdy nie przepadałem za takimi nimi) plus dodatkowo "Idol", więc nie nastawiałem się na zrywanie boków. Większe nadzieje pokładałem w drugim epizodzie (Thanks God It's Doomsday). No i muszę powiedzieć, że jednak miło się odcinkiem o Lisie "rozczarowałem".
+Całkiem przyjemnie wypadły piosenki (tekst i animacja) -'My Kity Died' to rzeczywiście wyciskacz łez
+Zdrapek i Pocharatek - może troche krótki odcinek, ale to już kolejny (!) w tym sezonie i do tego naprawdę dobry.
+początkowy dialog w sklepie (Apu i Homer)
+Schorowana rodzinka - może dlatego mi sie to tak podobało, bo jakiś czas temu przeżywałem podoną sytuację
+Krusty
+Rozmowa Homera z Lisą o tym, że nie zostanie to już długo - nie wiedzieć czemu miałem wrażenie że skończy się tak, jak się skończyło
+Rozmowa Homera z technicznym od świateł i w sprawie cukierków
+skecz z "kiełbasą"
+kłótnia w samochodzie
+jeśli się dobrze przyjrzeć na widowni można zobaczyć wiele postaci z Simpsonów - wyszukiwanie uch to też dobra zabawa
-nie podobał mi się gag z Cletusem i Brandine
Moja końcowa ocena 8+. Więc wystawiam 9.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Dziwary [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 11, 2005 12:55 am
Szczerze powiedzizawsze podeszlem do tego odcinka z negatywnym nastawieniem myslem,ze to bedzie przecientyn odcienk
Mile sie rozczarowalem:)
+dialog w sklepie
+Bart ma fajne teksty ....Jestem na dobrej drodze do ozdrowienia itp.
+motyw z chorobą po sporzyciu warzyw
Minusy chyba tak naprawde ciezo sie przyczepic do czegos poprostu te odcinki sa zemyslane
A oczywiscie kolejny odcinek bez Mr. Burns
daje 8 takie solidne 8
Ja daje 7, kilka dobrych gagow ale ogolnie jakies to takie bylejakie i za grzeczne jak na simpsonow (kochamy sie i w ogole).
Wysłany: Sro Maj 11, 2005 8:24 pm
Odcinek niezly, ale mógłby być lepszy. Wogóle cały ten pomysł ze konkursem niebyt mi się podobal. Jednak w Simsponach zawsze sa plusu, a w tym odcinku największą gwiazdą jest Homer, który stał się prawdziwym managerem gwiazd i nei robił żadnych idotyzmów.
Troche dziwne zachowanie Lisy, która nic nie miała przciwko temu że Homer wyeliminnowal konkurencję. I szkoda ze niepokazali tego odcinka "Zdrapka i Pocharatki" z Lizą - ciekawe jak by się różnił od wizji Lizy.
dLg [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 14, 2005 11:22 pm
Nie sądzicie, że początek tego epizodu przeczy przesłaniu poprzedniego ? (warzywa szkodzą)
Krótko: poziom podobny jak poprzednie, Nieźle, ale jest kilka niedociągnięć i mniej fanych rzeczy. Ale in dżeneral OK. 7/10
Niezbyt lubie takie łzawe motywy
Odcinek naprawdę na poziomie. Co prawda nie było w nim co 5 sekund rewelacyjnych gagów, ale kilka było naprawdę na poziomie. Mówię tutaj o:
+ Po kłótni w aucie, tekst Barta, że może iśc nawet kupic buty (w któryms ze starszych odcinków wspominał jak bardzo nie znosi kupowac butów )
+ PIerwsza piosenka o Spriengfield: Mocny wers z buforomi i świetna końcówka świadcząca, że Homer zawsze będzie pamiętał o Flandersie
Ale zdecydowanie najlepszą sceną, wg mnie wręcz mistrzowską i historyczną była pierwsza
+++ scena w sklepie (oczywiście chodzi o dialog Homera z Apu). Mimo, że była dośc tendencyjna to "zagrana" wyśmienicie :!:
Mi się podobał, mimo że na ogół nie przepadam za śpiewaniem w simpsonach ale było sporo plusów wymienionych powyżej, od siebie dodam jeszcze końcowy tekst Homera do Lisy:
"Zrobię dla Ciebie wszystko, zwłaszcza jeśli będzie to łatwe"
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 9:00 am
+wpływ warzyw na simpsonów
+"nie mamy nic wspólnego z American Idol, nigdy o nim nie slyszelismy
+piosenka Homera, którą śpiewała Lisa (w zakończeniu: nobody sucks!, except of Flanders )
+Homer jako manadżer
+sabotaż na johnnym Rainbow
9/10
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 9:33 pm
Dziesiątka.
Dziesiątka absolutna. Nie był to najlepszy odcinek Simpsonów jaki dotychczas widziałem, ale jest tak inny od wszystkich, że nie mógł dostać innej oceny. To pierwszy, tak mi się wydaje, odcinek w którym Simpsonom wszystko wychodzi. Homer prowadzi Lisę do zwycięstwa w konkursie, wykazując się przy tym się umiejętnościami o które nikt by Go nie posądzał: pisanie piosenek, ,,wyczucie" show biznesu. Jest to tak odmienne od tego co było dotychczas, że zasługuje na najwyższą ocenę.
-napad na kwik-a-mart
-rodzina zatrula sie zdrowym jedzeniem
-ralph
-piosenka homera o springfield
-'tatus porozmawia z tym panem'
-uwiezione dzieci
-homer, lisa i maggie na koncu
Super odcinek
Z Lisą i Homerem w rolach głównych, ze śpiewaniem, z motywem ojciec-córka (a lubię takie )... Fajny tekst 'Except Flanders" no i ta piosenka napisana przez Lisę - aż sam prawie się przy niej popłakałem... taka wzruszająca...
No to chyba najpiękniejszy odcinek z cyklu tych 'z morałem'
A i jeszcze do śpiewania tej końcowej piosenki - jak słuchałem Lisy to miałem wrażenie jakby coś podobnego śpiewała kiedyś Marilyn Monroe... no to tak brzmiało jakby w jej stylu właśnie...
Jedynym minusem odcinka jest to że nie pokazali Lisy w Itchy & Scratchy - no oczywiście pokazali ją w wizji Lisy, ale to nie to samo Bo nie wiadomo jakby to wyglądało naprawdę
Plusy:
+Ciche dialogi Homera i Apu
+Stragan Cletusa
+Homer: "Och Marge! Rodzę jedzenie!"
+Rzygająca Maggie
+Lisa wymieniające składniki warzyw, a wśród nich: stare odchody zdechłych robali - BOMBA!
+Homer mówiący co chwila: "No, yep! No, yep! No, yep!"
+Homer: "Bart jest moją poduszką!"
+Bart: "Mam nadzieję że wyrzygałem całą swoją wściekłość... a nie przepraszam!" i rzuca kostką w Lisę
+Lisa w Itchy & Scratchy - ale szkoda że to było tylko w jej myślach, choć nawet niezłe
+Lisa niesiona na rękach Homera w kolejce
+Snake i Apu się przytulają
+Lenny do dzieciaka śpiewającego 'When A Man Loves A Woman": "A kim Ty jesteś? Mężczyzną czy kobietą?"
+Piosenka Lisy napisana przez Homera i końcowy tekst: "W Springfield nikt nie jest do bani... za wyjątkiem Flandersa"
+Homer: "Ja tą piosenkę napisałem tak naprawdę o Shelbyville ale zmieniłem nazwę "
+Homer bije operatora
+Lenny płacząc: "Tak mi brakuje kota Lisy"
+Wściekły Homer do rodzinki: "HEJ WRACAĂ?! USPOKAJAM SIĂŠ!" - hehe... co za sarkazm/hipokryzja/oksymoron
+'Uspokajający się' Homer jedzie z otwartymi drzwiami
+Homer: "Jestem Pułkownik Spoko"
+Piosenka Lisy o Homerze - no normalnie wyciskacz łez!
+'Płaczący' Aplauzometr - a tymczasem wylewał się z niego kwas!
+Piosenka konkurenta Lisy
+Homer, Lisa i Maggie tańczą w tle napisów końcowych, a Maggie ciągle się przewraca
Minusy:
-Momenty w których Lisa była wkurzona na Homera i powiedziała mu: "Zwalniam Cię!"
+Maggie wymiotuje do pozytywki
+Homer przytula wiaderko
+występ Ralpha
+wskazówka w oku Krusty`ego
+Homer strzela do kieliszka gdy Lisa śpiewa
+Homer "rozmawia" z gościem od reflektorów
+Lenny mówi, że brak mu kota Lisy
+Homer krzyczy, że już się uspokaja
+Maggie ssie nos Homera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum