Sezon: 16
Odcinek: 19
Nr produkcyjny: GABF14
Data emisji: 08.V.2005
Scenariusz: Don Payne
Reżyseria: Michael Marcantel
Gościnnie wystąpili: (brak)
Homer, po oglądnięciu filmu o apokalipsie, zauważa "znaki" i uważa je za zapowiedź końca świata. Jego obliczenia wskazują, że nastąpi on niedługo, więc Homer ostrzega wszystkich, by zaczęli starać się o miejsce w niebie. Ludzie jednak mu nie wierzą, do czasu, aż sprawdza się kilka innych jego przepowiedni...
Prawdopodobnie kolejny dobry odcinek... Motyw z koncem swiata... Ciekawe co Homer znowu wymysli
Wysłany: Pią Maj 06, 2005 10:16 pm
...Znów ciekawy scenariusz, więc miejmy nadzieję że będzie tak dobrze jak w Halloween no.15 z widzącym przyszłość Ned'em - to był chyba jeden z najlepszych Halloweenowych mini-odcinków.
Odcinek jest juz do sciagniecia z [rl]... wlasnie sciagam.
Wysłany: Pon Maj 09, 2005 9:41 pm
Właśnie obejżałem i bez większego zastanowienia daję 10! po prostu świetny odciek.
Najlepsze wg mnie :
+ Moe który sprzedał bar japończykom przekonany o końcu świata i pieniądze oddał na cele harytatywne
+ Pobyt Homera w niebie, od wysadzenia głowy do Jezusa na huśtawce
+ meeting of gay whitches for abortion poprostu mnie rozbroiło
+ apokalipsa w filmie który oglądali
+ "minus the number of philipinos in the bible - 0" przy naukowych obliczeniach Homera
i dużo innych...........
Trochę dziwny mi się wydał wątek z Homerem jedzącym ze śmietnika
Wysłany: Wto Maj 10, 2005 2:38 pm
Ja również dałem 10. Świetny odcinek. Motyw z Homerem jedzącym ze śmietnika nie był zły .
Najlepsze momenty:
- Skrzydełka Homera
- Pobyt w niebie
- Fryzury Barta i Lisy
Dopiszę więcej, jak sobie przypomnę .
Dopisane:
- Moe planujący wykradanie tajemnic Bogu i sprzedawanie ich szatanowi (jak taki ktoś może się dostać do nieba? )
- Oczywiście "zjazd gejowskich czarownic na aborcję"
Qrcze a mi sie znowu srednio podobalo... chyba juz mi sie Simpsonowie przejedli (aaa wypluc te slowa!!). Nie no w sumie to nie to bo ogladam aktualnie 14 sezon i mnie smieszy wiec po prostu ostatnie odcinki mi nie podchodza. Dziwne. W kazdym razie dla mnie 7
Ostatnio zmieniony przez Vinci Sro Maj 11, 2005 6:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
Dziwary [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 10, 2005 7:58 pm
Dla mnie 10 poprostu super odcienk chyba najlepszy w 16 seri
+ film w kinie
+ Moe zawsze jest smieszny
+ naukowe wyliczenia
+ scenka u fryziera
+ HOMER I SKRZYDłA
+ Bart wybierajacy sie na ryby
kurcze mozna by tak pisac i pisac
Hello;
Mam prośbę ogromną - męczy mnie to już od kilku dni - kojarzycie ten motyw muzyczny, gdy Homer dostał się do nieba? Angelic-voice? To znany kawałek jest, ale ni cholery nie mogę sobie przypomnieć kto to skomponował. Help !!!
Q [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 12, 2005 4:00 pm
Co to dużo mówić - świetny odcinek, całkowicie zasłuzyl na najwyższą ocenę.
Największe plus:
- Homer nie je drugiego objadu
- Obliczenia czasu do końca świata
- Pobyt w niebie i życzenie Homera, oraz tekst "Superman cofnął czas"
- Sprzedaż baru
- Bart i rybki
- Dyrektor i tekst "Opuść swoje ciało, Seymour"
- Film w kinie
- Ostatnie scena w barze.
Praktycznie cały odcinek to jeden wielki plus.
dLg [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 24, 2005 4:08 pm
A imo odcinek średni. Nie podobał mi się np motyw w niebie No i nie lubie jak jest w Simpsonach 'zbyt nowocześni'. Było jak zwykle kilka dobrych gagów i tekstów ("Zjazd czarownic na aborcję" ), ale....
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 11, 2005 12:52 pm
Odcinek bardzo fajny troche mi sie nie podobał moment w niebie ale reszta super daje mu 9/10 i według mnie jest to drugi najlepszy odcinek w sezonie po odcinku Mobile Homer
FixuS [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 3:41 pm
Dobry odcinek. Scena z Bogiem, który nie wie co zrobili Jezusowi na ziemi i Jezus na huśtawce wymiatają:):)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum