Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 2:19 pm [17x02] The Girl Who Slept Too Little
Sezon: 17
Odcinek: 02
Nr produkcyjny: GABF16
Data emisji: 18.IX.2005
Scenariusz: John Frink
Reżyseria: Raymond S. Persi
Gościnnie wystąpili: (brak)
W sąsiedztwie domu Simpsonów miasto stawia muzeum znaczków. Rodzince się to nie podoba, jednak ich skargi doprowadzają do tego, że na miejscu muzeum powstaje nowy cmentarz...
+"Homer zrob cos z tym halasem"
+7431 - Chwila to moj pin
+Poczekaj tylko zrobie miejsce
+Przeczytaj sobie numer patentu
+Co ma uszy ale nie slyszy? Dziadek
+Uciekaj Marge! Odpal samochod
+doktor "octopus"
-Kiepski epizod ze Swedzaczem i Drapaczem
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:48 am
+ j.w
+ martini
+ motyw z helikopterem
+ budowa cmentarza
+ łużko Barta
+ wstep z plasteliny
+ "stupid best friend Flanders"
No i mam za sobą kolejny odcinek sezonu i muszę przyznać, że odcinek bardzo ciekawy.
Osobiście po zapowiedzi nie liczyłem na wiele, z uwagi na główną bohaterkę. Co jak co, ale odcinki z Lisą nie są moimi ulubionymi, tu jednak miło się rozczarowałem.
Mamy tu trochę horroru i kliamatu rodem z Treehouse of Horrors - co bardzo lubię. Za to duży plus.
+klimat, światłocień - widać, że animatorzy mieli tu troszkę roboty.
+Couch gag.
+PIN
+rozmowa Barta z Lisą o zombi
+sceny na cmentarzu - z Billym, dr Nickiem,
+ Nie wiem czy zauważyliście nagrobek z napisem RIP, z którym pięknie się komponuje logo FOX , nie wiem czy to zamierzone ale tak czy siak fajnie wyszło .
+Nareszcie jakiś epizod z Wiggumem.
+prawda jaką Homer ujawnia Lisie.
+sen Lisy.
- Denerwuje mnie coraz bardziej absurdalny humor w sensie - shaker z margaritą w łóżku.
Wiem, że zaraz ktoś mi odpisze, że to esencja Simpsonów, ale zaczyna mi to powoli działać na nerwy. Może po prostu musze sobie zrobić przerwę.
-Itchy i Scratchy, + że jest - że mało śmieszny.
Podsumowując, kolejna zasłużona siódemka, a nawet 7+. Mam nadzieję, że jest to dobry prognostyk przed Halloween Special.
Narazie tyle, idę spać, bo jutro kolejny ciężki dzień w robocie.
A dla niecierpliwych poleca zobaczyć -=TU=-, wstępne napisy. Liczę na pomoc And-Ora
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Ostatnio zmieniony przez BarneyGumble Wto Wrz 20, 2005 10:47 pm, w całości zmieniany 2 razy
tom_nic [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:20 pm
nie....dla mnie słabo oprócz porannej rozmowy Homera z Flendersem i kilka innych szczegolow j.w. nie rusza mnie, daje minimum czyli 6
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 11:56 am
No, po kiepskim odcinku nastepuje bardzo dobry. Tak trzymać! W sumie nie chce mi się wypisywać plusów i minusów, bo są takie same, jak dabka i Barneya. Jedyne, co mogę dopisać to:
Denerwuje mnie coraz bardziej absurdalny humor w sensie - shaker z margaritą w łóżku.
Wiem, że zaraz ktoś mi odpisze, że to esencja Simpsonów, ale zaczyna mi to powoli działać na nerwy.
Ależ to jest esencja Simpsonów
Z niewypisanych plusów:
* Przeczytałaś książkę w całości?? Ale dlaczego??
* Końcówka z Wiggumem i pączkami
Epizod z Itchy'm i Scratchy'm wg mnie udany, może nie każdy go zrozumiał, a może nie do każdego trafił. Spektakl "Cats" jest czesto prezentowany w serialach czy sticomach w stanach jako strasznie nudny i w ogóle dno. Tak więc zaproszenie na niego kotka jest cudownie przemyślanym planem - pójdzie ze względu na tytuł i jeszcze sam się z nudów zastrzeli. No nie wiem, mnie sie podobało.
Za minus uznaję cały sen Lisy i w ogóle straszny klimat - lubię to w odcinkach Treehouse ale w zwykłym jakos mi się to nie spodobało. Ja daję 5/10 - odcinek przeciętny - obok nie podobającego mi się klimatu sporo fajnych dowcipów. Ocena więc po srodku skali.
Dr. Nick:
- Kiedys cie dorwe Spidey (pajaczek)
- I wtedy bede mial (?) [abside(?) down kiss - mysle ze chodzi o ten pocalunek z filmu "Spider-man", gdy Spider-man zwisa do gory nogami a ona zdejmuje mu czesc maski i caluje - tylko jak to sensownie przetlumaczyc (?)] z Mary Jane.
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 6:00 pm
U mnie dostaje 10 za klimat, mnóstwo dobrych pomysłów, gagi są naprawde śmieszne. Dla mnie wyznacznik dobrego odcinka to to, gdy chcę go obejrzeć jeszcze raz - ten oglądałem 3 razy i zaraz obejrze czwarty
Ja dodam, że w przeciwieństwie od poprzedniego odcinka, ten zbiera bardzo wysokie recenzje na zagranicznych forach.
@Gesh, wszelkie propozycje poprawek w tłumaczeniu mile widziane. Zapraszam na priv.
Nad poprawkami popracuję pod koniec tygodnia, gdy uda mi się znaleźć trochę wolnego casu.
@Vinci, wiedziałem, że ktoś to napisze
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
bernardzik [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 6:26 pm
A jest jakies tlumaczenie odcinkow z sezon 17 : ??? : :
Dziwary [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 6:54 pm
Stawiam 9/10 odcinek bardzo mi sie spodobał
Fajne motywy
Motyw z cmetarzem (przprowadzka)
homer narzekajacy na doktora
ogólnie bardzo przyjemy odcinke
Polecam serdefcznie
Napisy And-Or'a do 17x01:
The Simpsons Portal -> Download -> Napisy -> Sezon 17
Na stronie sąjuż od dawna, And-Or dawał nawet w jednym z watków linka.
Q [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 4:31 pm
Kolejny dobry odcinek - szkoda że tylko tyle, bo jest to standardowy poziom Simpsonów, mimo śmiesznych scen, które wypisaliście, odcinkowi brakuje tego czegoś co można zobaczyć w poprzednich sezonach, więc tylko 7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum