Wysłany: Pon Cze 22, 2009 8:11 pm
Zawsze lubiłem straszne historie Ten odcinek to taki "pierwotny" Treehouse of Horror
Ciekawe czemu emitowali tego typu epizod w grudniu, mogli to zrobić w czas halloween.
Ogólnie na tle pozostałych (dotychczas tu wrzuconych) odcinków, ten podoba mi się najbardziej dlatego daję 5.
Też uważam, że jest to jeden z lepszych odcinków TUS, ale nie najlepszy No, nie powiedziałbym, że to taki poprzednik Treehouse'ów, chociaż było blisko. Zaskakująca jest różnica między pierwszym Treehousem, a tym epizodem - tutaj dzieciaki się boją, a tam - Homer. Ogólnie to odcinek niezły, podobała mi się bardzo Maggie zawieszona na szyi Barta, chyba najlepszy nastrój do tych strachów A ocena? Cóż, myślę, że mogę ze spokojem wystawić 5/5.
Historie są nawet ciekawe, chociaż w żaden sposób nie zostały zobrazowane(no może poza tą ostatnią). Ale tak naprawdę to nie ich fabuły lecz pointy zasługują na uznanie w tym odcinku. Bart niemogący odnaleźć przełącznika, Maggie dusząca Barta, Bart i Lisa wpadający sobie w objęcia no i Homer i Marge wystraszający dzieci. Najlepsze jest to, że ostatnia opowieść którą opowiadał Bart działa się naprawdę i to jeszcze w tym samym czasie.
W tym odcinku nic mnie nie zaciekawiło, a rozśmieszyły mnie tylko 4 rzeczy. Chodzi o końce każdej historyjki. Bart boi się, bo nie może znaleźć przełącznika, Maggie dusi brata, Lisa i Bart wpadają sobie w ramiona i najlepsze, dzieci boją się Homera i Marge. Za to odcinek ma trójkę. Minus jest za to, że wszystko dzieje się w jednym pomieszczeniu. Ciekawszym rozwiązaniem był by obóz w lesie. Dzieciaki siedzą same, Marge i Homer poszli po drewno na ognisko... Wtedy nawet klimat byłby lepszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum