The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 18x01, chef, her, homer, mook, wife

[18x01] The Mook, the Chef, the Wife, and Her Homer

Jek oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
1%
 1%  [ 1 ]
3
3%
 3%  [ 2 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
6%
 6%  [ 4 ]
6
15%
 15%  [ 9 ]
7
8%
 8%  [ 5 ]
8
15%
 15%  [ 9 ]
9
17%
 17%  [ 10 ]
10
31%
 31%  [ 18 ]
Głosowań: 58
Wszystkich Głosów: 58

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:31 pm   

5/10
Jak usłyszałem że w tym odcinku występuje Metallica to miałem nadzieję że będzie to jakaś muzyczna tematyka, no a tak to trochę się zawiodłem :( Występ zespołu był za krótki i rzeczywiście wyglądał jakby wepchnięty na siłę... chociaż nie! Miał uzasadnienie to pierwszego pobocznego wątku z Otto gdy Lisa mu niechcący popsuła walkmana...
Dobre było to co powiedział ten dziadek - ich kierowca - "Spałem z babcią Larsa" - i że któryś z muzyków okrzyknął go 'najprawdziwszym fanem' :lol:
A mam pytanie - jaki tytuł miał utwór który zagrali odjeżdżając? Bo już zapomniałem... ale tak coś mi się z Fuel kojarzy albo z Master of Puppets choć bardziej to drugie...
Dobre było potem jak Otto przyłapany na laniu Barta stracił swoje prawa kierowcy szkolnego autobusu i jak wszystkie dzieciaki musiała zawozić do szkoły Marge :lol:
Sceny w których wszyscy drżeli na widok Michaela i starali się okazywać mu respekt też mnie powalały :lol:
Ale dalsze wątki to mnie już trochę nużyły... choć gagów nie brakowałio :) Wypiszę je wszystkie ale teraz mi się nie chce :P
Ech, a 'Ojca Chrzestnego' to ja nie widziałem :(

A ogólnie to tak średnio lubię wątki mafijne - no chyba że są jakieś pościgi samochodowe - tu akurat były ale wielkiego wrażenia jakoś na mnie nie zrobiły...

Podsumowując - dlaczego dałem tylko 5/10 ? Mogłem dać wyżej ale zawiodły mnie oczekiwania bo jak głupi myślałem że odcinek będzie poświęcony Metallice i będzie miał jakieś heavy-metalowe motywy...

DeaDe  
Bart

Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 7:38 pm   

MrStachu napisał/a:
Odcinek zrozumieją tylko Ci co oglądali Ojca Chrzestnego ("The Godfather" z roku 1972). 70% scen to nawiązanie do tego filmu, np:

- to, że synek nazywa się Michael
- to, że nie chce być szefem mafii
- scena postrzelenia Tony'ego
- Michael likwidujący wrogów ojca
- zmiana zachowania Michaela
- scena zamkniecia drzwi (na koncu)

P.S. swoją drogą NAPRAWDĂŠ warto zobaczyć Ojca Chrzestnego.

Oglądanie tego odcinka ma sens tylko w wypadku, kiedy zna się ten film ;) . Parodia całkiem niezła.

Shaggy - "Master of puppets".

Do plusów trzeba zaliczyć jeszcze ten text:

"żeby utwór był piękny, musi być o pakcie z diabłem.".

Homer.S  
Grampa

Wysłany: Sro Mar 05, 2008 7:49 pm   

Odcinek bardzo dobry, oceniam na 9

+ nawiązanie do Ojca Chrzestnego
+ Homer ściąga haracz od Moe :D
+ Homer: Najlepszy film o Mafii "Rybki z Ferajny" :D

zvid  
Maggie

Wysłany: Pią Maj 16, 2008 2:58 pm   

A dla mnie, i chyba tylko dla mnie, to był jeden z najfajnieszych odcinków, nawiazanie do Ojca Chrzestnego, akcja z ręcznikiem, Metallica, i naturalnie moment w garażu :lol:
10/10

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 11:31 am   

8/10

+ Homer wyciągający haracz od Moe
+ Fasola z II Wojny Światowej
+ Flanders z rachunkiem Simpsonów

Rincen  
Maggie

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 5:10 pm   

Świetny odcinek, jeden z najlepszych jakie ostatnio widzialem :D . 10/10

PLUSY:

+sceny w autobusie ^^
+Otto i Metallica :D
+'prawdziwy' fan i jego tekst :) (ale żal mi się Otta zrobiło :( )
+fasolka z II Wojny Światowej
+Fat Tony rozwożący dzieci do domów :D
+Scena w barze Moe - genialne ;P
+Marge: Skąd masz ten samochód?? Homer: Wypadł z ciężarówki z samochodami; podjeżdża Bart ciężarówką z samochodami: Wypadła z ciężarówki z ciężarówkami :D . I podjeżdża ta super ciężarówa :D
+Scena w garażu
+To jak mafiozi mieli polew z Michaela :P
+Motyw z Ojca Chrzestnego na końcu
+ scena za drzwiami :P :P
+Ogólnie ten mafijny klimat :)

MINUSY:

-Otta mi się żal zrobiło jak Metallica go olała.
-Denerwuje mnie jak Lisa lituje się absolutnie nad każdym, nawet nad synem szefa mafii :shock:

Kor-diddly-nik  
Lisa

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 6:00 pm   

Odcinek conajmniej przedni. W mojej ocenie: 8/10. Może nawet dziewiątka ale widziałem go dość dawno... Trzebaby odświeżyć:)

vul6  
Maggie

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 8:23 pm   

W Simpsonach niesamowicie często parodiowany jest Godfather (Milhouse w odcinku kiedy uczył Lisę włoskiego, Abe kiedy na rozprawie wymieniał komunistów (tyle że komuniści to już nie Godfather) w jednym z odcinków ktoś zostaje rozstrzelany na przejeździe czy stacji benzynowej (tak jak Santino kiedy dowiedział się co robi mąż jego siostry i w furii pojechał do ich mieszkania), sam Gruby Tony często występuje jako typowy Don) ale w tym odcinku pojechali już całkowicie. Kiedy się okazało że Michael jest synem Grubego Tonego to już wybuchłem śmiechem. Potem zamach na Tonego i przekazanie władzy w ręce Michaela, który przekazuje ją tymczasowo Homerowi i Bartowi - szkoda że nie do końca wykorzystano ich potencjał, szczególnie Barta (głównego bohatera jednego ze świetnych odcinków kiedy to przypadkiem trafia pierwszy raz do mafii i awansuje w jej strukturach - w tamtym odcinku też było kilka doskonałych parodii) ale i tak jest nieźle (ciężarówki! Flanders). Na koniec wprost doskonała scena z Lisą - "nigdy nie pytaj mnie o moją pracę" i dobitka z tymi samochodzikami.

Ogólnie rzecz biorąc daję 10/10, chociaż odcinek ma sporo wad (początek jest słaby)

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 3:18 pm   

ocena: 10/10

kurczę, a też nie widziałem Ojca Chrzestnego.

Ale do rzeczy... Odcinek bardzo mi się podobał. Metallica faktycznie dodana od czapy, ale hasło Molemana świetne :) ogólnie klimat mafijno-gangsterski do mnie przemawia, a i sporo dobrych gagów i fajnego humoru.

Więc niech będzie 10 :)

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 8:58 am   

Super odcinek dużo mafijnego klimatu i sporo gagów najbardziej mi się podobało Otto szuka se piosenki, Moleman z Metallicom, Marge rozwozi dzieciaki, strach ludzi przed Michaelem, gruby Tony i odwożenie dzieciaków, Homer i Bart w mafii, wyciąganie pieniędzy od Moe i Krustyego, Flanders z rachunkiem, pozbycie się konkurencyjnej mafii i zakończenie jak z ojca chrzestnego
ogólnie daje 10/10

Odpowiedz do tematu