+fajny wstęp
+kosmiczna pianka
+kot w brzuchu Homera
+15 metrowy Lenny
+otworzyc słoik z ogórkami
+audycja radiowa
+tarzanie w błocie
Mi sie podobało. Po przeczytaniu waszych ocen zastanawiałem sie czy w ogóle go oglądać. Gdyby nie ostatnia historia byłoby naprawde nieźle. Pierwsza historia zdecydowanie najlepsza.
Chociaż z pierwszej historyjki moment jak Homer wciąga tą maź nosem był trochę obleśny no ale potem to już się rozkręciło Homer przyjął fajny wygląd pełzającej glutoplazmy a te teksty - UWAGA! Nie wiem czy oglądaliście ten odcinek w C+ - Homer tam mówił "Jeść i robić kupę, jeść i robić kupę..." - no może to trochę obrzydliwe i nie pasuje raczej do Simpsonów, a bardziej do Włatców Móch czy Shin Chana ale ja akurat miałem doła w tym dniu więc te teksty mnie rozbawiły! sam sobie je długo powtarzałem po zakończeniu odcinka aż w pewnym momencie się przejęzyczyłem i zacząłem mówić 'Robić i jeść kupę'
Druga historyjka była fajna ale nie pasowała wogóle do konwencji THOH
Trzecia była bardzo ciekawa Jako że interesuję się historią to fajnie było zobaczyć jak wyglądało dawniej miasto Springfield
Ale czegoś nie rozumiem - pokazali współczesnego dziadka Simpsona odgrywającego jakąś tam rolę - a tak liczyłem że skoro to 1938 rok to może zobaczę dziadka Simpsona jak był mały lub jak był młody no ale nic - nie popsuło mi to dalszego oglądania Fajnie było zobaczyć Simpsonów i mieszkańców Springfield w stylu retro - ale jeszcze jedna rzecz mnie dziwi - jak zobaczyłem mundury i czapki policjantów to się zdziwiłem bo myślałem że w latach 30-tych nosiło się wysokie czpaki, czy raczej hełmy...
A moimi ulubionymi scenami z tej historyjki to było jak gliniarze zatopili radiowóz przed kosmitami potem Wiggum się spytał 'gdzie moje palto' czy jakoś tak, kolega mu odpowiada 'na przednim siedzeniu w radiowozie' a Wiggum po chwili namysłu mówi 'to idź po to' a on idzie ; a ta druga scena to oczywiście jak tarzali się nago w błocie - takie to hippisowskie było
Wiek: 39 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:09 am
Dziesiatka.
Bardzo dobry odcinek horrorowy. Wszystkie trzy historie trzymaja równy poziom i zasługują na najwyższą ocenę. Bardzo podobał mi sie pomysł siegnięcia po klasyczne historie: praskiego Golema i ,,Wojnę światów".
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 9:03 am
Smieszne bylo rowniez nawiazanie do Obywatela Kane'a w rozmowie Wigguma z Wellesem
Poza tym rzeczywiscie malo smiesznyh momentow. Glosniej zasmialem sie chyba tylko na widok Otta i jego "sluchawek"
5/10
Pierwsza historia bardzo słaba, a humor momentami wręcz obleśny :/ Oceniam 3/10
Druga zdecydowanie lepsza, choć koniec jakiś taki przewidywalny i w sumie nijaki. 8/10
Trzecia historia GENIALNA! Dawno się tak nie uśmiałem, baaaaaardzo mocne 10/10 Świetne gagi a do tego mnóstwo nawiązań, nie tylko do 'Wojny światów' (był też 'Obywatel Kane', a na końcu aluzja do wojny w Iraku )
Ogólnie oceniam 9/10. Dlaczego? Trzecia część - to moim zdaniem jedna z najlepszych w historii simpsonów, a na pierwszą przymykam oko traktując ją jako 'wypadek przy pracy'
Przypomniało mi się coś jeszcze:
w trzeciej historyjce, gdy jest rok 1938, Dziadek Simpson mówi coś o pierwszej wojnie światowej, a tu ktoś nagle: 'a dlaczego nazywasz ją PIERWSZ¡??!' - to dobre
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 5:17 pm
Bardzo dobry Halloweenowy odcinek. Jedna parodia klasycznego Horroru, jedna parodia legendy i jedna parodia prawdziwej historii.
Humor dobry i ciekawe fabuły. Barney jest Polakiem? No, cóż...
Ogólnie odcinek na 9 bo pierwszy segment był trochę słabszy.
No, ja nie wierzę, że Barney jest Polakiem, bo ponieważ:
1. To odcinek halloweenowy, więc te wydarzenia nie miały miejsca i nie należy ich brać na serio nawet w kreskówce.
2. To historia z epoki między wojennej, to są tak jakby wcześniejsze wcielenia bohaterów, ale to nie te same osoby.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Ostatnio zmieniony przez Simpsonfan Pią Sty 16, 2009 8:34 am, w całości zmieniany 1 raz
8/10
Fajny odcinek z fajnymi historiami, jednak nie bardzo halloweenowymi...
Historia pierwsza
8/10
Fabuła bardzo fajna, wielki Homer też niezły (tyle że czasami był żółty, czasami zielony... - to mnie dziwi) no i zakończenie świetne
Historia druga
6/10
A to to już w ogóle nie jest straszne... Ogólnie dobra historia. Też bym chciał mieć takiego potwora co robi wszystko co zechcesz Krusty w HD też super Tylko minus: w polskiej wersji "HD" przetłumaczono na "ostra telewizja"
Historia trzecia
9/10
Świetnie że historia osadzona w przeszłości i ogólnie wiele dobrych gagów, dobra grafika (taka staromodna) i sposób na udawanie zwierząt Tyle że co te wszystkie postacie współczesne robią w latach 30?
historia 1: 5/10 - słaby odcinek, fajnie tylko narysowany Homer
historia 2: 6/10 - tu już trochę lepiej, ale naciągane wątki
historia 3: 9/10 - końcówka słaba, ale sam motyw z Wellsem świetny, no i kostiumy i hasło Dziadka
1.Historia jak dla mnie była świetna np. muszę jeść i robić kupę mnie rozwaliło chęć zjedzenia Barta, zjedzony kot, Homer pożerający nastolatków i pożarcie Niemców 10/10
2.Historia jak dla mnie była gorsza podobało mi się Krusty w HD, męska rozmowa pijanego Homera z Bartem, kopnięcie Homera, poprzestawianie głów łobuzom i śmierć Skinera 8.5/10
3.Historia była extra np. wrzucenie radiowozu i broni do rzeki i pójście po sweter, Homer i jego zdobycz podczas zamieszek, kosmici jedzący wnętrze Wiguma i podbita Ziemia 10/10
ogólnie odcinkowi daje 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum