The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 18x04, horror, treehouse, xvii

[18x04] Treehouse of Horror XVII

Jak oceniasz ten odcinek?
1
8%
 8%  [ 3 ]
2
8%
 8%  [ 3 ]
3
5%
 5%  [ 2 ]
4
5%
 5%  [ 2 ]
5
14%
 14%  [ 5 ]
6
2%
 2%  [ 1 ]
7
8%
 8%  [ 3 ]
8
17%
 17%  [ 6 ]
9
11%
 11%  [ 4 ]
10
17%
 17%  [ 6 ]
Głosowań: 35
Wszystkich Głosów: 35

Autor Wiadomość
Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 6:50 pm   

+fajny wstęp
+kosmiczna pianka
+kot w brzuchu Homera
+15 metrowy Lenny
+otworzyc słoik z ogórkami
+audycja radiowa
+tarzanie w błocie

Mi sie podobało. Po przeczytaniu waszych ocen zastanawiałem sie czy w ogóle go oglądać. Gdyby nie ostatnia historia byłoby naprawde nieźle. Pierwsza historia zdecydowanie najlepsza.

7/10

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 26, 2007 3:35 pm   

Jak zawsze fajny odcinek THOH, chociaż wcześniejsze były lepsze. Właściwie wszystkie opowieści mi sie podobały. 10/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Lip 01, 2007 3:20 pm   

100/10 - odcinek mnie po prostu rozwalił :lol:

Chociaż z pierwszej historyjki moment jak Homer wciąga tą maź nosem był trochę obleśny :x no ale potem to już się rozkręciło :lol: Homer przyjął fajny wygląd pełzającej glutoplazmy a te teksty - UWAGA! Nie wiem czy oglądaliście ten odcinek w C+ - Homer tam mówił "Jeść i robić kupę, jeść i robić kupę..." - no może to trochę obrzydliwe i nie pasuje raczej do Simpsonów, a bardziej do Włatców Móch czy Shin Chana ale ja akurat miałem doła w tym dniu więc te teksty mnie rozbawiły! :mrgreen: sam sobie je długo powtarzałem po zakończeniu odcinka aż w pewnym momencie się przejęzyczyłem i zacząłem mówić 'Robić i jeść kupę' :oops: :mrgreen:

Druga historyjka była fajna ale nie pasowała wogóle do konwencji THOH :P

Trzecia była bardzo ciekawa :) Jako że interesuję się historią to fajnie było zobaczyć jak wyglądało dawniej miasto Springfield :)
Ale czegoś nie rozumiem - pokazali współczesnego dziadka Simpsona odgrywającego jakąś tam rolę - a tak liczyłem że skoro to 1938 rok to może zobaczę dziadka Simpsona jak był mały lub jak był młody :( no ale nic - nie popsuło mi to dalszego oglądania :P Fajnie było zobaczyć Simpsonów i mieszkańców Springfield w stylu retro - ale jeszcze jedna rzecz mnie dziwi - jak zobaczyłem mundury i czapki policjantów to się zdziwiłem bo myślałem że w latach 30-tych nosiło się wysokie czpaki, czy raczej hełmy...
A moimi ulubionymi scenami z tej historyjki to było jak gliniarze zatopili radiowóz przed kosmitami potem Wiggum się spytał 'gdzie moje palto' czy jakoś tak, kolega mu odpowiada 'na przednim siedzeniu w radiowozie' a Wiggum po chwili namysłu mówi 'to idź po to' a on idzie :lol: ; a ta druga scena to oczywiście jak tarzali się nago w błocie - takie to hippisowskie było :lol:

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:09 am   

Dziesiatka.

Bardzo dobry odcinek horrorowy. Wszystkie trzy historie trzymaja równy poziom i zasługują na najwyższą ocenę. Bardzo podobał mi sie pomysł siegnięcia po klasyczne historie: praskiego Golema i ,,Wojnę światów".

zubel  
Maggie

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 8:44 am   

Podobały mi sie wszystkie odcinki z serii: "Treehouse of Horror", wiec nie przyczepie sie do niczego, (bo nie mam do czego) i nawet dam 10/10

K-r-i-s  
Maggie

Wysłany: Wto Lip 31, 2007 9:03 am   

Smieszne bylo rowniez nawiazanie do Obywatela Kane'a w rozmowie Wigguma z Wellesem :D
Poza tym rzeczywiscie malo smiesznyh momentow. Glosniej zasmialem sie chyba tylko na widok Otta i jego "sluchawek" ;)
5/10

skalpel  
Homer

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 4:43 pm   

Pierwsza historia bardzo słaba, a humor momentami wręcz obleśny :/ Oceniam 3/10

Druga zdecydowanie lepsza, choć koniec jakiś taki przewidywalny i w sumie nijaki. 8/10

Trzecia historia GENIALNA! :) Dawno się tak nie uśmiałem, baaaaaardzo mocne 10/10 :mrgreen: Świetne gagi a do tego mnóstwo nawiązań, nie tylko do 'Wojny światów' (był też 'Obywatel Kane', a na końcu aluzja do wojny w Iraku :mrgreen: )

Ogólnie oceniam 9/10. Dlaczego? Trzecia część - to moim zdaniem jedna z najlepszych w historii simpsonów, a na pierwszą przymykam oko traktując ją jako 'wypadek przy pracy' ;-)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 11:20 am   

Przypomniało mi się coś jeszcze:
w trzeciej historyjce, gdy jest rok 1938, Dziadek Simpson mówi coś o pierwszej wojnie światowej, a tu ktoś nagle: 'a dlaczego nazywasz ją PIERWSZ¡??!' - to dobre :lol:

Maik  
Lisa

Wysłany: Sro Lis 07, 2007 5:17 pm   

Bardzo dobry Halloweenowy odcinek. Jedna parodia klasycznego Horroru, jedna parodia legendy i jedna parodia prawdziwej historii.
Humor dobry i ciekawe fabuły. Barney jest Polakiem? No, cóż... :wink:

Ogólnie odcinek na 9 bo pierwszy segment był trochę słabszy.

Simpsonfan  
Grampa

Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:47 pm   

No, ja nie wierzę, że Barney jest Polakiem, bo ponieważ:
1. To odcinek halloweenowy, więc te wydarzenia nie miały miejsca i nie należy ich brać na serio nawet w kreskówce.
2. To historia z epoki między wojennej, to są tak jakby wcześniejsze wcielenia bohaterów, ale to nie te same osoby.
Ostatnio zmieniony przez Simpsonfan Pią Sty 16, 2009 8:34 am, w całości zmieniany 1 raz  

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 10:52 am   

8/10
Po jednym plusie z każdej historyjki :
+ Schronisko dla bezdomnych
+ Karta "Zabić cara" :)
+ Rozmowa dziadka z Lennym i Carlem

Kettelburn  
Maggie

Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 4:07 pm   

8/10
Fajny odcinek z fajnymi historiami, jednak nie bardzo halloweenowymi...

Historia pierwsza
8/10
Fabuła bardzo fajna, wielki Homer też niezły (tyle że czasami był żółty, czasami zielony... - to mnie dziwi) no i zakończenie świetne :D

Historia druga
6/10
A to to już w ogóle nie jest straszne... Ogólnie dobra historia. Też bym chciał mieć takiego potwora co robi wszystko co zechcesz :D Krusty w HD też super :D Tylko minus: w polskiej wersji "HD" przetłumaczono na "ostra telewizja" :|

Historia trzecia
9/10
Świetnie że historia osadzona w przeszłości i ogólnie wiele dobrych gagów, dobra grafika (taka staromodna) i sposób na udawanie zwierząt :mrgreen: Tyle że co te wszystkie postacie współczesne robią w latach 30?

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 4:25 pm   

Kettelburn napisał/a:
Tyle że co te wszystkie postacie współczesne robią w latach 30?

To samo co robili w Starożytności, Średniowieczu i innych poprzednich stuleciach/epokach :P

O co mi chodzi? Współczesne postaci w serialu w takich historiach po prostu wcielają się w postaci historyczne. :P

gacjan  
Profesor

Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:24 am   

ocena: 7/10

trochę słabszy odcinek horrorowy

historia 1: 5/10 - słaby odcinek, fajnie tylko narysowany Homer
historia 2: 6/10 - tu już trochę lepiej, ale naciągane wątki
historia 3: 9/10 - końcówka słaba, ale sam motyw z Wellsem świetny, no i kostiumy :) i hasło Dziadka

i fajny wstęp z Burnsem

w sumie więc 6,67 - zaokrąglam w górę i mam 7

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 5:21 pm   

1.Historia jak dla mnie była świetna np. muszę jeść i robić kupę mnie rozwaliło chęć zjedzenia Barta, zjedzony kot, Homer pożerający nastolatków i pożarcie Niemców 10/10
2.Historia jak dla mnie była gorsza podobało mi się Krusty w HD, męska rozmowa pijanego Homera z Bartem, kopnięcie Homera, poprzestawianie głów łobuzom i śmierć Skinera 8.5/10
3.Historia była extra np. wrzucenie radiowozu i broni do rzeki i pójście po sweter, Homer i jego zdobycz podczas zamieszek, kosmici jedzący wnętrze Wiguma i podbita Ziemia 10/10
ogólnie odcinkowi daje 10/10

Odpowiedz do tematu