The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 18x04, horror, treehouse, xvii

[18x04] Treehouse of Horror XVII

Jak oceniasz ten odcinek?
1
8%
 8%  [ 3 ]
2
8%
 8%  [ 3 ]
3
5%
 5%  [ 2 ]
4
5%
 5%  [ 2 ]
5
14%
 14%  [ 5 ]
6
2%
 2%  [ 1 ]
7
8%
 8%  [ 3 ]
8
17%
 17%  [ 6 ]
9
11%
 11%  [ 4 ]
10
17%
 17%  [ 6 ]
Głosowań: 35
Wszystkich Głosów: 35

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 10:53 pm   [18x04] Treehouse of Horror XVII

Sezon: 18
Odcinek: 4
Nr produkcyjny: HABF17
Data Emisji: 5.11.2006, wyciek: ok. 28.10.2006
Scenariusz: Peter Gaffney
Reżyseria: David Silverman, Matthew C. Faughnan
Gościnnie wystąpili: Fran Drescher (Golem), Dr. Phil McGraw, Richard Lewis, Maurice LaMarche (Orson Wells)

1) Married to the blob - Homer przypadkowo zjada przybyłą z kosmosu zieloną maź, którą bierze za piankę żelową i zamienia się w gigantycznego potwora, który sieje totalne spustoszenie wokół siebie swoim wiecznie nienasyconym żołądkiem.

2) You gotta know when to Golem - Bart budzi do życia Golema (potwora z legend żydowskich) - i zmusza go do wykonywania straszliwych rzeczy. Lisa stwarza kobietę monstrum, które podbija serce Golema.

3) The day the earth looked stupid - Parodia "Wojny światów" osadzona w 1938 roku. Mieszkańćy Springfield raz już oszukani przez Orsona Wellesa z nonszalancją podchodzą do prawdziwego ataku na ziemię przez znanych nam juz cyklopów Kanga i Kodosa

18x04.jpg
Plik ściągnięto 3579 raz(y) 7.36 KB

Ostatnio zmieniony przez And-or Wto Lis 21, 2006 6:14 pm, w całości zmieniany 20 razy  

tomek007  
Lisa

Wysłany: Nie Paź 29, 2006 10:49 pm   

Jak wiadomo, odcinek pojawił się w Internecie przed oficjalną premierą telewizyjną. Jak to w odcinkach horrorowych bywa, nie są one straszne, ale giną w nich osoby, które potem i tak pojawiają się w serialu (Przynajmniej tak bywało dotychczas :) ). Najbardziej zdziwiła mnie druga opowieść, która mogłaby spokojnie być traktowana jako normalny odcinek. Poniżej zamieszczam ciekawe motywy:
1) Married to the blob:
+ kiedy Homer połykał "zieloną maź"
+ kiedy połknał kota i tłumaczył się przed Marge :P
+ kiedy Homer ulokował się w schronisku dla bezdomnych, a burmistrz to wykorzystał :mrgreen:
... Druga z historii, moim zdaniem słabsza od pierwszej i trochę monotonna.
2) You gotta know when to Golem:
+ wykorzystywanie Golema do najnikczemniejszych czynności w tym kiedy show Krustiego nie podobało się publiczności.
- za dużo tego było...
I ostatni z nich, typowy dla simpsonowych horrorów, czyli totalne spustoszenie spowodowane przez kosmitów. Najlepszy ze wszystkich trzech, za najbardziej zróżnicowaną fabułe ( Jeśli wogóle można mówić o fabule o czymś co ma 7 minut:P).
+ Szkolna metoda na stres
+ Sposoby stosowane przez radio, na efekty dźwiękowe wojny,
+ Homer z bronią,

Ogólnie cały odcinek oceniam wysoko 8/10.

EDIT:
Patrząc po ocenach, to musieliście się "strasznie" nudzić podczas oglądania tego odcinka... THOH nadal jest "straszny" :wink: A odcinek oceniam nie sugerując się poprzednimi THOH.
Ostatnio zmieniony przez tomek007 Sro Lis 01, 2006 4:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 9:37 pm   

moja ocena - 5 prosze ouwzględnienie takiej opcji w ankiecie....

1) okropieństwo! obrzydliwy homer, obrzydliwy moment wciagania na sile mazi przez nos. Zarty fizjologiczne i poniżej wszelkiego poziomu! ocena : - 15

2) trochę lepszy odcinek ale również bez jakiegoś polotu, trudno mi tu mowić o plusach czy minusach, mogę postawić ocenę neutralną, średnią: 4

3) najlpeszy z całej trójki choć spodziewalam się czegoś na trochę innym poziomie. za to mogę ocena 6

skoro jednak nie moga ocen nizszych niz jeden, a nawet ostatnia czesc niczego nie uratowala z zalem stwierdzam ze odcinek ma u mnie 1.

schmidtke
[Usunięty]

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 11:30 pm   Mimo wszystko rozczarowanie :(

Jestem wielkim fanem simpsonów i z niecirepliwością czekam na kolejne odcinki

niesttey, coraz częściej, jak już się doczekam, jestem rozczarowany...
może mam po prostu zbyt wysokie wymagania?

Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem THOH XVII jest jednym z gorszych odcinków żółtej familii jakie widziałem - co prawda pomysł z orsonem wellesem sam w sobie jest ciekawy, ale czy to wystarczy?

#1 - nie podoba mi się tego rodzaju humor, ani raz się nie uśmiechnąłem :( moja ocena: 1

#2 - tu już było nieco lepiej, ale humor Krusty'ego i tak podupada :( ocena: 2 :(

#3 - jedynym plusem, jak dla mnie są chyba Kang i Kodos, nooo. i Homer też :) - tutaj daję 4

ale i tak obejrzałem sobie dziś jeszcze chyba z 5 starych odcinków THOH i były - w bezpośrednim porównaniu - lepsze !

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Paź 31, 2006 12:03 am   

czyli ogolna ocena?...

schmidtke
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 31, 2006 7:21 pm   

Johnny B. napisał/a:
czyli ogolna ocena?...

no tak ... - rozpędziłem się i zapomniałem :oops:

ogólna ocena wyjdzie: 2,7 - czyli naciągane 3 :P

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 10:56 am   

Worst THOH ever! Przecież tu nie było ani nic strasznego ani tym bardziej nic śmiesznego!

1. Pełno niesmacznych scen, jak np. Homer zjadający maź albo "Eat while pooping" :( . Jedyne co im tu wyszło to żarty słowne: "I'll savour you" i "Let me have a lick at you". Mimo to, moja ocena: 1/10.

2. Było nawet dobrze dopóki golem nie zaczął mówić. Potem już zupełne dno. 1/10

3. Zdecydowanie najlepszy z całej trójki, co nie znaczy, że dobry. Jedyne sceny, przy których się zaśmiałem, to na widok Otto i gdy Homer powiedział "Mooo?" :D . Ostatnie zdanie o Iraku zupełnie niepotrzebne - przecież to było oczywiste. Widać autorzy mają coraz niższe mniemanie o inteligencji oglądających. 2/10

El Bozo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 12:08 pm   

O boże... Obejżałem ten odcinek i nawet nie zauważyłem że go obejrzałem dopóki nie usłyszałem fajnego tematu muzycznego na koniec odcinka. Naprawde ten odcinek był totalnie beznadziejny, a prawde mowiac wiazalem z nim dosyć spore nadzieje. Niby tematy historyjek mogły być ciekawe, ale jakoś nie wyszło im zrealizowanie ich. Totalny bezsens, kiepskie żarty, płytkie jak smródka...
1/10

PS: Rozwinąłbym się ale ręce opadają i nie pozwalają się rozpisać. Dałbym wyższą ocenę za końcową muzykę, która powala klimatem, ale... no niestety. muzyka treści nie ratuje :?

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 5:28 pm   

tomek007 napisał/a:
EDIT:
Patrząc po ocenach, to musieliście się "strasznie" nudzić podczas oglądania tego odcinka... THOH nadal jest "straszny" :wink: A odcinek oceniam nie sugerując się poprzednimi THOH.

Tomku to nie kwestia nudy tylko obrzydzenia. Ja sie nie nudzilam w trakcie! ja sie modlilam kiedy sie skonczy bo taka bylam oburzona

a jeszcze go ltumacze :D

El Bozo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 01, 2006 7:17 pm   

A, zapomnialem jednej rzeczy...
Wejściówka była zabawna... Ale dalsza część odcinka zniesmaczyła mnie tak że zapomniałem o tym. :?

tomek007  
Lisa

Wysłany: Czw Lis 02, 2006 5:13 pm   

Johnny B. napisał/a:
to nie kwestia nudy tylko obrzydzenia
No tak, z tym to się mogę zgodzić. Przyznaję, że niektóre sceny to twórcom się nie udały, jak np. wygląd obleśnego Homera czy naga scena z ostatniej części THOH. Patrzyłem na to z lekkim przymrużeniem oka bo ciągle szukałem w odcinku jakichś dobrych momentów ( i paru się doszukałem)

gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Lis 03, 2006 8:05 pm   

Jedyne co mi się podobało to początek i oczywiste nawiązanie do "Opowieści z Krypty"... bardzo fajnie wypadł Mr. Burns...

Reszty nie pamiętam i nie chce :) Czekam do premiery...

[ Dodano: Pon Lis 06, 2006 1:10 pm ]
No więc... już po premierze. Jak już pisałem zmian BRAK.

Pora wypisać rzeczy całkiem śmieszne:
1) Niemcy w pierszym odcinku :) "Czym sobie Niemcy na to zasłużyli ???"
2) Jak Bart czeka nadejście golema... ogólnie jak jeszcze nie gadał było dobrze.
3) Homer ze swoją kartką... ten śmiech i później zbliżenie na karteczkę.
4) Kosmici i motyw z korbką "ATTACK"
5) Krusty w HDTV
6) Strzelający golem
7) Barney i hasło "Jestem Polakiem"

Odcinek taki sobie... Ocena ogólna 4/10

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Pon Lis 06, 2006 6:54 pm   

Odcinek ogólnie pozostawił pozytywne wrażenie, głównie przez scenkę z efektami muzycznymi, która mnie autentycznie rozwaliła. W pierwszym odruchu postawiłem 7, ale od razu po zaakceptowaniu zacząłem mieć wątpliwości, bo w końcu druga historia była nudna, pierwsza jakaś taka nijaka, oparta głównie o fizjologię, a trzecią całkowicie popsuły oczywiste nawiązania do sytuacji w Iraku, absolutnie bez polotu. Po zastanowieniu dałbym 4 ale niestety ocena już poszła.

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Sro Lis 08, 2006 5:50 pm   

zenada...kiepski odcinek
ratuje go tylko muzyka(szczegolnie w trzeciej opowiastce) i glos oryginalnej niani...
3/10... i pewnie i tak za wysoko

Cyrano
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 4:21 pm   

nieciekawy odcinek ale było kilka fajnych momentów
-HDTV :mrgreen:
-morderczy śmiech homera :)
-potrafię strawić arbiego to strawię i ciebie
niepodobała mi się końcówka 3 filmu jakaś taka dziwna :|
ogólnie 3/10

Odpowiedz do tematu