The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 18x08, couple, hawhawed

[18x08] The Haw-Hawed Couple

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
6%
 6%  [ 2 ]
4
3%
 3%  [ 1 ]
5
12%
 12%  [ 4 ]
6
6%
 6%  [ 2 ]
7
12%
 12%  [ 4 ]
8
28%
 28%  [ 9 ]
9
12%
 12%  [ 4 ]
10
18%
 18%  [ 6 ]
Głosowań: 32
Wszystkich Głosów: 32

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Cze 30, 2006 7:39 pm   [18x08] The Haw-Hawed Couple

Sezon: 18
Odcinek: 8
Nr produkcyjny: JABF02
Data Emisji: 10.12.2006
Scenariusz: Matt Selman
Reżyseria: Chris Clements
Gościnnie wystąpili: (brak)

Po tym jak Bart przekonuje wszystkich swoich przyjaciół by nie szli na imprezę urodzinową Nelsona, Marge zmusza go by on jednak się pojawił. Po imprezie Bart i Nelson stają się przyjaciółmi i jako, że młody Simpson ma nowego ochroniarza, nikt nie waży się z nim zadzierać. Jedynym problemem jest to, że Bart nie może się przyjaźnić z Milhousem...

The.Simpsons.S18E08.PDTV.XviD-2HD.jpg
Plik ściągnięto 3050 raz(y) 10.07 KB

schmidtke
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 21, 2006 11:45 pm   Re: [18x08] The Haw-Hawed Couple

o ile dobrze kojarzę, już chyba kiedyś podobny odicnek, co prawda nie z imprezą urodzinowa, ale drogi Nelsona i Barta już nieraz się schodziły w tak dziwny sposób...
correct me if I'm wrong...

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 11:50 pm   

What the hell was that!?!?!

Zrobili z Nelsona prawie geja!
Fabuła się nie klei! Wiem, że musieli jakoś tak zakończyć, by wszystko wróciło do normy ale bez przesady! Czy oni byli kompletnie pijani kończąc ten odicinek?!

Po co wstawka z seksem na początku?! te bezwartościowe kilka minut mogli przeznaczyć na jakieś bardziej znośne zakończenie!

Milhouse ze swoją wstawkę - "lepiej przyłapać dwójkę niż jednego" - to miało być śmieszne, dobijające czy może dające do myślenia :/

Ten odcinek mialby u mnie 2 jak nic gdyby nie drugi wątek....
Najwyraźniej pisał go kto inny...

Całość parodii Pottera znakomita! Począwszy od imienia postaci, po wydarzenia i autorkę - w ogóle wszystko.
Również Homer i jego płacz nad śmiercią Greystasha - świetny! To jest ten Homer ktorego uwielbiam! Nie obrywa niczym po głowie, nie przewraca się ani nie potyka o własne nogi, a jest śmieszny...

drugi wątek podnosi diametralnie ocenę odcinka: 5+

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Gru 12, 2006 8:48 pm   

Mnie niestety też się nie podobał wątek główny. Nelson nie zachowuję się jak Nelson, a Bart też jakiś dziwny. Fabuła nie dość, że głupia, to do tego nudna :(
Za to ten wątek z książką - miodzio :) . Podobało mi się właściwie wszystko - sparodiowanie postaci z HP (fajne nazwiska), Greystash zamieniający się w maź :D , no i ten żal Homera :) . Brilliant!
Szkoda, że pomieszali dwa tak różne poziomem wątki. Za Greystasha odcinek ma u mnie 8. Za Nelsona: 1. Ogólnie więc 4/10.

KrzaQ
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 12:53 am   

najbardziej podobnal mi sie pomysl z magnetofonem i placz Homera.
Reszta niestety slaba - 3/10

blazej1980  
Maggie

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 12:31 pm   

no to ja wystawie przeciwna opinie do waszej ale wg mnie nelson ani na chwile mnie nie zaskoczyl, patrzac na nelsona na przestrzeni wszystkich serii,mozna latwo zauwazyc ze jest to typ twardziela na pokaz,ale wewnatrz (Szczegolnie jesli chodzi o sprawy rodzinne i osobiste) jest bardzo czulym kolesiem,przypomnijcie sobie odcinki kiedy marge robila za jego matke i jak w nocy plakal za swoim ojcem,podalbym wiele jeszcze innych przykladow,dlatego tutaj nic mnie nie zaskoczylo,a jesli chodzi o homera i great moustache (czy jakos tak) to po prostu kolejny raz wspaniala oskarowa rola
pozdrawiam

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 8:40 pm   

+siła wąsów
+Ralph Wiggum

Okropny odcinek :| . Nuda nuda i jeszcze raz nuda. Parodia Harrego Pottera podnosi ocenę do 3/10.

naheis
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 8:08 pm   

13 minuta odcinka, dialog Milhouse'a i Barta:

- Cześć, Bart.|- Milhouse.
- Bart, czemu tyle czasu|spędzasz z Nelsonem? To łobuz!
- Hej, nie używaj przy mnie|tego słowa, jest obraźliwe!

przed sklepem widać dwóch "łobuzów" z bandy Nelsona mówiących:

- Yo, łobuz!|- Jak leci, łobuz?
Milhouse: - Czemu oni|mogą go używać?
Bart: - Bo mogą, dobra?

zawsze mnie fascynował fakt, że the simpsons to także aktualna społeczno-polityczna publicystyka - większości odniesień nie rozumiemy, zwłaszcza jeśli chodzi o starsze sezony, ale akurat ten dialog przypisywałbym temu wydarzeniu:

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3799478.html

po prostu zamieńcie "łobuz" na "nigger"

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 8:24 pm   

Tworzenie odcinka trwa kilka miesięcy, więc nie sądzę by chodziło o to wydarzenie. Po prostu już od lat trwa dyskusja na temat tego kto tego słowa i w jakich okolicznościach może używać, to akurat nie jest nic nowego. Ale dżołk sam w sobie jest niezły.

A teraz na temat samego odcinka: nie był koszmarny. Tyle mogę powiedzieć z czystym sumieniem. Miał swoje momenty, ale też nic porywającego. Idealnie przeciętny = 5.

naheis
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 9:39 pm   

Lee_Nox napisał/a:
Tworzenie odcinka trwa kilka miesięcy, więc nie sądzę by chodziło o to wydarzenie. Po prostu już od lat trwa dyskusja na temat tego kto tego słowa i w jakich okolicznościach może używać, to akurat nie jest nic nowego. Ale dżołk sam w sobie jest niezły.

no tak, nie tyle chodziło mi o to konkretne wydarzenie z komikiem i na nowo rozgorzałą po nim debatę - ale o cały problem z słówkiem "nigger"

swoją drogą zaciekawiłeś mnie - ktoś wie ile ostatnio trwa przeciętnie produkcja jednego odcinka "the simpsons" - nie tyle chodzi mi o scenariusz, który zawsze można jakoś poprawić i okrasić gagami na ostatnią chwilę (czy właśnie jest możliwe dodanie czegoś dosłownie na ostatnią chwilę w reakcji na aktualne wydarzenia?) ale o sam techniczny aspekt produkcji - ktoś wie? ktoś o tym tu pisał? jeżeli tak, to przekierujcie mnie, proszę, do odpowiedniego wątku...

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 10:40 pm   

Tu chodzi o to nigger, na nohomers nawet to odkryli :)

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 11:00 pm   

Co to znaczy "odkryli"? Bo "Haw-hawed" couple miał kod produkcji JABF02, czyli miał być jako drugi, czyli w październiku, a wydarzenie miało miejsce w listopadzie. Biorąc pod uwagę, że serial animowany jest w Korei, mogliby mieć problemy ze zrobieniem tego na czas. Ale nie wykluczam, może wrzucili to na ostatnią chwilę.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 11:09 pm   

ale jak to już ktoś tu napisał - ten problem już od dawna jest na tapecie...

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 11:17 pm   

Ale co do tego, że chodzi o "nigger" to nikt tu nie ma wątpliwości. Chodzi tylko o to, czy jest to nawiązanie do tego konkretnego wydarzenia, które przytoczył naheis, czy po prostu do samej kwestii tego, że Murzynom wolno używać n-worda, a białym nie.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 11:21 pm   

no se

Odpowiedz do tematu