Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 9:29 am [18x17] Marge Gamer
Sezon: 18
Odcinek: 17
Nr produkcyjny: JABF10
Data emisji: 22.04.2007
Scenariusz: J. Stewart Burns
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: Ronaldo
Marge uzależnia się od internetu i od popularnej gry RPG "Earthland Realms", w którą gra też całe Springfield łącznie z Bartem. Tymczasem Homer zostaje sędzią w meczu piłki nożnej Lisy.
1817.jpg
Plik ściągnięto 1570 raz(y) 23.84 KB
nieniek1 [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 7:08 pm
Szykuje się ciekawy odcinek, gra PC i piłka nożna fajne tematy.
Jestem ciekaw jak Homer będzie sędziował ,pewnie ciągle będzie obrywał po głowie piłką!
Szkoda że dopiero 22 kwietnia premiera.
Sam odcinek uznaję niestety za bardzo nieudany. Wątek z grą RPG nieciekawy i kiepsko wykonany. Wątek z piłką nożną zupełnie nierealistyczny - po pierwsze: Lisa zawsze była na bakier z jakimkolwiek sportem. Po drugie: Lisa i oszukiwanie? To zupełnie nie w jej stylu.
Jedyny dobry moment jaki zauważyłem, to motyw z Moe ("co zrobiłeś z prawdziwym Moe?" ). Na plus mogę jeszcze dodać ciekawe przedstawienie postaci w grze . Niemniej, odcinek ma u mnie 2.
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 2:08 pm
zgadzam sie z przedmowca - odcinek raczej slaby.
wiekszosc odcinkow w simpsonach miala pewna ceche - a mianowicie oprocz niestarzenia sie postaci nie ulegal takze zmianom otaczajacy ich swiat. wystepujace od czasu do czasu watki "nowoczesnosci" jak internet i telefon komorkowy mnie osobiscie sie umiarkowanie podobaja. moze dlatego, ze po prostu najbardziej lubie "starych, dobrych" simpsonow i generalnie tesknie za ich oldschoolowym klimatem. co sie niestety nieublaganie zmienia.
dlatego watek z rpg dosc dziwny, malo interesujacy - przypomina mi to raczej modifykacje odcinkow w kt. postacie opowiadaja bajki itd. zdecydowanie malo udanych dowcipow. wlasciwie najlepszy dowcip to plyta dvd, "bbc w kooperacji z canal plus", a takze sukskrypcja w pbs (panstwowa stacja tv w usa). zaciekawil mnie takze watek meczu w brighton w west sussex, gdzie obecnie przebywam
ogolnie jest tak sobie, bylo duzo lepiej. w tej chwili wydaje mi sie, ze duzo ciekawsze sa najnowsze odcinki family guy'a, zawiazania fabuly w ostatnich dorownuja najlepszym odcinkom simpsonow, niestety grubianski humor nie zawsze jest na poziomie.
Słabiutki odcinek... oglądałem bez napisów i było kilka śmiesznych scenek, ale ogólnie to jakiś dziwny ten odcinek. Motyw z piłkarstwem Lisy chybiony... no i jeszcze super gwiazda odcinka - Ronaldo, który plecie bzdury.
no nie powiem,ze odcinek byl jakis super extra, ale nie byl tez az tak zly...
z moich ulubionych momentow to goly homer w ogrodzie i tekst flanders'a "homer,czy poznales juz moich rodzicow"...
jednak musze przyznac, ze dziwnie jest ten odcinek skomponowany... tak nie trzyma sie za bardzo kupy i do tego nie ma w nim nic wciagajacego... takie 5/10 ...
Straszne rozczarowanie.
Obydwa wątki zachwytu nie wzbudziły, a raczej nie wzbudziły NIC. No, może oprócz rozczarownia.
Odcinek nudny, wlecze się niemiłosiernie. Wątek z futbolem moim zdaniem w ogóle niedopasowany do Lisy. Od kiedy to ona oszukuje? Wątek z RPG mógłby być fajny. Powtarzam: mógłby być. Gdyby nie był taki nudny. Twórcy zepsuli dobry pomysł z RPG.
Po obejrzeniu wyrażam życzenie, żeby takich słabych odcinków więcej nie było.
2/10, bo pomimo wszystko fabułę jakąś miał.
Ocena odcinka to oczywiście rzecz gustu. Moim skromnym zdaniem odcinek jest bardzo dobry. Kilka gagów jest doskonałych (Moe, MB) + niezłe żarty z gier z wirtualną rzeczywistością. Z pomysłem i charakterysyczną złośliwością (futbol nie jest w US szczególnie popularny)
Polecam!
zombie [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:40 am
Dla mnie w sumie sympatyczny odcinek, acz oszukiwanie do Lisy rzeczywiście zupełnie nie pasuje.
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 7:05 pm
Moim zdaniem fragmenty z Lisą i Homerem faktycznie były kiepskie. Nie mogę jednak tego powiedzieć o elementach dotyczących gry RPG. W moim odczuciu odcinek przez nie był bardzo dobry, ośmiele się powiedzieć, że błyszczał w stosunku do poprzednich odcinków 18 serii. Przemiana właśnie Marge w osobę uzależnioną od komputerowej gry była na pewno celowym i udanym posunięciem . Już sam ten fakt stanowił 1% wszystkich dowcipów skierowanych w kierunku wirtualnej rzeczywistości. Oprócz tego, cały odcinek utrzymywał "rodzinny" klimacik . I tak właściwie to motyw Lisy pojawił się chyba wyłacznie po to, aby przyrównać świat normalny od tego z gry. Jestem mile zaskoczony tym odcinkiem.
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 3:54 pm
Rzeczywiście, wątek Lisy i futbolu jakoś mi nie pasuje (aczkolwiek Homer całkiem ciekawie sędziował ). Natomiast Marge i mmorpg to dobry pomysł - i nieźle zrobiony.
Najbardziej podobał mi się kawałek w którym Homer biega na golasa
Gdyby wątek Lisy nie był taki nudny, to dałbym 9/10, a tak tylko 6/10.
Ja oceniłem ten odcinek na 5/10.
Nie wiem, może byłem w nieodpowiednim nastroju, ale w czasie oglądanie odniosłem wrażenie, jakby był sklejony ze "odpadków" które nie zmieściły się w innych odcinkach.
Albo odcinek ten był wyprodukowany przez inne osoby niż dotychczas.
+ "Homer - poznałeś już moich rodziców"
+ "Co zrobiłeś z prawdziwym Moe?"
słaba kompozycja
Lisa oszukuje??? - nie pasuje to do niej
PS. Obawiam się, że kiedy odcinek ten zostanie wyemitowany, Canal+ może zapłacić karę za obrazę uczuć Moherowych Beretów.
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 5:35 am
Mi ten odcinek się podobał Lisa przecież nie raz oszukiwała żeby być najlepsza więc nie rozumiem po co te pretensje Pamiętacie szkolny konkurs i jej rywalkę w jej klasie?
A teraz do rzeczy:
- Ronaldo "Kolejna rodzina rozbita przez Ronaldo"
- Moe: "Czemu wszyscy myślą że jestem trollem?"
- żona pastora "Mówię jako kibic do zawodnika: Odpowiadaj"
- posąg Maryi bijący zawodników - scena bardzo podobna do tej z "Equilibrium" i wydaje mi się ze tym się twórcy wzorowali.
- taniec z jelitami postaci Barta
- Ronaldo do Homera "dobrze Cię nauczyłem" ... "zbyt dobrze"
- Flanders i Homer "Homer, poznałeś moich rodziców?" - "Nago jeszcze nie"
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 3:41 pm
+Marge wpisuje Marge Simpson w google.com i jest ogrom stron
+banner reklamowy z członkiem KKK: Jeśli jesteś wolna i jesteś rasistką
+Bart jako Shadow Knight
+zabijanie postaci Barta i taniec wokół jego ciała i ta muzyczka hehe
+Ronaldo
8/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum