The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 18x17, gamer, marge

[18x17] Marge Gamer

Jek oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
5%
 5%  [ 2 ]
3
5%
 5%  [ 2 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
13%
 13%  [ 5 ]
6
15%
 15%  [ 6 ]
7
7%
 7%  [ 3 ]
8
5%
 5%  [ 2 ]
9
7%
 7%  [ 3 ]
10
39%
 39%  [ 15 ]
Głosowań: 38
Wszystkich Głosów: 38

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 9:29 am   [18x17] Marge Gamer

Sezon: 18
Odcinek: 17
Nr produkcyjny: JABF10
Data emisji: 22.04.2007
Scenariusz: J. Stewart Burns
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: Ronaldo

Marge uzależnia się od internetu i od popularnej gry RPG "Earthland Realms", w którą gra też całe Springfield łącznie z Bartem. Tymczasem Homer zostaje sędzią w meczu piłki nożnej Lisy.

1817.jpg
Plik ściągnięto 1570 raz(y) 23.84 KB

nieniek1
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 7:08 pm   

Szykuje się ciekawy odcinek, gra PC i piłka nożna fajne tematy.
Jestem ciekaw jak Homer będzie sędziował ,pewnie ciągle będzie obrywał po głowie piłką!
Szkoda że dopiero 22 kwietnia premiera.

basto  
Grampa

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 9:23 am   

Gry RPG to mój ulubiony rodzaj gier nieźle zapowiada się super odcinek już nie moge się doczekać :evil:

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:49 pm   

Mała ciekawostka: jedna ze stron, którą Marge znalazła w google:
http://www.camplandaman.org :)

Sam odcinek uznaję niestety za bardzo nieudany. Wątek z grą RPG nieciekawy i kiepsko wykonany. Wątek z piłką nożną zupełnie nierealistyczny - po pierwsze: Lisa zawsze była na bakier z jakimkolwiek sportem. Po drugie: Lisa i oszukiwanie? To zupełnie nie w jej stylu.
Jedyny dobry moment jaki zauważyłem, to motyw z Moe ("co zrobiłeś z prawdziwym Moe?" :lol: ). Na plus mogę jeszcze dodać ciekawe przedstawienie postaci w grze :) . Niemniej, odcinek ma u mnie 2.

Professor_Frink
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 2:08 pm   

zgadzam sie z przedmowca - odcinek raczej slaby.

wiekszosc odcinkow w simpsonach miala pewna ceche - a mianowicie oprocz niestarzenia sie postaci nie ulegal takze zmianom otaczajacy ich swiat. wystepujace od czasu do czasu watki "nowoczesnosci" jak internet i telefon komorkowy mnie osobiscie sie umiarkowanie podobaja. moze dlatego, ze po prostu najbardziej lubie "starych, dobrych" simpsonow i generalnie tesknie za ich oldschoolowym klimatem. co sie niestety nieublaganie zmienia.

dlatego watek z rpg dosc dziwny, malo interesujacy - przypomina mi to raczej modifykacje odcinkow w kt. postacie opowiadaja bajki itd. zdecydowanie malo udanych dowcipow. wlasciwie najlepszy dowcip to plyta dvd, "bbc w kooperacji z canal plus", a takze sukskrypcja w pbs (panstwowa stacja tv w usa). zaciekawil mnie takze watek meczu w brighton w west sussex, gdzie obecnie przebywam :)

ogolnie jest tak sobie, bylo duzo lepiej. w tej chwili wydaje mi sie, ze duzo ciekawsze sa najnowsze odcinki family guy'a, zawiazania fabuly w ostatnich dorownuja najlepszym odcinkom simpsonow, niestety grubianski humor nie zawsze jest na poziomie.

pzdr dla wszystkich simpsonomaniakow :)

gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 3:00 pm   

Słabiutki odcinek... oglądałem bez napisów i było kilka śmiesznych scenek, ale ogólnie to jakiś dziwny ten odcinek. Motyw z piłkarstwem Lisy chybiony... no i jeszcze super gwiazda odcinka - Ronaldo, który plecie bzdury.

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 4:21 pm   

no nie powiem,ze odcinek byl jakis super extra, ale nie byl tez az tak zly...
z moich ulubionych momentow to goly homer w ogrodzie i tekst flanders'a "homer,czy poznales juz moich rodzicow"...
jednak musze przyznac, ze dziwnie jest ten odcinek skomponowany... tak nie trzyma sie za bardzo kupy i do tego nie ma w nim nic wciagajacego... takie 5/10 ...

Ailee  
Marge

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 5:54 pm   

Straszne rozczarowanie.
Obydwa wątki zachwytu nie wzbudziły, a raczej nie wzbudziły NIC. No, może oprócz rozczarownia.
Odcinek nudny, wlecze się niemiłosiernie. Wątek z futbolem moim zdaniem w ogóle niedopasowany do Lisy. Od kiedy to ona oszukuje? Wątek z RPG mógłby być fajny. Powtarzam: mógłby być. Gdyby nie był taki nudny. Twórcy zepsuli dobry pomysł z RPG.
Po obejrzeniu wyrażam życzenie, żeby takich słabych odcinków więcej nie było.
2/10, bo pomimo wszystko fabułę jakąś miał.

dashaus  
Maggie

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 3:43 pm   WOW!

Ocena odcinka to oczywiście rzecz gustu. Moim skromnym zdaniem odcinek jest bardzo dobry. Kilka gagów jest doskonałych (Moe, MB) + niezłe żarty z gier z wirtualną rzeczywistością. Z pomysłem i charakterysyczną złośliwością (futbol nie jest w US szczególnie popularny)
Polecam!
:D

zombie
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:40 am   

Dla mnie w sumie sympatyczny odcinek, acz oszukiwanie do Lisy rzeczywiście zupełnie nie pasuje.

tomek007  
Lisa

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 7:05 pm   

Moim zdaniem fragmenty z Lisą i Homerem faktycznie były kiepskie. Nie mogę jednak tego powiedzieć o elementach dotyczących gry RPG. W moim odczuciu odcinek przez nie był bardzo dobry, ośmiele się powiedzieć, że błyszczał w stosunku do poprzednich odcinków 18 serii. Przemiana właśnie Marge w osobę uzależnioną od komputerowej gry była na pewno celowym i udanym posunięciem :) . Już sam ten fakt stanowił 1% wszystkich dowcipów skierowanych w kierunku wirtualnej rzeczywistości. Oprócz tego, cały odcinek utrzymywał "rodzinny" klimacik :) . I tak właściwie to motyw Lisy pojawił się chyba wyłacznie po to, aby przyrównać świat normalny od tego z gry. Jestem mile zaskoczony tym odcinkiem.

..::Bob::..  
Maggie

Wysłany: Sro Maj 09, 2007 3:54 pm   

Rzeczywiście, wątek Lisy i futbolu jakoś mi nie pasuje (aczkolwiek Homer całkiem ciekawie sędziował :) ). Natomiast Marge i mmorpg to dobry pomysł - i nieźle zrobiony.
Najbardziej podobał mi się kawałek w którym Homer biega na golasa :)
Gdyby wątek Lisy nie był taki nudny, to dałbym 9/10, a tak tylko 6/10.

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Czw Maj 17, 2007 9:28 am   

Ja oceniłem ten odcinek na 5/10.
Nie wiem, może byłem w nieodpowiednim nastroju, ale w czasie oglądanie odniosłem wrażenie, jakby był sklejony ze "odpadków" które nie zmieściły się w innych odcinkach.
Albo odcinek ten był wyprodukowany przez inne osoby niż dotychczas.
:D + "Homer - poznałeś już moich rodziców"
:D + "Co zrobiłeś z prawdziwym Moe?"

:cry: słaba kompozycja
:cry: Lisa oszukuje??? - nie pasuje to do niej

PS. Obawiam się, że kiedy odcinek ten zostanie wyemitowany, Canal+ może zapłacić karę za obrazę uczuć Moherowych Beretów.

OverlordSlayer
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 5:35 am   

Mi ten odcinek się podobał :) Lisa przecież nie raz oszukiwała żeby być najlepsza więc nie rozumiem po co te pretensje :) Pamiętacie szkolny konkurs i jej rywalkę w jej klasie?

A teraz do rzeczy:

- Ronaldo "Kolejna rodzina rozbita przez Ronaldo" :D
- Moe: "Czemu wszyscy myślą że jestem trollem?" :D
- żona pastora "Mówię jako kibic do zawodnika: Odpowiadaj"
- posąg Maryi bijący zawodników :D :D :D - scena bardzo podobna do tej z "Equilibrium" i wydaje mi się ze tym się twórcy wzorowali.
- taniec z jelitami postaci Barta :D
- Ronaldo do Homera "dobrze Cię nauczyłem" ... "zbyt dobrze" :D :D
- Flanders i Homer "Homer, poznałeś moich rodziców?" - "Nago jeszcze nie" :D :mrgreen:

Ocena hmm... 7/10

Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Sro Maj 30, 2007 3:41 pm   

+Marge wpisuje Marge Simpson w google.com i jest ogrom stron
+banner reklamowy z członkiem KKK: Jeśli jesteś wolna i jesteś rasistką :D :D
+Bart jako Shadow Knight
+zabijanie postaci Barta i taniec wokół jego ciała i ta muzyczka hehe
+Ronaldo

8/10

Odpowiedz do tematu