Wysłany: Sro Lis 28, 2007 10:57 am [19x09] Eternal Moonshine of the Simpson Mind
Sezon: 19
Odcinek: 09
Nr produkcyjny: KABF02
Data Emisji: 16.XII.2007
Scenariusz: J. Stewart Burns
Reżyseria: Chuck Sheetz
Gościnnie wystąpili: (brak)
Pewnego dnia Homer budzi się na dworze, zasypany śniegiem. Nie pamięta, co działo się poprzedniego wieczoru. Po powrocie do domu okazuje się, że jego rodzina zniknęła...
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 504 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 4:21 pm
Johnny B. napisał/a:
Zapowiada się ciekawa parodia:)
parodia czego, że się tak nieśmiało zapytam..?
bo takich motywów w filmach pełno i nie wiem, dokładnie do którego obrazu odnosić się będzie ten odcinek..
najbardziej kojarzy mi się z Blind Horizon..
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 6:36 pm
Mokujin8, Do "Zakochanego bez pamięci" z Jimem Carry'm i Kate Winslet. Angielski tytuł: "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" ( proszę porównać tytuły )
Co do napisów, o ile mi wiadomo, w tym tygodniu robi je MALSUMIS.
No więc daję mocną dziesiątkę!
Ten odcinek to perełka!
Najlepszy ze wszystkich w 19-tym sezonie jak do tej pory!
Trochę mnie na początku zdziwiło, że pośpieszyli się z fabułą bo myślałem, że będzie jakiś wątek poprzedzający który wyjaśni jak doszło do zasypania Homera śniegiem, a on od razu leżał przykryty, no ale to nic, bo później fabuła rozwinęła się wyśmienicie
Homer miał krótko mówiąc superniespodziankę
A czy były jakieś motywy z filmu "Zakochany bez pamięci" to niestety nie wiem bo jeszcze tego filmu nie widziałem - myślałem, że mam gdzieś w domu DVD z nim, ale przeszukałem cały i po płycie ani widu ani słychu... chyba sobie będę musiał ten film wypożyczyć.
Ale z opisu filmu który gdzieś kiedyś czytałem i obejrzawszy ten odcinek to wnioskuję, że coś jednak było...
Plusy:
+Spadający Sterowiec Duff
+Parodia "Epoki Lodowcowej"
+Śniadanie Willy'ego
+Homer myślący o rodzinnej kąpieli
+Miny Moe na przewijaniu
+"Czy dawałeś swojej żonie irlandzki pocałunek?"
+Wiggum aresztuje drzwi
+Krusty jako pinata
+Frink rozwija skrót NERD
+Homer w bańce
+Śniegowe rzeźby
+Obrazki z klipami z wszystkich poprzednich odcinków Simpsonów na surrealistycznym tle - no no bardzo pomysłowe :]
+Bart w przeszłości leje Homera - normalnego i 20-letniego
+Tłuczenie klatek
+Homer do Barta: "Hej! Stłukłeś klatkę z moim pierwszym pocałunkiem! Z kim on był?", Bart: "Z Apu" i Homer to sobie wyobraża
+Krew z nosa Homera
+Skakanie po klatkach
+Most do samobójstw
+Pati i Selma zrzucające Homera z mostu
+Przewijające się życie Homera - najlepsze było jak wanna się zarwała z sufitem oraz powtarzanie drugiej klasy przez Homera
+Homer o Marge z Duffmanem - "matka moich dzieci z powodem dla moich dzieci"
+Homer nagle skapuje się że spada
+Niespodzianka dla Homera
+Carl i Lenny gadają głupoty aby Homer zapomniał
+Gdy Homer myśli że Pati i Selma specjalnie ze względu na niespodziankę zrzuciły go z mostu te mu mówią że na dnie rzeki jest jeszcze większa impreza i trzymają kotwicę i zachęcają Homera do skoku - rany ale to było pomysłowe I jak mnie rozwaliło!
Zdziwiło mnie tylko że Lisa i Bart ze wspomnień widzieli prawdziwego Homera i razem z nim weszli do bańki - myślałem że ten Homer będzie dla nich niewidoczny... no cóż to w końcu tylko kreskówka i wszystko jest w niej możliwe, ale moim zdaniem to jednak nie tak powinien wyglądać ten schemat
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Wto Sty 08, 2008 11:35 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 504 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 7:58 pm
Johnny B. napisał/a:
Mokujin8, Do "Zakochanego bez pamięci" z Jimem Carry'm i Kate Winslet. Angielski tytuł: "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" ( proszę porównać tytuły )MALSUMIS.
D'oh! No przecie! skleroza nie boli..
rewelacyjny film, mam nadzieję, że odcinek mu dorówna ( a z komentarzy wynika, że i owszem
Absolutnie świetny odcinek. Jestem tak nim zakoczony, że nie mogłem nie dodać czegoś od siebie. Wreszcie pojawia się mój ulubieniec - Groundskeeper Willie (szkoda, że miał tak niewiele do powiedzenia) i fabuła, która wciąga tak, jak to miało miejsce w poprzednich sezonach. Przy tym odcinku, poprzednie z tego sezonu wypadają - najdelikatniej mówiac - blado.
Swoją drogą moment, kiedy Homer spadał z mostu bardzo przypominał mi końcowy motyw z filmu Vanilla Sky. Może ktoś bedzie miał podobne wrażenie. I jeszcze jeden plus - The Rascals - A Beautiful Morning.mp3 - mi ten kawałek zdecydowanie wpadł w ucho.
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 7:55 am
Ciężko się nie zgodzić z komentarzami powyżej
Naprawdę świetny odcinek, oby kolejne utrzymały podobny poziom. Nie ma sensu wypisywać tego naj naj tekstu bo wszystkie były świetne
ale z homerem czy z ludźmi? Bo jak z ludźmi to raczej przypadek, przecież nie przebierali by się co minutę i nie robili cały czas zdjęć wciskając potem kit że to pięć lat A z Homerem już usunęli :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum