Sezon: 19
Odcinek: 10
Nr produkcyjny: KABF03
Data Emisji: 06.I.2008
Scenariusz: Michael Price
Reżyseria: Michael Polcino
Gościnnie wystąpili: John Stewart, Dan Rather
Homer powoduje pożar w bulwarze fast-foodów. W wyniku tego burmistrz Quimby przesuwa prawybory prezydenckie w Springfield na najbliższy weekend. Jednak zgłoszeni kandydaci nie są zachwycający. W proteście ludzie głosują na Ralpha Wigguma, który został dopisany dla żartu. Nieoczekiwanie Ralph zdobywa największą liczbę głosów.
Raczej się rozczarowałem! A zapowiadało się tak świetnie... myślałem, że Ralph w takiej absurdalnej roli dostarczy mi powodów do radości a tymczasem... ech, szkoda gadać... :/
Odcinek był za bardzo upolityczniony! Za dużo gadania a za mało akcji! Ciekawie było tylko na początku i pod koniec, ale to zakończenie było jakieś takie... no sorry ale nie wiem jak to skomentować - odcinek się urywa nagle w połowie wątku! Ralph jeszcze nie został wybrany i nie zdążył nic zrobić, a szkoda bo mogłyby wyjść z tego niezłe jaja...
Plusy:
+Couch Gag - trochę długi ale dość pomysłowy
+Wrabianie przez Homera gościa którym rozmawiał z Burnsem
+Marge mówi jak Bart wyobraża sobie brzuch Homera - z orbitami i satelitami
+Długa kanapka
+Homer je pizzę razem z opakowaniem
+Głowa Sideshow Mela i Homer wrzucający do niej śmieci
+Wybuch gazu
+Głaz spadający na Molemana
+Moe liże kabel od telefonu i podłącza go do laptopa
+Nelson nabija się z dziennikarza
+Lenny nabija się z babki prowadzącej zebranie
+Miłosny koktajl
+Słonie przed domem Simpsonów i pukanie kłodą
+Lisa nagle się przyznaje że chodziła kiedyś z Ralphem - choć początkowo jak wkroczyła tu do akcji to bałem się że mnie czymś wkurzy...
+Lisa zgadzająca się na postulaty Ralpha
Minusy:
-Za bardzo polityczny odcinek
-Ralph nie zdążył nic zrobić, ba chyba nie został jeszcze nawet wybrany albo to ja nie zrozumiałem bez napisów
-Odcinek kończy się nagle! W połowie wątku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum