The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 19x11, 90's, show, that

[19x11] That 90's Show

Jak oceniasz ten odcinek?
1
1%
 1%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
1%
 1%  [ 1 ]
5
3%
 3%  [ 2 ]
6
5%
 5%  [ 3 ]
7
15%
 15%  [ 9 ]
8
6%
 6%  [ 4 ]
9
18%
 18%  [ 11 ]
10
47%
 47%  [ 28 ]
Głosowań: 59
Wszystkich Głosów: 59

Autor Wiadomość
mgr_rybak  
Sponsor

Wysłany: Sro Sty 09, 2008 4:06 am   [19x11] That 90's Show

Sezon: 19
Odcinek: 11
Nr produkcyjny: KABF04
Data Emisji: 27.I.2008
Scenariusz: Matt Selman
Reżyseria: Mark Kirkland
Gościnnie wystąpili: Kurt Loder, "Weird Al" Yankovic

Kiedy Bart i Lisa odkrywają dyplom Marge z Uniwersytetu w Springfield, Marge wyjawia, że uczęszczała tam, gdy ona i Homer zaczęli chodzić na randki. W retrospekcji, Homer porzuca marzenia o zostaniu muzykiem i zatrudnia się w salonie gry pistoletami laserowymi swego ojca, by wspierać naukę Marge na uniwersytecie. Jednakże kiedy Marge zaczyna czuć pociąg do nieszablonowego profesora Augusta, Homer stwierdza, że ma dość błądzących oczu Marge. Homer zamiast tego skupia swoje emocje na swojej muzyce, wynajdując nowe brzmienie zwane "grunge". Kiedy Marge kontunuuje schadzki z pretensjonalnym profesorem, Homer staje się najlepszym artystą grunge, zgodnie ze świadczoną przez Weird Ala parodią jego muzyki. Ale kiedy Marge widzi na MTV specjalne wydanie wiadomości, w którym Kurt Loder informuje, że zespół Homera, Sadgasm, rozpadł się i Homer zamknął się w swej rezydencji beznadziejnie uzależniony od narkotyków, Marge musi wybrać pomiędzy nowym życiem a starą miłością.

mgr_rybak  
Sponsor

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 9:07 pm   

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:31 am   

W tym odcinku gościnnie wystąpią Weird Al Yankovic i Kurt Loder. Widać ich na obrazkach promocyjnych podanych przez mgr_rybaka. Może być bardzo ciekawie XD

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:34 pm   

Hm... po tych tłuczeniach które czytam i patrząc na tytuł rozumiem że Homer i Marge będą wspominać swoją młodość która... tym razem przypada na lata 90-te :mrgreen: - Ale jaja! No popatrzcie do czego to dochodzi gdy postaci pomimo upływu wielu lat są nadal w tym samym wieku :] Róweniż każdy okres życia łącznie z narodzinami przesuwa się w czasie :mrgreen: A jeszcze na początku kręcenia serialu ich młodość przypadała na lata 70-te :]
Domyślam się że może zostanie w tym odcinku pokazane również jak Bart i Lisa rodzą się pod koniec tej dekady albo i później :]
No więc niezłe będą niekonsekwencje tego "zamrożenia" w czasie, ale wierzę że będzie bardzo ciekawie się ten odcinek oglądało :)

P.S. Jak po raz pierwszy przeczytałem tytuł tego odcinka to myślałem że to będzie jakiś clip show w którym będą pokazywane fragmenty odcinków Simpsonów właśnie z lat 90-tych :]

heima  
Maggie

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 9:44 pm   

odcinek raczej średni, ale Homer jako Kurt Cobain - wymiata:))

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 11:14 pm   

9/10

No wreszcie jakiś porządny odcinek! O niebo lepszy od poprzedniego który no nie oszukujmy się jak dla mnie to było jednak dno :P
A ten oglądało mi się z bardzo dużą przyjemnością :)
Heh, może parę słów refleksji odnośnie fabuły - nie wiem jak to powiedzieć i jakiego tu słówka użyć ale to jest tak jakby... no mnie to się kojarzy trochę z "Rokiem 1984" George'a Orwella - o co mi chodzi? A no tak jak tam fałszowano przeszłość i w niej mieszano tak i tu mamy nieźle namieszane w przeszłości rodziny Simpsonów ponieważ te początkowe odcinki Simpsonów przedstawiały ich przeszłość zupełnie inaczej a tu proszę... zupełnie nowa wersja wydarzeń... (np. najbardziej to mnie dziwi, co jednak nie znaczy że denerwuje - skąd w kapeli Homera i kiedy niby wziął się nieznany mu dotąd Lou?). Heh to chyba nie pierwszy odcinek Simpsonów w którym nieźle namieszano w przeszłości tak że już nie wiadomo jak było naprawdę :] I coś czuję że nie ostatni :] No ale coż... skoro twórcy lubią tworzyć takie odcinki gdzie w każdym ma być inna wersja przeszłości Simpsonów to przecież nikt nie może im tego zabronić :) Ja sam nie wiem czy takie mieszanie w przeszłości lubię no ale w każdym odcinek był bardzo ciekawy i bardzo przyjemnie mi się go oglądało :)
To tyle jeśli chodzi o te refleksje no a teraz przyszedł czas na resztę wrażeń: No więc fajnie wyglądał Homer z innymi włosami no i nie wydawał się być gruby :] No i Marge wyglądała bardzo ładnie w tych krótkich włosach - o niebo lepiej niż w długich! Ba! Nawet muszę powiedzieć że i jej twarz jakby wyładniała - tak jakby przypominała mi twarz Lisy - albo wogóle Lisę w peruce :lol:

Plusy:

+Homer pali kurtki Barta i Lisy
+Kalkulacje Lisy
+Fryzura młodej Marge
+Młodzi Van Houteni (o ile Kirk się zmienił o tyle Luan wyglądała zupełnie identycznie jak teraz czyli nic ciekawego :P )
+Kwartet Homera - fajnie brzmiało wymienianie ich imion :mrgreen:
+Sklep Abe'a z laserami - heh kolejny przykład na mącenie w przeszłości :P No ale dobra czepiać się nie będę :]
+Praca Homera polegająca na byciu celem strzelanin laserowych
+Dzieciaki atakują i leją Homera :mrgreen:
+Młody CBG
+Homer: "This book sucks so much!"
+Malowidło Marge przedstawiające Statuę Wolności ucinającą Florydę
+Profesorek Marge pokazujący jej na przykładzie słów "I miss You" że Homer traktuje ją jak swoją własność - no no muszę przyznać że bardzo to było inteligentne :)
+Lenny, Carl i Lou śpiewający do Homera: "Hammmmmmm" - tak śmiesznie to brzmiało :mrgreen: - chodzi mi o głosy :]
+Student porwany przez tłum na koncercie i wychodzi rozebrany i wytatuowany na drugim końcu
+Tłum niesie na rękach Snake'a i radiowóz Wigguma
+Homer podpisuje biust małolaty
+Barney beka dymem
+Wybuch gazu w barze Krusty'ego czy co to tam było... :P
+Halowy koncert Homera
+Profesor Osiłek na plaży i jego głos :mrgreen:

No i na końcu byłem bardzo zadowolony z nietypowej roli gliniarza Lou'a w tym odcinku :)

wwwujo  
Maggie

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 12:29 am   

zasłużona 9teczka, najlepszy jak dotąd odcinek tej serii, naprawde wiele smaczków! polecam 8) no i wzmianka o futuramie sweet! :)

mrvain  
Maggie

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 2:15 pm   

HAHAHA! fantastyczny odcinek! duzo w nim odniesien do roznych filmow i seriali z lat 90tych. nareszcie w simpsonach znalazlo sie miejsce dla seinfelda - najpopularniejszego serialu komediowego w historii amerykanskiej telewizji, ktorego jestem wielkim fanem.

w scenie w ktorej marge czyta ksiazke o historii stanow zjednoczonych, a homer oglada telewizor - slyszymy glowny "theme" z serialu. nastepnie homer mowi:

"oow elaine, will you ever find someone who's sponge worthy?"
oo elaine, czy kiedykolwiek znajdziesz kogos wartego gabeczki?

- aluzja do odcinka s7e09 – „the sponge”, w którym z aptek wycofuja ze sprzedazy gabeczki (lub pianke), ulubiony srodek antykoncepcyjny elaine. od tej chwili jej faceci nie maja latwego zadania, musza udowodnic ze sa warci uzycia gabeczki :)

i dalej:

„no soup for you!”
- odcinek s7e06 – „the soup nazi”, o ekscentrycznym sprzedawcy w barze zupnym, nazywanym soup nazi (lubie tlumaczenie z canal + - „hitlerek od zup”). gdy ktos go zdenerwowal, krzyczal „no soup for you!’ i odbieral zupe.

„because I am master of my domain”
- odcinek s4e11 – „the contest” – w którym glowni bohaterowie zakladaja się o to który dluzej... no zreszta nie wazne o co, jeśli kogos to ciekawi – polecam samodzielne obejrzenie.

„newman”
- z wielu odcinkow :) – lex luthor seinfelda, glowny czarny charakter serialu, listonosz newman, sasiad z tego samego pietra. Homer powinien troche bardziej zacisnac usta wymawiajac to umie, ale i tak może być.

kinimod  
Maggie

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 4:15 pm   

Powie mi ktoś jaki tytuł ma ta melodia, która leciała kiedy homer odrywał mackę ośmiornicy i wysypały sie te kulkeczki? :mrgreen: z gory thx
a odcinek oczywście świetny 8)

[ Komentarz dodany przez: Mike El: Nie Lut 03, 2008 4:42 pm ]
The Verve - Bitter Sweet Symphony

Bibi  
Lisa

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 5:19 pm   

Byl to bez watpienia najlepszy odcinek (jak narazie) 19 sezonu. Duza zaleta
tej czesci jest humor, chwilami mozna bylo sie posmiac. Niezla byla fabula i musze
przyznac ze ogladajac ten odcinek nie patrzalem nerwowo na zegarek, z pytaniem
"ile do konca ?" Ciekawy watek i odcinek w sumie byl niezly, aczkolwiek nie byl
jakis rewelacyjny,bardzo smieszy, wciagajacy. Dlatego ocena 6/10.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Pon Lut 04, 2008 5:42 pm   

Świetny odcinek! Motyw z profesorem skojarzył mi się z odcinkiem [01x09] Life on the Fast Lane.
+ Sklep Dziadka
+ Van Houteni w latach 90'tych
+ Wygląd postaci w przeszłości
+ Zakończenie
Najlepszy epizod 19 serii który widziałem.
10/10

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

filip93  
Bart

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 10:17 am   

a jak się nazywa ta piosenka z tego odcinku co się zaczyna ......closing time?? wiem że to śpiewa green day, ale niewiem jak się nazywa piosenka. Może ktoś wie ??

Mike El  
Profesor

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:13 pm   

Odwrotnie: Ty dobrze wiesz, że piosenka nosi tytuł "Closing Time", ale nie wiesz, że to śpiewa Semisonic. http://pl.youtube.com/watch?v=KdmLmIArqWM

filip93  
Bart

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 4:36 pm   

mmmmm a ja to chyba raz słyszałem w wersji Green day !! a może rzeczywiście się pomyliłem. Ale dzięki za piosenkę :mrgreen:

HomerChrzestny  
Maggie

Wysłany: Nie Lut 10, 2008 9:19 pm   

Odcinek genialny :D Czy najlepszy jak narazie to nie wiem (podobają mi się odcinki z pomocnikiem Bobem), ale na pewno lepszy od 19x10 o Ralphie :D

Odpowiedz do tematu