Sezon: 19
Odcinek: 14
Nr produkcyjny: KABF07
Data Emisji: 09.III.2008
Scenariusz: Carolyn Omine, William Wright
Reżyseria: Bob Anderson
Gościnnie wystąpili: (brak)
Marge zatrudnia dietetyka, który narzuca Homerowi ścisłą dietę, lecz Homer podjada na boku. Marge staje się podejrzliwa, gdy Homer przybiera na wadze. W tym samym czasie Bart i Lisa jadą rowerami do Parku Narodowego Springfield, gdzie natykają się na Martina Prince'a i płatają mu figla. Dowcip przybiera zły obrót i Bart z Lisą mają poczucie winy, gdy myślą, że są odpowiedzialni za przypadkową śmierć Martina.
O to będzie coś extra Bart i Lisa (wspólnie!) zrobią w jajo tego idiotę Martina
Ale z tą jego śmiercią to mnie się wydaje że ona będzie rzecz jasna jakoś upozorowana
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 6:42 pm
Oj... Nie zapowiada się dobrze. Po raz kolejny Homer "odchudza" się, Bart i Lisa (Lisa?!?! ) przypadkowo powodują śmierć Martina...
Shaggy napisał/a:
Ale z tą jego śmiercią to mnie się wydaje że ona będzie rzecz jasna jakoś upozorowana
Jasne, tylko że w tym serialu wszystko jest możliwe. Być może aparatura w szpitalu (jeśli Martin tam będzie) nawali, wszyscy pomyślą że (Martin, nie aparatura) nie żyje, a później podłączą sprzęt prawidłowo i Martin "ożyje". (moje przypuszczenia)
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 8:50 pm
odc. Godny uwagi 9\10
+podjadanie przez homera jedzenia
+scenki z papryką
+wyjaśniona śmierć Martina
+filmik poświęcony Martinowi
+Nelson jako detektyw
+histeria Barta i Lizy że zabili Martina
niektóre scenki są genialne a szczególnie z podjadaniem homera jak oglądniecie to zrozumiecie
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 3:09 pm
Jak wyżej 9/10
+ Papryka i Homer
+ Hotel
+ Wejście klubu audiowizualnego
+ Film klubu. Świetne pokazanie scenek z starszych odcinków
+ Nelson detektywem
+ Zachowania Barta i Lisy
+ Scena w szklarni Martina
+ Wyjaśnienie "śmierci"
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 3:21 pm
Oceniając sezon 19 poprzez pryzmat 3 ostatnich odcinków można by rzec, iż sezon stoi na wysokim poziomie. Dlatego mam nadzieję, że kolejne odcinki będą jeszcze lepsze :]
14 odcinek sezonu 19 miał niepowtarzalny Simpsonowy klimat, Homer ponownie
pokazał swoją głupotę romansując z kebabem, ciekawym zagraniem było przedstawienie
Maggie grającej w karty, a także ukazanie wrażliwej strony Barta oraz ukrytej ciemnej
strony Lissy. Odcinek był ciekawy, miło spędzało się czas przy jego oglądaniu.
9/10
W sumie ten odcinek przypomina mi odcinki ze starych sezonów, tych z okolic 3/4 kiedy to serial z takiego "familijnego" stawał się coraz ostrzejszy. Odcinki w okolicach "Simpsons Movie" były strasznie komercyjne nastawione na pozyskanie nowych widzów. zresztą jak sam film...
dlatego ten odcinek w porównaniu do poprzednich, które zaczynają wracać na własciwe tory ...jest wg mnie rewelacyjny!
Znowu serial wyśmiewa Amerykanów, nie jest ugłaskany nie familijny tylko znowu krytykuje - otyłość Homera wiadomo jak większość ludzi z USA, ale motyw z parodiowaniem programu "Zdrada" rewelacja
"zrobiłam wszystko oprócz rozmowy z moim chłopakiem" - to przekaz tego odcinka, pokazanie jacy są Amerykanie.
Dodatkowo druga historia Lisa i Bart - śmieszna, z morałem(Nelson przypalający mrówki w skupieniu ) Czyli każdy znajdzie coś dla siebie - od zdrady po morderstwo.
Właśnie takie odcinki były najlepsze - mocne, ostre i niesamowicie smieszne.
Dla mnie rewelacja 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum