Wysłany: Pon Mar 31, 2008 5:40 pm [19x16] Papa Don't Leech
Sezon: 19
Odcinek: 16
Nr produkcyjny: KABF09
Data Emisji: 13.IV.2008
Scenariusz: Reid Harrison
Reżyseria: Chris Clements
Gościnnie wystąpili: Beverly D'Angelo (jako Lurleen Lumpkin)
Lurleen Lumpkin wraca do Springfield, gdzie ukrywa się w domu Simpsonów przed burmistrzem Quimbym, który ściga ją za bycie ostatnią zalegającą z zapłatą miejskich podatków.
Wiek: 18 Dołączyła: 03 Mar 2008 Posty: 59 Skąd: Springfield!!!
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 5:15 pm
Odcinek jak dla mnie beznadziejny. Wynudziłam się na nim okropnie. Do jakiś ciekawszych momentów mogę zaliczyć jedynie sen Homera na początku odcinka. Jak dla mnie cała akcja działa się za szybko, za mało też było dla mnie Simpsonów, za dużo Lurleen.
Ocena odcinka: bardzo, bardzo słabo, dam 2.
Generalnie powiem tylko tyle że odcinek był raczej nudny niż dobry
Sen Homera niby git ale nie podobało mi się już jak dusił swojego ojca!
Relacje jakie sobie ułożyli Lurleen i jej ojciec też nieciekawe, a w momencie gdy ta walnęła go gitarą po łbie to aż podskoczyłem z krzesła... ze strachu! :]
Właściwie jedyne co mnie w tym odcinku naprawdę rozbawiło to fotografia tyłka Homera na jego koszuli oraz sposób w jaki fotka została zrobiona, po tym jak Bart i Lisa mu zrobili kawał w kabinie fotografującej Tylko w tym momencie się naprawdę głośno zarechotałem.
Cóż obejrzałem wczoraj nowy odcinek, a później któryś z odcinków z 7 sezonu, gdzie Bart wyrabia sobie u cioteczek lewe prawko i razem z kolegami ruszają w trasę w ramach wiosennych ferii (Spring Break). Niebo a ziemia. Odcinek z 7 serii po prostu miodzio, a ten niedzielny to przy nim prawdziwe dno.
Nie wiem co się dziej z twórcami, brak pomysłów? Może powinni wpuścić troszkę świeżej krwi do grona piszących scenariusze? Nie mówię, że wszystkie odcinki tego sezonu były złe, ale zdecydowanie jest ich przewaga nad tymi dobrymi.
W 19e16 poza koszulką Homera "Daddy's special pair" oraz początkiem, który mnie naprawdę zaskoczył, a także pułapką Grammy, to nie potrafię niczego fajnego więcej się doszukać.
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę jak zmienił się głos Beverly D'Angelo. Kiedyś czysty, delikatny, łagodny a teraz ...
Generalnie ten odcinek ode mnie dostał 2 pkt.
Pozdrawiam i czekam na następne, oby lepsze.
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 6:33 pm
Odcinek nie był jakiś komiczny, super wciągający, oryginalny ale zawierał w sobie
wysmienite elementy, jak np. ponowne wystapienie tej piosenkarki w odcinku.
Nie był najlepszy, nie był najgorszy.
ja czekam na lepsze napisy, póki co jest zbyt dużo nie prztłumaczonych kwestii i mam wrażenie że połowa żartów mi ucieka, mamrotania i szybkiej mowy jest tak trochę, a nie jestem aż tak dobry z angielskim, więc..
sen Homera mnie rozwalił - scena kubek w kubek z końcówki 6 serii The Sopranos gdy Tony dachuje z bratankiem.. no i właśnie w ten sposób scena się tam układa.. majstersztyk takie małe The Simpranos.. ;P
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 6:35 pm
Nuuda...
+ Sen Homera
+ Młotek w ratuszu
+ Próba wzięcia pieniędzy od tamtej organizacji
+ Chief Wiggum skacze z dachu
+ Zdjęcie na koszulce Homera (Mała dwójka taty )
+ Rąbanie gitarą ojca Lurleen przez nią
Naprawdę kiepski: 6/10
Średni odcinek ciekawy pomysł z powrotem tej piosenkarki ale niezbyt udany najbardziej mi się podobało sen Homera, Homer śpi i prowadzi, oszukane Springfield, lista dłużników, fałszywe grammy, poprzedni mężowie tej piosenkarki, szczęśliwa para Homera, piosenkarka rozwala gitarę na głowie ojca, nowy mąż tej piosenkarki i cicha mowa Marge do tej piosenkarki
ogólnie daje 7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum