Sympatyczny odcinek akurat na rozpoczęcie nowego sezonu. Wątek z piekarnią zabawny. Podobnie jak dość nieudana próba pogodzenia ludzi, walka Hulka z Rzeczą. Ogólnie w porządku.
+ ciasta w piekarni
+ paralizator (podgrzewanie kawy, ładowanie)
+ Homer mówi dlaczego Snake ma nie strzelać - później leci kula i...
+ łapanie przestępców z Nedem (fajna muzyka) i ulubiony motyw Homera - zakładanie foliówki na głowę
+ pościg za Homerem - dynamiczny no i nieźle wysportowani są
+ "ale czego ty się trzymasz"?
+ ciasto od Marge
+ prezenty dla dzieci
+ piosenka Lisy
+ Ned i Homer w cemencie - ach ta mina Simpsona
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:18 pm
Niezły epizod, dobry na rozpoczęcie sezonu. Dobra fabuła zasługuje na wyróżnienie: pojawił się w niej "dreszczyk" Gagów też sporo: paralizator, tłumaczenie Homera przed Snake'm, pościg Neda za Homerem i "A ty czego się trzymasz?" Powiększają ocenę.
Osiem.
+ zielona rzeka
+ walka Thinga z Hulkiem
+ zakładanie siatki na głowę
+ Selma i Patty w piekarni
+ Zabawy z taserem
+ Pomysł Homera na zamówienie jednego ciasta na urodziny Lisy
+ cały pościg Neda za Homerem, skakanie po ścianach, zwłaszcza w windzie wymiotło
+ Bob jako cel dla Homera i Neda
+ Bob znowu zcyndala z więzienia
wikipedia mówi, że taser to paralizator który wystrzela prąd i nie wymaga bezpośredniego kontaktu z ciałem
To jest strzela piorunami? Ja tam wyczytałem (na wiki eng), że taser to paralizator, który ma najczęściej kształt taki jak w tym odcinku (trzeba go przyłożyć do ciała), albo pistoletu, który wystrzeliwuje metalowe haczyki połączone drucikami z akumulatorem w pistolecie. Haczyki się wbijają w ciało i razi prądem z tego akumulatora.
o jest strzela piorunami? Ja tam wyczytałem (na wiki eng), że taser to paralizator, który ma najczęściej kształt taki jak w tym odcinku (trzeba go przyłożyć do ciała), albo pistoletu, który wystrzeliwuje metalowe haczyki połączone drucikami z akumulatorem w pistolecie. Haczyki się wbijają w ciało i razi prądem z tego akumulatora.
ehh, wyraziłem sie niejasno - jak zwykle
Cytat:
rodzaj broni, paralizator, wystrzeliwuje elektrody łączące się z rękojeścią za pomocą odwijanych przewodów.
2/10...
Ech! okropne
Kilka tekstów Homera mi się podobało a reszta tak nieprawdopodobna, że hej...
Wolę realistycznych simpsonków
Na dodatek, nie skończyło się w Status Quo! to co będzie w następnym?
Też tak uważam, z tym że ocenę dałem 6/10, bo tych kilka tekstów było rzeczywiście dobrych.
Gdyby powycinać te nieprawdopodobne pościgi (dlaczego Homer jest tak sprawny???, powinien dostać zadyszki, albo powinien używać jakichś wspomagaczy?) a zamiast nich wstawić inne dobre dialogi, byłby to stary dobry serial TS jak za dawnych lat.
A mi się ten odcinek podobał... Trochę mało w nim śmiesznych dialogów, ale ogólnie i tak się nieźle uśmiałem (Homer wracający po kluczyki, Homer z paralizatorem w spodniach, cała scena pościgu Flandersa za Homerem, tłumaczenie Homera przed Snakiem dlaczego nie powinien go teraz zastrzelić).
Obawiałem się że epizod 20x01 będzie kolejnym dowodem na spadek jakości Simpsonów w nowych sezonach - a tu miła niespodzianka, odcinek ten trzyma przyzwoity simpsonowy poziom i dobrze spełnia rolę "opener'a"
zasłużone 7/10
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 4:25 pm
Średni. Na pierwszy odcinek nowego sezonu powinni dać coś lepszego. Początek nudny, wątek z Marge i piekarnią też nieciekawy. Ale Homer jako łowca nagród, to było niezłe i ta pogoń Flandersa za nim- przerysowanie filmów sensacyjnych, a nawet trochę kina samurajów.
5/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum