Wysłany: Wto Paź 23, 2007 12:13 am [20x03] Double, Double, Boy in Trouble
Sezon: 20
Odcinek: 03
Nr produkcyjny: KABF14
Data Emisji: 19.X.2008
Scenariusz: Bill Odenkirk
Reżyseria: Michael Polcino
Gościnnie wystąpili: Joe Montana (jako on sam)
Na przyjęciu zorganizowanym przez Lenny'ego, Bart spotyka swojego sobowtóra, Simona Woosterfield członka jednej z najbogatszych rodzin w Springfield. Razem z Bartem postanawiają się zamienić miejscami...
na wikipedii jest, że wyjdzie 19.X.08 i jest trzecim odcinkiem sezonu co oznacza, że między tym odcinkiem a poprzednim (Lost Verizon) będzie 2 tygodnie odstępu
Ten odcinek bedzie ze lenny wygrywa w loteri i zaprasza simpsonow do luksusowego hotelu i tam bart spotyka swojego sobowtora,Simona ktory pochodzi z bardzo bogatej rodziny i zamierzaja zamienic sie miejscami.
mam nadzieję, że odcinek będzie ciekawy, bo ostatnio sądząc po opisie, kończą się autorom pomysły, i czerpią nowe z popularnych baśni (oczywiście pokazują je uwspółcześnione i w krzywym zwierciadle) ;/
am nadzieję, że odcinek będzie ciekawy, bo ostatnio sądząc po opisie, kończą się autorom pomysły, i czerpią nowe z popularnych baśni (oczywiście pokazują je uwspółcześnione i w krzywym zwierciadle) ;/
co Ty gadasz, takie wszystkim znane historie pokazane przez Simpsonów w krzywym zwierciadle, są zawsze bardzo dobrze oceniane
co Ty gadasz, takie wszystkim znane historie pokazane przez Simpsonów w krzywym zwierciadle, są zawsze bardzo dobrze oceniane
wiem o tym bardzo dobrze, ale bardzo bym chciał, gdyby wymyślili jakiś swój jeden niepowtarzalny odcinek, który zapamiętaliby ludzie, jako najlepszy, i jako ten, z którego sypią się najlepsze kwestie, lepszego nawet od The Simpsons Movie. Dla mnie tutaj przedstawiony, a może raczej przytoczony Książę i żebrak byłby raczej bardziej dopasowany do serii Treehouse.
No widzę, że mnie przypada pierwszemu ocenić i skomentować ten odcinek
No więc ja daję 7.
Kurczę, nie wiem czemu, ale te wygłupy Barta już jakoś przestają mnie śmieszyć, a zaczynają nieco denerwować(choć te z poprzedniego odcinka były jeszcze mocne!).
żart na Homerze był jeszcze jako tako ok, żart na Marge był co prawda przypadkowy, ale też jakoś mi nie podszedł, a żartu na Lisie to już nie skomentuję :/
A żart na przyjęciu z tymi vacum-botami to jeszcze ujdzie, chociaż myślę, że bardziej bym się z tego śmiał, gdyby dokonał go ktoś inny
Co do samej zamiany ról z tym jego sobowtórem Simonem to nawet fajny pomysł, jeden z tych które mają szanse ożywić cały 20 sezon, ale tak coś czuję pewien niedosyt. Niezupełnie tak sobie to wyobrażałem. :/
Plusy:
+żart Barta w Kwik-E-Marcie(ach szkoda że nie udało mu się spaść na te pianki Wigguma :])
+Homer przez wygłup Barta przegapia okazję by kupić szczęśliwy los i wykorzystuje to Lenny.
+Magazyn "Opowieści z Kwik-E-Martu"
+Marge daje SLH zgniecionego w kupkę kurczaka a ten rozszerza się ponownie we wnętrznościach SLH
+Barney cieszy się jak głupi na wieść o zaproszeniu na przyjęcie Lenny'ego
+żart Barta na przyjęciu Lenny'ego, aczkolwiek podobał mi się tylko w połowie
+Vacum-boty pożerają Hansa Molemana
+Marge pęka sukienka pod pachą
+Dorosły sobowtór Barta w łazience oraz jego dziewczyna/żona podobna do Milhouse'a A ponadto ten gościu jeszcze się zapytał czy Bart nie chciałby obejrzeć zdjęć jego dzieci!
+Wyjaśnienie czemu Bart urodził się taki nieznośny - kropla alkoholu przedostała się przez usta Marge do płodu! Oczywiście w realu to by było niemożliwe by dojść do płodu przez przewód pokarmowy, no ale jako że to tylko kreskówka no to się nie czepiam
+Rodzeństwo Simona
+Milhouse na kolacji u Barta
+Gumowa gazeta jako zabawka SLH, a Homer myśli, że jest prawdziwa
+Burns opowiada Bartowi o losach swojej rodziny, a jak jego rodzeństwo pomarło, Bart: "To Ty byłeś kiedyś gdzieś najmłodszy??"
+Smithers z ponczem w gaciach
+Bart z Burnsem na huśtawce, a huśtawka pod Burnsem nie chce opaść Burns tłumaczy, że jedynie jego klucze i garnitur coś ważą; Bart schodzi z huśtawki, a ona nadal nie chce opaść pod Burnsem
+Simon słuchający opowieści dziadka
+Lisa podejrzewająca Simona i wyznająca że chce starego Barta z powrotem(i tutaj byłem zaskoczony, bo ja sądziłem, że Lisie będzie imponował jej nowy braciszek i będzie z niego dumna i będzie z nim chętnie spędzać dużo czasu, a tymczasem ona tęskni za tym starym - no ale to w sumie piękne z jej strony )
+żart rodzeństwa Simona na Barcie
+Homer spada z wyciągu
+Homer stacza się w jednej kuli wraz z jakimś narciarzem, potem krzyczy "Zajęte" i wywala go!
+Homer wraz z Bartem w kuli lądują w jacuzzi i wywalają stamtąd jakąś parkę
+Potem gdy mówią że to oni, wychodzą i znów się staczają w śnieżnej kuli
Minusy:
-żarty Barta na Marge i Lisie(szczególnie ten drugi, po którym zaczęli się ze sobą lać! )
-Po części żart Barta na przyjęciu
-Bart podczas przebierania się mówi Simownowi że nazywa Lisę 'loserem'
-Czegoś brakowało podczas zamiany ról Barta i Simona przez co czuję lekki niedosyt, ale nie umiem powiedzieć co to
-Bart nie pamięta imienia Lisy(albo chociaż udaje, że nie pamięta) i ta się oburza.
Podsumowując - no troszkę gorszy odcinek od poprzednich, ma maleńką skazę niestety. Oczywiście domyślam się, że w przeciwieństwie do mnie Was pewnie będą te żarty śmieszyć jak nie wiem, no ale mnie nie wiedzieć czemu już powoli przestają śmieszyć.
Mimo wszystko sezon 20 trzyma dość wysoki poziom i oby następne odcinki były równie dobre lub nawet lepsze.
+ Odkuszacze wsysają Molemana
+ Scena z pierwszym spotkaniem sobowtórów, razem z tym dorosłym i zdjęciem żony.
"Duży +" Reakcja Barta na pytanie czy chce zobaczyć zdjęcie dzieci
+ Piszczałka dla psa w kształcie gazety
+ Burns na huśtawce
+ Opowieść dziadka
+ {plask} "Prawdziwy Bart wyrzucił by mnie za to przez okno
+ "Dziękuje ci Barcie z przyszłości..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum