The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 20x18, father, knows, worst

[20x18] Father Knows Worst

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
3%
 3%  [ 1 ]
7
3%
 3%  [ 1 ]
8
30%
 30%  [ 8 ]
9
38%
 38%  [ 10 ]
10
23%
 23%  [ 6 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość
_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 7:37 pm   [20x18] Father Knows Worst

Sezon: 20
Odcinek: 18
Nr produkcyjny: LABF08
Data emisji: 26.IV.2009
Scenariusz: Rob LaZebnik
Reżyseria: Matthew Nastuk
Gościnnie wystąpili: (brak)

Po kolejnej kłótni Barta i Lisy, Homer postanawia zostać bardzo troskliwym rodzicem, aby w przyszłości mogły odnieść sukces. Marge w tym czasie odkrywa w piwnicy saunę...

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 12:21 am   

http://en.wikipedia.org/w...ons_(season_20)

Wg tego źródła będzie to następny, już 18-ty odcinek w tym sezonie i zostanie wyemitowany on 26 kwietnia.

Szuwar  
Maggie

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:31 pm   

Świetny Couch gag; no i "Helicopter Homer, Away! WutWutWutWutWut; Black Hawk Down! Black Hawk Down!" Jeden z lepszych, który mnie naprawdę rozśmieszył w tym sezonie.

Artaz  
Lisa

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:33 pm   

Bardzo śmieszny i ciepły epizod. Couch Gag zabawny, helikopter mnie rozwalił, Ralph w sali i pomyłka Willy'ego. Jeszcze Otto w sklepie, u Moe'go, Westminster Abbey ale najbardziej rozbraja acapella podczas napisów, mistrzostwo. Skojarzenie z Audiofeels :)

I spodobał mi się cytat: "Experience is simply the name we give to our mistakes"

Double-D  
Maggie

Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 2:33 am   

Bart wciągający kluska nosem , to było piękne xD
Lisa która w końcu ma grono koleżanek, pozytywne :)
Marge po saunie ^^
i Homer który stwierdził że teraz on musi się martwi o dzieci

a i koniec z napisami extra !

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 12:59 pm   

9/10
model Milhouse'a - budynek chińskiej telewizji
mieszkanko Moe (czyżby na krześle miał misia zgubionego przez Mr. Burnsa?)
Packa na komuchy
krytyka jedzenia ze szkolnej stołówki - najbardziej mdłe
Fast food na molo - "najgorsze jedzenie w Ameryce - nigdy nie opuszcza Twojego organizmu!"

Homer.S  
Grampa

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:19 pm   

8+/10

+ Otto w sklepie
+ helikopter
+ couch gag
+ mieszkanie Moe

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:32 am   

Dziewięć
Majówka za nami, jesteśmy obżarci różnymi potrawami z grilla, wypada więc się wyleniuchować przed tv bądź pc. "Majówkowy" odcinek Simpsonów świetnie pasuje do tego nastroju. Na początku ukłon w stronę twórców za dodanie nowych scenek do każdego intra. Teraz nie mamy tylko tekstu na tablicy i couch gagu ale również kilka innych motywów. Sam Couch Gag prezentuje się świetnie tak jak wszystkie pozostałe z nowej czołówki.
Tyle tytułem wstępu, przejdźmy do oceny odcinka :) Motywem przewodnim jest Homer i jego starania o poprawę "bycia" swoich dzieci. Bart jako nieudacznik oraz lisa samotnik. Już na samym początku dostajemy ostry cios dla amerykanów gdy Homer z dziećmi przechadza się między straganami, reklamy typu "najgorsze amerykańskie jedzenie! Nigdy nie opuszcza Twojego Ciała" hmmm ostro ostro. Potem mamy wstęp do tematu pobocznego czyli Marge i jej Sauna. Jej komentarz jest jak najbardziej na miejscu :P "Ten dom mnie ciągle zadziwia" Faktycznie pasuje idalnie :P 20 sezon za pasem a my dostajemy jakieś niespodzianki o których zapewne zapomnimy już po następnym odcinku gdzie to o saunie nie będzie ani mowy :D Zaraz po tym dostajemy pierwszy mega gag czyli Homer i jego "szaszłyki" BUURN BART BUUURN!!xD U Doktorka kolejny raz gdy Homer testuje smaki oraz gdy dostajemy Homerka jako Launch Lady. Od tamtej chwili mamy już normalny tok fabularny odcinka i transformację w Homero-kopter. Stara się pomóc dzieciom aby udało im się w przyszłym życiu przez co MY dostajemy masę śmiesznych gagów ale przecież o to w tym chodzi prawda?:) Help Me mayonnaisee... Ojciec pomaga synowi w budowie modelu :) Aż mi się łezka w oku zakręciła gdy zobaczyłem ich w sklepie z modelami :) Na sklejanie poświęciłem jakieś 6 lat życia i miałem tego naprawdę sporą kolekcję :D Lisie również stara się pomóc aby ta znalazła sobie sporo koleżanek i robi to w sposób nadwyraz skuteczny :D Otto w sklepie mnie zniszczył xD Oddaj mi te modele co żeś je wywalił!! :D Z końcem odcinka dostajemy oczywiście przekaz oraz motywy moralne bla bla bla jak to przeważnie ;) Dobrze że 90% odcinka to durnota i Black Hawk Down!! :D Dochodzi kolejny nawyk, którego się uczę :P Teraz plusy i minusy

+
Intro, akcja na jarmarku, testowanie lizaków (w szczególności cytrynka), Helikopterowanie, Ralph z Homerem, Bart jako "prezydent", Homer i majonez, sklep modelarski, zdobywanie przyjaciół w Moe's Tavern, Outro ;)

-
Marge i ta jej sauna... ;/

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 7:13 pm   

+żongler żongluje Homerem i dziećmi
+Homer zionie ogniem
+Homer nakłada dzieciom galaretkę w stołówce
+Bart wciąga makaron nosem
+Homer je cały słoik majonezu
+Helikopter Homer
+od-obelgi
+Otto kupuje klej
+Homer postępuje według instrukcji i wybija szybę w drzwiach
8/10

blazej1980  
Maggie

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 10:05 am   

bardzo dobry epizod kupa smiechu, a helikopter to przejdzie do klasyki zachowan Homera :)
9/10

Marty  
Maggie

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 10:02 pm   

Aww, świetny odcinek. Homer któremu zassało twarz po polizaniu cytrynowego lizaka - bezcenne ;D Śmiałam się z tego okrutnie :D
Aż miło było oglądać takiego zaangażowanego tatusia :>

I wykonanie motywu a capella było przecudne, chyba sobie wytnę i ustawię na dzwonek w komórce ;)

łącznie jakieś 8/10, naprawdę dobry odcinek.

edit:
A, jeszcze zagipsowany język Homera (zupełnie jak w polskiej służbie zdrowia, tu też każdego wsadzają na pogotowiu w gips ;P) i reakcja na komplement :D

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Lip 22, 2009 9:45 pm   

7/10

Odcinek bardzo fajny, ale niestety to jeden z tych, które mogą się człowiekowi znudzić już po kilku obejrzeniach(a ja obejrzałem go przed chwilą już po raz 3-ci), stąd ta nieco zaniżona przeze mnie ocena. Dla porównania poprzedni odcinek po 6-ciu obejrzeniach oglądało mi się wciąż przyjemnie i jeszcze mi się nie znudził. :P
Powiem szczerze, że opis odcinka jest trochę mylący, bo akurat żadnej kłótni Barta i Lisy tutaj nie było. No i dobrze, bo chyba bym nie strawił wtedy tego odcinka. :P
No i jeszcze ta sauna w domu Simpsonów jako kolejna nieznana do tej pory tajemnica całego tego budynku. Heh, tyle już tych tajemniczych miejsc tutaj było, że normalnie dom Simpsonów zaczyna już trochę przypominać zamek Hogwart. :mrgreen:

Plusy:

+Sprzedawcy zepsutego jedzenia na molo. Najbardziej to mnie rozbroił tekst "Zimne i pomarszczone hot dogi"
+Nagrody sprzed 50 lat :mrgreen: Packa na komuchy - dobre. :)
+Homer podrzuca żonglerowi Barta i Lisę a na koniec samego siebie
+Muzyczka do wejściu do sauny
+Afro Marge
+Goły Moe w wyobraźni Marge
+Homer: "Spłoń Bart! SPłOŃ!"
+Homer z zabandażowanym językiem
+Bart pisze na bandażu Homera "Moron", ten się pyta Lisy czy to komplement, ta mu odpowiada z sarkazmem i ten już leci się chwalić. :mrgreen:
+Skurczona twarz Homera od cytrynowego lizaka
+Karty na lunch
+Homer zawstydzający Barta w stołówce
+Ralph: "Chodziłem kiedyś z Twoją córką", Homer: "Przyszedłem tutaj jeść a nie prowadzić ciekawe rozmowy"
+"Ciekawe co teraz porabia przyszły prezydent..."
+Odrzucanie Lisy przez inne dziewczyny
+Homer: "Mój syn jest nieudacznikiem, a moja córka samotniczką. Dobra robota Marge!"
+Motyw z popey'a z majonezem
+"Kolczyki" Barta
+Homer do plakatu/znaku ostrzegawczego: "A Ty wcale nie pomagasz!"
+Ralph zamieciony przez Williego przez pomyłkę
+Koledzy Homera z baru zachowujący się jak szczury
+Pokój Moe w jego tawernie i zdjęcie jego rodziców nad łóżkiem - no proszę, kolejne nowe pomieszczenie w tej knajpie. :) Ona również zaczyna już powoli przypominać Hogwart :lol:
+Lisa: "Jeden z Was powiedział coś niemiłego o drugim" i Lenny z Carlem zaczynają się lać
+Otto wyrzuca modele do śmieci zaraz po ich kupieniu
+Homer: "A jakiej wody kolońskiej używasz?!"
+Homer ciągnie drzwi, a potem wybija w nich szybę nie zauważając wogóle napisu "PUSH" :lol:
+Trucizna na mrówki
+Homer przy Maggie: "Jestem wspaniałym ojcem dla dwójki moich dzieci"
+Sen Homera
+Homer myśli o rozwaleniu prawdziwego opactwa... przez chwilę myślałem, że to tylko takie gdybanie, ale następujący tekst "Do licha, żadnych samolotów do Londynu przed 17:00" sugeruje już coś innego :lol:
+Nagroda dla Barta("Przynajmniej postępowałeś zgodnie z zasadami") - ech, w sumie to ja już wcześniej przewidziałem reakcję Chalmersa. :P
+Bart się przyznaje i błyska mądrością
+Nowe wdzianko Lisy(ale tak raczej średnio mi się ono podobało :P )
+Marge i Homer w saunie

Minusy:

-Lisa po przepłynięciu basenu w CG nie ma zmoczonych włosów
-Dziewczyny zaprzyjaźniające się z Lisą - Boże, jakie one puste i bezmógie się wydawały... i jeszcze w tych idiotycznych ciuchach... nie dziwię się, że Lisie takie towarzystwo nie przypadło do gustu
-Homer rozwala model Barta przez sen - chociaż w sumie to było od razu do przewidzenia, że prędzej czy później i tak to nastąpi. :(

Bibi  
Lisa

Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 12:16 pm   

Bdb odcinek, lecz cytat jeszcze lepszy, wręcz fantastyczny. Przytoczę go poniżej

"Doświadczenie to po prostu inna nazwa|popełnionych przez nas błędów.". Równie mądry jak "Nie porównuj siebie do innych, skup się na sobie i wyszukaj u siebie dobre cechy" z Family Guy.

gacjan  
Profesor

Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 9:53 pm   

ocena: 8/10

dla mnie o niebo lepszy niż nudny poprzedni. Lubię widzieć Homera w takiej, no powiedzmy, inteligentniejszej roli. Ciekawa też fabuła. Niemniej - coś taki sobie ten sezon

Homer  
Bart

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 4:51 pm   

Ekstra odcinek! Śmieszny, oraz ciekawy!
Intro: 10/10 (było pare razy użyte, lecz jest świetne!)
Ogólnie SUPER odcinek!
:arrow: Świetny początek (jak zawsze...) :jupi:
:arrow: Nowy bojler Marge! :lol2:
:arrow: Sauna odkryta przez Marge!
:arrow: Ognisty Kebab! :lol2:
:arrow: Płoń Bart (słowa oczywiście Homera!) :lol2:
:arrow: Gips na języku Homera! :lol2:
:arrow: Wyczulony smak Homer-a! :lol2:
:arrow: Rozdawanie galaretki przez Homer-a! :lol2:
:arrow: Jedzenie majonezu przez Homera!!!! :lol2:
:arrow: Bart na lekcji! :lol2:
:arrow: Homer Helikopter! :lol2: