No, Maggie tu jest wręcz genialna pod koniec, nie ma to jak równouprawnienie . Odcinek trochę się sprzecza z [18x02] (Lisa tutaj jeździ na deskorolce profesjonalnie, a tam jak noga), no ale tutaj nie mogę mieć twórcom tego za złe, nie sądzę, żeby wszystkie swoje pomysły opierali na TUS, z resztą, nawet później, już w pierwszej serii budowa domu się zmieniła (no bo gdzie na przykład podział się pokój, gdzie Bart i Lisa urządzali konkurs na bekanie, czy na dziwne miny?).
Odcinek trzyma mocno poziom dwóch poprzedników, nawet ocenę tę samą wystawię - 4/10. Czekamy na kolejne opisy .
Uwielbiam popisy na deskorolce, a zwłaszcza gdy i Lisa bierze w nich udział, co niestety w normalnym serialu jest zjawiskiem praktycznie niewystępowalnym. Szkoda, bo fajnie było by ją widzieć szusującą na desce częściej, choćby miała się na niej tylko wywalać.
No ale tutaj to muszę przyznać, że się popisała, zwłaszcza stojąc na głowie, choć to jednak Maggie najwięcej z siebie dała, ale to dopiero na koniec. Ale najbardziej to chyba mi się spodobała scena w której Lisa i Maggie na chama się dosiadły Bartowi na deskę i zjeżdżały z nim na siedząco.
Była w tym odcinku jeszcze jedna rzecz, godna uwagi. Otóż zauważyłem, że Bart praktycznie w całej Ullmanowskiej serii ma swoje klasyczne powiedzonko, którym jest "Oh, c'mon man" albo "Do it man", "Hey man" itp., no w każdym razie wszędzie występuje słówko 'man', gdy się do kogokolwiek zwraca. Tak na marginesie to dodam, że jeszcze nic w tych odcinkach nie zapowiada jego regularnych serialowych powiedzonek takich jak "Eat my shorts" czy "Ay Caramba", za to o wszystkich tych z 'man' to już słuch w serialu zaginął.
Śmieszne jest w tym to, że zwraca się tak nawet do dziewczyn(Marge, Lisa, Maggie).
Ale tym razem w tym odcinku to już naprawdę niezłe jaja mu wyszły - gdy mówił zwracając się do Lisy, że jeźdźi na desce, bo jest facetem to powiedział to tak: "Because, I'm man, man" No po prostu boki zrywać. Jednocześnie słówko 'man' znaczy tutaj 'mężczyzna/facet' oraz 'człowiek'. Zwracanie się tak("człowieku") do dziewczyny/kobiety nawet w języku polskim brzmi dziwnie i normalnie mówi się raczej "kobieto/dziewczyno", no ale co tam. Brzmi to bardzo zabawnie - to po pierwsze, no a po drugie to chyba nie istnieje w języku angielskim odpowiednik polskiego zwrotu "dziewczyno/kobieto" zamiast "człowieku". Tzn. może i istnieje, ale ja jakoś nie mam okazji nigdzie słyszeć by był jakoś powszechnie używany.
Jedyne do czego mogę się przyczepić w odcinku to to, że mogli rozbudować nieco końcówkę i np. pokazać gdzie/jak daleko Maggie dojechała.
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Wto Lip 28, 2009 2:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
+Wreszcie jakieś powiedzonko Barta (cawabanga!) które pojawia się w Simpsonach!
+I am man, man.
+Podnieta Barta, gdy jedzie na desce, a później 'Go, man, go!'
+Hi Bart... Bye Bart...
+Śmiech Barta (te jego zęby... )
+Zakończenie
No tym razem, najbardziej rozbawiła mnie Lisa. Nie wiem czemu, ale "Cześć Bart" i "Pa Bart" rozwaliło mnie na łopatki. Bart ze swoim "I am man, man" też rozwala. Maggie w końcówce była do przewidzenia. No ale popisała się. Nic innego nie mam do powiedzenia, oprócz tego, że to jeden z lepszych odcinków.
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 7:18 pm
Hmm... Trochę dziwny epizod. Teoretycznie całkiem niezły, ale jakoś mnie nie śmieszył. Poza tym trochę to dziwne, że Lisa i Maggie tak dobrze jeździły na deskorolce w tym odcinku, ale z drugiej strony - to tylko kreskówka. Daję 3/5 i to głównie za powiedzonka Barta.
Nic takiego. Po tytule spodziewałem się czegoś lepszego. Najlepszy był teks Lisy. (...)Bye Bart(..). Jedyne co mnie zdziwiło jest to, że wydawało mi się, że przebywali w okolicach domu, a tam wydawałoby się nie być żadnej górki. daję 3/5.
ŚWIETNY ODCINEK M.IN. DLATEGO, żE BART I LISA WRESZCIE WYSZLI NA POLE!
Plusy:
+Powiedzenia Barta
+Jazda na deskorolce Barta, Lisy, Meggie!
+Hi Bart....Bye Bart
+Jazda Lisy
+Śmiech Barta
+Maggie
Zasłużone 5/5!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum