The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 22, pagans

22. The Pagans

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
11%
 11%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
44%
 44%  [ 4 ]
5
44%
 44%  [ 4 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 1:03 pm   22. The Pagans

Odcinek: 22
Nr Produkcyjny: MG22
Data emisji: 14.II.1988

Bart i Lisa nie chcą iść do kościoła, ponieważ uważają się za pogan.

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 8:46 pm   

No no, nieźle, nawet całkiem nieźle, jestem skory wystawić odcinkowi 4+, bo nie uważam go za najlepszy :P / To, co mi się utrwali w pamięci pogański taniec deszczu Lisy i Maggie, później jednak wg mnie troszkę przesadzili przebierając się w te liście.... Poza tym, rozbawił mnie widok Homera ganiającego za dzieciakami, na początku wydawało mi się, że oglądam Flinstonów, ale teraz jak tak o tym myślę, to wydaje mi się, że wyglądało to bardziej jak Struś Pędziwiatr. Jeszcze jeden mały plusik na temat, jak musiały później wyglądać miny tych ludzi w kościele, kiedy widzieli półnagie dzieci w ławkach, ale to już inna bajka :wink: .

bakałarz  
Marge

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 9:37 pm   

Dobry odcinek, na 4. Bart i Lisa przyznający się do pogaństwa aby wymigać się z wizyty w kościele daje do myślenia co do "atrakcyjności" nabożeństwa. Homer zaskakująco się do nich nie przyłącza, co zrobiłby teraz. Taniec deszczu i "pogańskie" stroje to dodatkowe plusy. Podsumowanie o kościele jako miejsce schronienia trochę oklepany.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 2:29 pm   

5/5

Kolejny z moich najulubieńszych odcinków w TUS. :)

Początkowo mogłoby się wydawać, że dzieciaki jaja sobie tylko robią mówiąc, że są poganami, jednakże później w serialu w odcinku [07x03] Home Sweet Home-Dum-Diddly-Doodly okaże się, że to jednak prawda. :lol:
Brawa więc dla twórców za konsekwencję, bo to jednak nie zawsze im się udaje zachować. :)

Zaskakująca była tutaj też postawa Homera, który zmuszał dzieci do pójścia do kościoła, choć z jego późniejszej postawy serialowej wobec tej instytucji wynika zupełnie co innego. :P

Ale to co najbardziej mi się w odcinku podobało to pogański taniec deszczu Lisy i Maggie oraz cała trójka dzieciaków ubrana w same liście. :mrgreen: A jak wkurzyły tym Homera! :mrgreen: Choć on sam jakby się mogło wydawać chyba by takim wdziankiem nie pogardził. :lol:

Ale jednak gdy dzieciaki wbiegły tak "ubrane" do kościoła no to już powiem szczerze delikatnie mnie to zgorszyło, ale to tak bardzo nieznacznie. ;) No ale każdy medal ma dwie strony i w związku z tym rozbawił mnie tutaj fakt, że jako poganie ukrywają się właśnie w kościele, do którego tak bardzo nie chcieli iść. :] Heh...

gacjan  
Profesor

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 4:16 pm   

ocena: 4/5

całkiem fajne i zabawne. Poganie...
Ale najważniejsze było dla mnie w tym odcinku to "żesz wy małe", jeszcze nie dusił, ale...

BJS  
Lisa

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 1:51 pm   

Odcinek jeden z lepszych.

+Bunt dzieciaków :twisted:
+Maggie-Pagan :lol:
+Mom, dan look! We're Pagans! :mrgreen:
+Why those little... :roll:
+Pościg :P
+Zakończenie :)

Wystawiłbym 5/5, ale to jeszcze nie to. Wystawiam więc 4+++/5.

Gienio  
Bart

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 2:13 pm   

Piątka.

No TUS naprawdę robi się dobry. Trzecia piątka pod rząd! I to zasłużona. Pojawiło się tu jeden z tekstów Homera "Why those little..." (those zamiast you). Już samo stwierdzenie Barta na początku, że są poganami było rozwalające. Taniec deszczu i jego skutki, ubrania z liści i ucieczka do kościoła to plusy które dopełniły ocenę. Wg. mnie Marge powinna załatwiać takie sprawy, bo ona raczej ma taki... charakterek...

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Sob Sie 15, 2009 2:48 am   

A mnie dla odmiany ten odcinek nie podszedł. Pomysł z Bartem i Lisą jako poganami kontrowersyjny, ale jednak zmarnowany. żarty w ogóle mnie nie rozśmieszyły. Moja ocena to 2/5.

+niezły pomysł
-nie śmieszne

Homer  
Bart

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 9:17 am   

Bardzo fajny odcinek!
+Homer wymienia koło
+I`m the pogan! (Bart i Lisa)
+Bart Lisa i Maggie ubrani tylko w liście.... krzycząc I`m pogan!
+Złość Homera
+CAłY KONIEC!
Z przyjemnościom daję 5/5! :jupi:

Odpowiedz do tematu