Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 1:25 pm [22x11] Flaming Moe
Sezon: 22
Odcinek: 11
Nr produkcyjny: NABF04
Data emisji: 16.I.2011
Scenariusz: Matt Selman
Reżyseria: Chuck Sheetz
Gościnnie wystąpili: Kristen Wiig (jako pani Juniper), Alyson Hannigan (jako Melody), Scott Thompson (jako Grady)
Smithers zostaje współwłaścicielem baru Moe i zmienia go w lokal dla gejów... Tymczasem Skinner zauroczony nową nauczycielką muzyki, wchodzi w układ z Bartem, który ma się zająć jej córką...
Może nie mistrzostwo świata, ale wiele udanych gagów. Nie ma sie co czarować - Simpsonowie przeszli mocną metamorfozę od... 18 sezonu i albo się ją akceptuje, albo nie.
Wątek gejowskiego klubu dał chyba więcej momentów, cała sprawa ze Skinnerem została potraktowana bardzo pobocznie i szybko, jakoś w ogóle mnie nie zaciekawiła.
Dobrze, że odcinek uczył tolerancji, pokazał trochę innego świata. Nie są to Simpsonowie najwyższych lotów, ale 8/10 się należy
Przede wszystkim było to nawiązanie do "Obywatela Milka" i właśnie przez to tak bardzo ten odcinek mi się podobał. Poza tym rzeczywiście niektóre fajne gagi i świetny Homer w barze ;]
+podczas kichnięcia czaszka Burnsa się otwiera
+Bart i Milhouse robią graffiti
+ślubny pisuar Moe przyjacielem Barneya
+dziadki grają w scrabble
+Biblia barmanów
+Willie koniem
+miska z preclami namalowana na barze
+Seymour rozmawia z matką przez telefon
Okropny odcinek. Praktycznie bez rodziny Simpsonów. Nie miałem ochoty nawet do końca oglądać
w sumie równy, udany odcinek. Fajny motyw z barem, niezły też zakochany Seymour, szkoda że tak krótko, niemniej trochę tych wątków nie dociągnięto do końca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum