Sezon: 23
Odcinek: 03
Nr produkcyjny: NABF19
Data emisji: 30.X.2011
Scenariusz: Carolyn Omine
Reżyseria: Matthew Faughnan
Gościnnie wystąpili: Aron Ralston, Jackie Mason
Trzy historie:
Homer zostaje ukąszony przez pająka, który powoduje u niego paraliż, jednak Lisa odkrywa, iż może się On porozumiewać za pomocą "gazów naturalnych" (bąków)
z Nedem Flandersem pobożny za dnia, staje się mścicielem nocy (parodia serialu Dexter)
Bart i Milhouse mają za zadanie zbadać odległą planetę, w tym celu używają jednookich awatarów, wszystko się komplikuję, gdy Bart się zakochuje...
Jest to chyba najpopularniejszy świąteczny utwór w USA
zwie się Carol of the bells i na yt jest dużo przeróbek. Polecam wersję Transiberian Orchestra
tutaj oryginał : http://www.youtube.com/watch?v=1TFrO8c_kVQ
Co do odcinka to tragedia. Aż nie chce się tego rozdrabniać ale jak dla mnie chyba najgorszy treehouse... Jedynie ostatnia historyjka minimalnie zabawna. Jeżeli miałbym oceniać to murowane 1.
W sumie końcówka drugiej histori (wszystkie sceny z Bogiem i resztą) oraz trzecia historia (jeśli oglądało się film "Avatar", praktycznie same nawiązania do tego filmu) są nawet niezłe. W każdym razie mnie rozbawiły. Ale pierwsza historia i większość drugiej ssie, i to mocno. Muszę sie jeszcze zastanowić nad oceną całości.
_________________ Obejrzane seriale (sezony):
The Simpsons: TUS, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, The Movie, 19, 20, 21, 22, 23... Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, Movies, 6, 7.
Metalocalypse: 1, 2... My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...
Nie zgodzę się. Trzecia historia jest wg. mnie jedną z lepszych, a i końcówka drugiej historii daje radę.
Niestety pierwsza i większość drugiej (czyli w sumie większość odcinka) jest słaba.
_________________ Obejrzane seriale (sezony):
The Simpsons: TUS, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, The Movie, 19, 20, 21, 22, 23... Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, Movies, 6, 7.
Metalocalypse: 1, 2... My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...
cz. 1 - 8/10 - fajny, może trochę niesmaczne, ale fajnie opisuje "zespół zamknięcia"
cz. 2 - 7/10 - niby dobry klimat, ale był trochę przegięty, za szybko wyszło, że to Homer
cz. 3 - 9/10 - dobra parodia "Awatara", który sam w sobie był nudnym filmem
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 5:40 pm
Zdarza mi się sporadycznie obejrzeć jakiś odcinek Simpsonów. Clip do tego odcinka na tyle m isię spodobał, że ściągnąłem cały odcinek. Pierwsze moje wrażenie? Bardzo dobrze obejrzeć Simpsonów w poprawionej, równej kresce i to w bardzo wysokiej jakości (której BR by się nie powstydził).
Intro było bardzo zabawne, parodia 123 godzin (czy jakoś tak).
Pierwsza historia denna, dopiero od momentu gdy Homer zaczął zatruwać powietrze. Nic co opowiada o pierdzących Spider-manach nie może być dobre. 2/10
Druga historia - bardzo fajna, ale tak jak Gacjan powiedział - Flenders za szybko przyłapałHomera, twórcy powinni lepiej ten motyw wykorzystać by stworzyć więcej zabawnych sytuacji. Końcówka z Bogiem śmieszna. 6,5/10
Trzecia historia - dość zabawna parodia Avatara ale potem robi się tak trochę nudno odkąd Bart romansuje z tą kosmitką. Pod koniec przewijałem sceny. 6/10.
5/10. Pierwsza historia to dno, które mocno zaniżyło ocenę.
Nie urzekł mnie tegoroczny Domek na drzewie, zabrakło mi wciągającej historyjki. W pierwszej opowieści był potencjał, niestety, nie śmieszą mnie żarty z wykorzystaniem wiatrów. Cała sytuacja z paraliżem mogła być zrobiona z widoku oczu Homera a'la odcinek House'a, inny sposób komunikacji (choćby mrugnięcia, mimika) i od razu lepiej. Parodia Dextera była w porządku, ale zdemaskowanie mogło być inne - pogoń za zwierzyną-Homerem oraz ładne zabójstwo . Bardzo lubię Avatara, więc cała trzecia historyjka ma wielkiego plusa.
Ogólnie całość oceniam na 6/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum