Sezon: 23
Odcinek: 05
Nr produkcyjny: NABF20
Data emisji: 13.XI.2011
Scenariusz: Matt Selman
Reżyseria: Tim Bailey
Gościnnie wystąpili: Gordon Ramsay, Anthony Bourdain, Mario Batali, Eric Wareheim, Tim Heidecker
Po zakosztowaniu Etiopskiej kuchni, Marge, Bart i Lisa zakładają bloga o gotowaniu, przez co Homer czuje się odrzucony.
Przyjemny odcinek, lepszy niż poprzedni. Fajna tematyka, szczególnie E4 i wiele nawiązań do gier, a i sama rywalizacja między Marge a Homerem nie naciągana i ciekawa. Coś się działo i nie wiało nudą, oby tak dalej.
+ nawiązania do gier (miałam nadzieję na DX:HR, albo nie zauważyłam)
+ Anthony Bourdain , szkoda, że na krótko. Cenię tego wariata z mega-charyzmą.
+ "kiedy jestem zły, robię kije bejsbolowe"
+ "kiedy jestem szczęśliwy, robię karmniki"
+ Homer w "chemicznej kuchni"
+ piosenka i blog, wpisy
+ szarlotka i bandzior
+furious fliers
+Guts of War
+Homer eskortuje Barta i Lise
+X-Games
+kontrolka wiewiórki w samochodzie
+uciekająca dusza z Homera przed lodówką
+zazdrosny Homer
+Homer robi kije do Baseballa gdy jest smutny
Całkiem niezły odcinek i to drugi z rzędu. Oby wzrost formy utrzymał się jak najdłużej.
jako nędzna maszynka do komentarzy dodam i tu moją cegiełkę.
Odcinek bardzo dobry, jako człowiek, który lubi sobie pojeść oglądałem go z przyjemnością. Zazdrość Marge oddana dobrze i bez takiej niesympatycznej nachalności znanej z odcinków wcześniejszych. Sam pomysł z fabryką cracku - bardzo dobry i typowo w Simpsonowym stylu. Świetny też początek z conventem gier.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum