No, kolejny odcinek trzymający normę . Nie wiem za bardzo, jak tutaj by się rozpisać i nie chcę za bardzo robić tego na siłę. Powiem tak - rozśmieszyło mnie to, że Bart wziął ze sobą do akwarium kąpielówki, zdenerwowała mnie tylko lekka bezinteresowność Homera w stosunku do syna na początku, jednak później wykazał rodzicielską 'troskę'. I ten tekst Barta na końcu: "Nie pójdę do ciebie, czuję się tutaj bezpieczniejszy", a wokół niego krążył rekin ^^. Coś takiego zasługuje jak dla mnie na ocenę 4/5.
Trochę mi szkoda, że do Barta nie dołączyły się Lisa i Maggie, bo fajnie by było móc zobaczyć całą trójkę wygłupiającą się razem w akwarium. Bo do tej pory dość dużo wygłupów robili wspólnie, tym razem jednak Bart popisywał się solo. Dobrze chociaż, że Lisę to bawiło i że zachęcała go do kolejnych żartów, bo normalnie w serialu czegoś takiego ciężko byłoby się po niej spodziewać. Heh, kolejny dowód na to, że kiedyś Lisa była bardziej luzacka i nastawiona na wygłupy podobnie jak Bart. Ciężko tutaj przewidzieć, że jej image w serialu drastycznie się zmieni, bo nic tego jeszcze nie zapowiada.
Za to z kolei Homer jakoś wyraźnie był tym zgorszony. Czyżby jakaś zamiana ról? Bo przecież w normalnym serialu to już prędzej chyba Homer zachęcałby Barta do takich sztuczek niż Lisa.
Z najbardziej rozwalających rzeczy wymienię:
+Ryba z pyskiem podobnym do Homera
+Reakcja Lisy na pływającego Barta(a już myślałem, że to jej reakcja na rybę-Homera )
+Bart niechcący wyjść z wody i tłumaczący się przed Homerem, że tutaj czuje się bezpieczniej, a tymczasem otaczają go rekiny.
Aha i jeszcze - nie do końca zrozumiałem co Lisa mówiła, że chciałby zobaczyć, ale wnioskuję, że to nie jest nic związanego z jej późniejszymi serialowymi zainteresowaniami, tylko coś bardziej hardkorowego.
Ostatnio zmieniony przez Shaggy Wto Lip 28, 2009 3:02 pm, w całości zmieniany 1 raz
Piąta piątka. Tym razem rządził Bart I Lisa. Czemu Lisa? Jej mina na widok gołego Barta (zamknęła oczy, a potem patrzyła mu się na tyłek uśmiechnięta). Wygłupy z rekinami i "Czuję się tu bezpieczny." to największe plusy odcinka. Ryby Homera szczerze nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia. Ale za Barta i Lise jest piątka. No i za "Chodź tutaj Bart" takim fajnym głosem.
Kolejny bardzo dobry odcinek!
+Ryba przypominająca Homera
+Bart pływa w akwarium
+Krzyk Homera
+NAPRAWDĂŠ SUPER KOŃÓWKA POMYSłOWA I ŚMIESZNA!
Moja ocena to zasłużona piątka 5/5!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum