The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 27, jar, money

27. The Money Jar

Jak oceniasz ten odcinek?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
20%
 20%  [ 1 ]
5
80%
 80%  [ 4 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 5

Autor Wiadomość
kuba98  
Marge

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 1:57 pm   27. The Money Jar

Odcinek: 27
Nr Produkcyjny: MG27
Data emisji: 20.III.1988

Dzieci próbują ukraść pieniądze ze słoika na kary za przekleństwa...

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 4:07 pm   

5/5

O widzę, że jestem pierwszym recenzującym. Jak miło. :)
No więc tak - kolejny odcinek, który śmiało mogę zaliczyć do swoich ulubionych. Znów wszystkie dzieciaki chcą razem coś zmalować :twisted: Nawet Lisa! :]
Z rzeczy, które najbardziej mi się spodobały wymienię:
+Worki z pieniędzmi w oczach Barta i Lisy i takie same pojawiające się z opóźnieniem u Maggie
+Diabełek obok Lisy - bezcenne - czy w normalnym serialu mamy wogóle szansę coś takiego zobaczyć? :)
+Maggie zabraniająca Lisie wykraś pieniądze
+Bart krzyczący na Maggie
+Aniołek obok Barta nakłaniający go do złego, zamiast go przestrzec - to mnie normalnie rozłożyło na łopatki! :mrgreen:

Zakończenie tylko jest takie jakieś niedopracowane, no ale ja wnioskuję, że całe pieniądze mogła już wcześniej wziąć Lisa, bo jak się uważnie przyjrzeć to odchodzi od słoika z rękami schowanymi za plecami, co jakby nam sugeruje jakby coś tam ukrywała. No ale mogę się mylić. Rozwiązania tej zagadki to chyba jednak nigdy tak precyzyjnie już nie poznamy. :P

Była jeszcze jedna w tym odcinku rzecz na którą zwróciłem uwagę - Bart zwracając się do Marge już nie mówi "Hey man", tylko normalnie "Hey mom". Przynam się, że troszkę mnie to zdziwiło, bo już się zacząłem przyzwyczajać do tego jego powiedzonka. :)

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 8:59 pm   

Shaggy napisał/a:
ale ja wnioskuję, że całe pieniądze mogła już wcześniej wziąć Lisa, bo jak się uważnie przyjrzeć to odchodzi od słoika z rękami schowanymi za plecami, co jakby nam sugeruje jakby coś tam ukrywała. No ale mogę się mylić.

A ja uważa, że tam było coś innego, a nie pieniądze, bo Bart na końcu powiedział "Był trzeba zaufać matce". Ale cóż...

A co do odcinka, to uważam, że perfecto, świetnie wyrobiony, szczególnie świetna Maggie, kiedy Bartowi i Lisie w oczach pojawia się dolar, patrzy na nich i dopiero potem jej się pojawia xD . Poza tym spodobał mi się Bart i jego aniołek xP. No, widać, dlaczego czasem aż nie może się powstrzymać od robienia żartów. Co do Lisy, to nie wydaje mi się, żeby się czymś wyróżniła (mimo, że zniknęła złośliwość z jej oczu), no, ale poczekam z resztą odcinków TUS :wink:

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 9:03 pm   

ZMarchewa napisał/a:
A ja uważam, że tam było coś innego, a nie pieniądze, bo Bart na końcu powiedział "Był trzeba zaufać matce". Ale cóż...

Wiesz, myślę, że on tak naprawdę to raczej nie mógł wiedzieć dlaczego pieniędzy tam nie było. :P To, że może mogła je zabrać Marge to były tylko i wyłącznie jego przypuszczenia. :P :)
Bo tak naprawdę to nigdzie w odcinku nie zostało jawnie przedstawione co się z tymi pieniędzmi stało. Możemy jedynie spekulować.

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pią Lip 10, 2009 3:58 pm   

ocena: 4/5

może Simpsonowie po prostu mało przeklinają :)
najfajniejsze były te aniołki, no i Maggie gest do Lisy :)

BJS  
Lisa

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 2:13 pm   

Świetne! Piąteczka, nie ma innej opcji! :mrgreen:

Spider_Cochon  
Grampa

Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:51 pm   

+ Maggie i jej diabełek i aniołek
+ Dolary w oczach całej trójki
+ Aniołek Barta
5/5

Homer