Ojciec Homera, mąż Mony i Dziadek Barta, Lisy i Maggie. Groening nie chciał go nazwać Abraham po dziadku, ale inni, nieświadomi tego wybrali to imię. Jego najlepszy przyjaciel to Jasper. Mieszka czasami w domu starców, czasami widuje się go w domu Simpsonów. Jest chory na nerki, na serce i ma implanty wszczepione w czasie wojny. Lubi rozwiązywać krzyżówki, opowiadać historie z wojny i spać. Był żołnierzem na II Wojnie Światowej. Wynalazł likier miłosny, którym handlował. Był również sprzedawcą w Burger Kingu.
No fajnie że wreszcie pojawił się opis dziadka! Szkoda, tylko że tak krótki jak narazie no ale skoro piszesz, że dokończysz no to spoko
Sam go już dawno temu chciałem zrobić, ale zbyt dużo z tym roboty, więc mi się odechciewało
No więc ja stawiam dziadkowi 10/10 za całokształt! To jedna z najśmieszniejszych postaci w serialu! Niekiedy potrafi przebić nawet Homera, który... no można się chyba domyślić po kim odziedziczył swój styl bycia
Najbardziej mnie w dziadku rozwala jego głos, panika na myśl o śmierci, to że wszystkie sprawy, nawet jakieś trudne misje załatwia w kapciach no i tekst jaki rzucił do Mony gdy ją spotkał po 27 latach: "Masz ochotę na sex?" - tak nagle to do niej rzucił!
[ Dodano: Sro Kwi 30, 2008 11:02 am ]
Aha i zrób koniecznie ankietę taką jak przy wszystkich innych postaciach
jakoś tak to szło:
żołnierz: musimy pana przenieśc tu jest niebezpiecznie!
Abe: Nie! Tu mieszkam nie wyjde z tąd nigdy!
żołnierz: da się jakoś pana przekonać?
Abe: no dobra chodźmy
Ostatnio zmieniony przez zlyczarny Czw Cze 12, 2008 10:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
no Abe miazdzy system xD Wiesz smieszne jest to ze go olewaja ale zal mi go jak sie napali i wogole a tu nagle ci taka olewka i mu smutno to takie przykre ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum