Imigrant z Indii. Przyjechał do USA, żeby studiować, ale po zdobyciu dyplomu doktora informatyki postanawia zostać i pracować "na czarno" w Kwick-E-Mart. Simpsonowie pomagają mu przejść test na obywatela USA ([07x23] Much Apu About Nothing). Wraz z Apu w Springfield przebywa też jego brat - Sanjay.
Apu jest pracoholikiem - przedkłada pracę w swoim sklepie ponad wszystko, pomimo, że nie jest to praca zawsze bezpieczna - sklep był wielokrotnie napadany (głównie przez Snake'a), a Apu wielokrotnie dostał kulkę. Utrata pracy ([05x13] Homer And Apu) jest dla niego karą nie do zniesienia.
Zgodnie z wolą matki żeni się z Manjulą ([09x07] The Two Mrs. Nahasapeemapetilons) i mają razem 8-raczki ([11x07] Eight Misbehavin) (Anoop, Uma, Nabendu, Poonam, Priya, Sandeep, Shashi i Gheet.). Wiemy jednak, że ich życie małżeńskie nie zawsze układa się dobrze ([13x19] The Sweetest Apu), choć Apu potrafi być romantyczny ([10x14] I'm With Cupid).
Jak większość Hindusów Apu jest wegetarianinem ([07x05] Lisa The Vegetarian) i wyznaje hinduizm.
Ponadto wiemy, że Apu śpiewał wraz z Homerem i resztą w zespole B-Sharps ([05x01] Homer's Barbershop Quartet) oraz należał do drużyny kręglarskiej Pin Pals ([07x12] Team Homer).
Wysłany: Nie Maj 07, 2006 4:10 pm
Dałem 8. Wg mnie duzo to on do serialu nie wnosi..
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 5:18 pm
Zdecydowanie 10. Za akcent, za teksty. Imo jest na pewno lepszy od Moe.
sachen [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 5:22 pm
tak średnio go lubie
6
emsie [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 11:59 pm
Zdecydowanie nie jest moim faworytem ... tak 6/10 ... czemu ?? sam nie wiem ... jakos nigdy nie jest pomimo swojej "folklorowosci" w stanie przycmic innych bohaterow ... moze za to ??:D:D pzdr :D
no własnie, jest wykształcony i samodzielny jak można było usłyszec w odcinku, w którym żenił się z Manjulą
ja daje mu 9/10
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 11:21 pm
blue_teddy napisał/a:
czemu uwazasz Apu za ciamajde ??
chyba poprzez inwersje. W normalnym swiecie moznaby Homera uznac za ciamajde (nic mu nie wychodzi .. jak ma dobry pomysl i jest szansa na jakis sukces .. to i tak konczy sie jak zawsze ), a Apu bylby super roztargnietym, ulozonym itp. ... Ale ze mamy The Simpsons i to Homer jest super gościem (przynajmniej dla mnie), Apu staje sie dosc szary i nieciekawy -- taki troche ciamajda
Jednym słowem ciamajda - malo smieszny. Mial pare tekstow i za to 7, wedlug mnie i bez niego serial byt istnial w takiej postaci
moze nie pamietasz, ze skonczyl uniwerek i to chyba jak dobrze pamietam jakis fakultet z komputerami czy cos takiego. homer...... jak sami wiecie mial problemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum