The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: apu, nahasapeemapetilon

Apu Nahasapeemapetilon

Jak oceniasz t? posta
1 - okropna, powinni j? wyrzuci
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5 - mo?e by
5%
 5%  [ 4 ]
6
5%
 5%  [ 4 ]
7
6%
 6%  [ 5 ]
8
15%
 15%  [ 12 ]
9
32%
 32%  [ 25 ]
10 - ?wietna, powinna by? w ka?dym odcinku!
35%
 35%  [ 28 ]
Głosowań: 78
Wszystkich Głosów: 78

Autor Wiadomość
And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 12:09 am   Apu Nahasapeemapetilon

Głos: Hank Azaria

Imigrant z Indii. Przyjechał do USA, żeby studiować, ale po zdobyciu dyplomu doktora informatyki postanawia zostać i pracować "na czarno" w Kwick-E-Mart. Simpsonowie pomagają mu przejść test na obywatela USA ([07x23] Much Apu About Nothing). Wraz z Apu w Springfield przebywa też jego brat - Sanjay.
Apu jest pracoholikiem - przedkłada pracę w swoim sklepie ponad wszystko, pomimo, że nie jest to praca zawsze bezpieczna - sklep był wielokrotnie napadany (głównie przez Snake'a), a Apu wielokrotnie dostał kulkę. Utrata pracy ([05x13] Homer And Apu) jest dla niego karą nie do zniesienia.
Zgodnie z wolą matki żeni się z Manjulą ([09x07] The Two Mrs. Nahasapeemapetilons) i mają razem 8-raczki ([11x07] Eight Misbehavin) (Anoop, Uma, Nabendu, Poonam, Priya, Sandeep, Shashi i Gheet.). Wiemy jednak, że ich życie małżeńskie nie zawsze układa się dobrze ([13x19] The Sweetest Apu), choć Apu potrafi być romantyczny ([10x14] I'm With Cupid).
Jak większość Hindusów Apu jest wegetarianinem ([07x05] Lisa The Vegetarian) i wyznaje hinduizm.
Ponadto wiemy, że Apu śpiewał wraz z Homerem i resztą w zespole B-Sharps ([05x01] Homer's Barbershop Quartet) oraz należał do drużyny kręglarskiej Pin Pals ([07x12] Team Homer).

Apu Nahasapeemapetilon.jpg
Plik ściągnięto 2786 raz(y) 5.74 KB

gesh  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 2:06 pm   

10/10

Oczywiście maksymalna ocena... Apu jest jedną z moich ulubionych postaci - lubie go za ciekawe teksty, za jego akcent... i za kilka innych rzeczy.

"If you survive, please come again" :)

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Wto Maj 02, 2006 10:14 pm   

Bardzo fajna postać. Ze wzdlędu na ten akcent byłbym skłonny przyznać, że nie należy dubingować Simpsonów.

idoleq  
Grampa

Wysłany: Nie Maj 07, 2006 4:10 pm   

Dałem 8. Wg mnie duzo to on do serialu nie wnosi..

dLg
[Usunięty]

Wysłany: Pon Maj 08, 2006 5:18 pm   

Zdecydowanie 10. Za akcent, za teksty. Imo jest na pewno lepszy od Moe.

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Pon Maj 08, 2006 5:22 pm   

tak średnio go lubie
6

emsie
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 09, 2006 11:59 pm   

Zdecydowanie nie jest moim faworytem ... tak 6/10 ... czemu ?? sam nie wiem ... jakos nigdy nie jest pomimo swojej "folklorowosci" w stanie przycmic innych bohaterow ... moze za to ??:D:D pzdr :D :D

peter1310  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 27, 2006 8:00 am   

Zawsze da dobrą radę Homerowi. 8/10

pedro
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:38 pm   

Jednym słowem ciamajda - malo smieszny. Mial pare tekstow i za to 7, wedlug mnie i bez niego serial byt istnial w takiej postaci :)

Pavcio
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:42 pm   

Daję 7, dlatego, że po prostu mnie nie śmieszy. Zawsze omijałem odcinki z nim w tytule. Za to np. bardzo mi się podoba kwestia strzelania do niego :P

blue_teddy  
Grampa

Wysłany: Sro Cze 07, 2006 9:32 pm   

pedro napisał/a:
Jednym słowem ciamajda
tak z ciekawosci czemu uwazasz Apu za ciamajde ??

szymon.to  
Maggie

Wysłany: Sro Cze 07, 2006 9:35 pm   

no własnie, jest wykształcony i samodzielny jak można było usłyszec w odcinku, w którym żenił się z Manjulą

ja daje mu 9/10

pedro
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 07, 2006 11:21 pm   

blue_teddy napisał/a:
czemu uwazasz Apu za ciamajde ??

chyba poprzez inwersje. W normalnym swiecie moznaby Homera uznac za ciamajde (nic mu nie wychodzi .. jak ma dobry pomysl i jest szansa na jakis sukces .. to i tak konczy sie jak zawsze :) ), a Apu bylby super roztargnietym, ulozonym itp. ... Ale ze mamy The Simpsons i to Homer jest super gościem (przynajmniej dla mnie), Apu staje sie dosc szary i nieciekawy -- taki troche ciamajda

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Nie Cze 11, 2006 12:58 am   

7/10Rzeczywiście mało wnosi do serialu ale niektóre wątki z nim związane są naprawde śmieszne np. odcinek, w którym się żeni.

jakubulus
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 12, 2006 8:58 am   

pedro napisał/a:
Jednym słowem ciamajda - malo smieszny. Mial pare tekstow i za to 7, wedlug mnie i bez niego serial byt istnial w takiej postaci :)

moze nie pamietasz, ze skonczyl uniwerek i to chyba jak dobrze pamietam jakis fakultet z komputerami czy cos takiego. homer...... jak sami wiecie mial problemy :)

Odpowiedz do tematu