Duffman jest maskotką i swego rodzaju rzecznikiem prasowym firmy Duff, która w Simpsonach produkuje piwo. Ubrany jest w charakterystyczny kostium, który przywodzi na myśl superbohatera (pelerynka, logo Duff na klacie). Nosi on tajemniczy pas, przy którym przymocowane są puszki piwa, zapewne po to, by w każdej chwili móc zacząć imprezę . Znany jest ze swoich wypowiedzi, w których odnosi się do siebie w trzeciej osobie i kończących się dwuznacznym ruchem bioder i tekstem "Oh, yeah!". Jeśli pojawi się i ma rozkręcić imprezę to puszcza utwór Yello "Oh Yeah". Wyjmuje wtedy znikąd przenośny magnetofon i na dźwięk pierwszych bitów Yello wszyscy zaczynają zabawę . Duffman ma dwoje dzieci, Dufflad i Duffgirl, o których wspomina w odcinku "Old Yeller Belly".
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 3:01 pm
8/10: zawsze jak się pojawia to impreza się rozkręca. Ten jego utwór też jest niezły. A walenie tekstów w 3 osobie... Lubię go. Do tego mały punkcik za kostium
Ale fajny jest jego głos i muzyczka jaka mu zawsze towarzyszy w tle zawsze gdy się gdzieś właśnie pojawia
ale sam gościu fajny choć imo straszny bufon czasem z niego
_________________ http://bukomiks.blogspot.com/ - serdecznie zapraszam na mojego bloga z komiksami
aporpos: PRZEKLINANIE JEST FAJNE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum