Bart Simpson to dziesięcioletni chłopiec, który uwielbia robić kawały mieszkańcom swojego miasta. Mimo niezadawalających wyników w szkole, jest bardzo inteligentny (chodź nie zawsze to pokazuje...). Bart jest stereotypem amerykańskiego dziecka - nienawidzi szkoły i swojego dyrektora, ogląda kreskówki z udziałem przemocy, jeździ na deskorolce i kocha komiksy - szczególnie te z "Radioactive Man'em" (kiedyś wraz z Martinem i Milhousem zapłacili 100$ za jeden komiks). Jego bohaterem jest Klown Krusty. Kupuje wszystko co z nim związane - od długopisów, przez płatki śniadaniowe - do figurek poustawianych w całym pokoju. Nasz bohater ma jednak śmiertelnego wroga - jest nim Sideshow Bob, niegdyś pomocnik Krusty'ego, lecz gdy próbował go "wkopać" przebierając się za niego i popełniając przestępstwa został zdemaskowany przez Barta. Chłopak miał dużo planów na przyszłość, jednak niestety takich które były nie możliwe do zrealizowania. Pierwszym słowem Barta było "Ay, carumba!" gdy zobaczył swoich rodziców w momencie, którego nie powinien widzieć. Jego przyjacielem jest Milhouse, z którym spędza najwięcej czasu, bawiąc się w raczej głupie gry typu: "Zabawa rentgenem w opuszczonym szpitalu". Jego matka - Marge jest bardzo dumna z jej "wyjątkowego małego chłopca" choć nie zawsze popiera to co on robi. Bart w swoim życiu zrobił bardzo dużo głupich rzeczy, za które musiał słono zapłacić. Matthew Gronening tworząc tą postać wzorował się na swoim wizerunku gdy był młody.
Bart Simpson.jpg
Plik ściągnięto 6002 raz(y) 15.23 KB
emsie [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 5:30 pm
HMM ... nieukrywam ze o tej postaci tak samo jak i o Homerze bardzo ciezko napisac cosco mozna zawrzec w kilku zdaniach ... to wg mnie obok Homera najważniejsza postac serialu, ktora ma zawsze pomysl na cos glupiego ... hmmm mowiac bart mam na mysli: fatalnego ucznia, czesto przesladowanego przez starszych kolegow, cwaniaka ale przede wszystkim kogos gleboko wierzacego w zasade Homera "synu jesli jest cos czego nie mozesz zrobic - nie rob tego" mniejwiecej :D oczywiscie 10/10 i tez +1 :D powiedzcie czy ktos przecietny moglby pokonac Australie i zeslac na nia plage zab ?:D:D pzdr :D
W odcinku Lisa's wedding 6x19 dowiadujemy sie iz Bart byl dwukrotnie zonaty i ma zamiar ozenic sie po raz trzeci :D ponad to jego praca polega na wyburzaniu budynkow i zlomowaniu :D
Ostatnio zmieniony przez emsie Czw Maj 04, 2006 8:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
Sir Pawi [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:04 pm
Ja i Skinner KOCHAMY JEGO "ooooouu" XD
kondzik [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:26 pm
a kto w takim razie dal 9? dwie osoby daly 9 i nie napisaly dlaczego
dLg [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 1:07 pm
Ja daje 6. Trochę na zasadzie, ze każdy go lubi, więc trzeba obnizyć średnią ocen Ale zasadniczo ja nie czuję do neigo tak wielkiej sympatii jak inni. Nawet nie jest jakoś ekstraorynarynie śmieszny (jak Burns czy Apu), no ale to od niego zaczyna się sporo zabawnych akcji.
Ja akurat nie specjalnie uwielbiam odcinki w których on jest główną postacią. Imo Homer jest od niego stokroć lepszy.
Zoidberg [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 8:13 pm
Daje mu 10 poniewaz ma najlepsze pomysły chociaż gadke ma najlepszą Homer
Tak. "Stary" dobry Bart. Scen świetnych z jego udziałem było mnóstwo. Mnie najbardziej zapadła w pamięć scena gdy na haju po koktajlu od Apu zapisał się do harcerzy. I słynna scena "Przecież ty nie masz syna". Daję 9
pedro [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:09 pm
Dyszka dla Barta - bezapelacyjnie ! Jedna z najlepszych postaci - choć jak pomysle o Nelsonie, Moe czy Burnsie (nie wspominajac o Homerze) to trudno z ocena kto lepszy Ale zeby tylko takie wybory sie zdarzaly..
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 5:33 pm
ja dałem 9 poniewaz homera nikt nie przebije ale dla barta tez RESPECT
Axl [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 6:11 pm
po Homerze to najlepszy bohater serialu, bardzo go lubie chociaż nie jest tak śmieszny jak Homer, ale i tak dałem mu 10 bo to podstawa simpsonow, a poza tym moim zdaniem najlepsze odcinki były w laśnie z udziałem Homera i Barta
RiKo [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 10:39 am
Ja daje gosciowi 9 ,po Homerze najciekawsza postac w serialu.Ma extra pomysly, i te jego powiedzonka na czele z Ay, carumba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum