The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 1942, battlefield, jesienne, wieczory, wielka, xfire, zabawa

Battlefield 1942 + Xfire + Jesienne wieczory = Wielka zabawa
Autor Wiadomość
ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 11:41 am   Battlefield 1942 + Xfire + Jesienne wieczory = Wielka zabawa

Mimo iż jestem zagorzałym wielbicielem Xbox Live to nie odrzuciłem całkowicie PC gier, a szczególnie wersji Multiplayer. I tak oto pewnego dnia kumpel podrzucił mi pomysł czy nie moglibyśmy pograć sobie w gierkę z przed prawie 10 lat pod ciekawych tytułem Battlefield 1942. Dla młodszego pokolenia i tych co nie pamiętają przypomnę:

Cytat:
Battlefield 1942 – gra komputerowa z gatunku first person shooter, której akcja rozgrywa się w czasach II wojny światowej. W grę można grać w trybie singleplayer (z botami), jednak większość czasu gry zajmuje internetowa gra wieloosobowa. W grze rewolucją było udostępnienie graczowi wszystkich pojazdów. Gracz mógł latać myśliwcami i bombowcami, sterować pancernikami czy lotniskowcami, prowadzić czołgi i jeepy lub po prostu walczyć jako jeden z członków różnych klas piechoty. Każda bitwa ma miejsce na różnych mapach zlokalizowanych w różnych znanych miejscach walk rozgrywanych na Pacyfiku i w Europie. Mimo że walki zawsze toczą się pomiędzy państwami Osi a aliantami, lokalizacja mapy decyduje, jakich jednostek będzie używać gracz (na przykład na planszy Iwo Jima są to Japonia kontra USA a na mapie bitwa o Anglię, Niemcy kontra Wielka Brytania). Rozgrywka kładzie nacisk na współpracę graczy, ponieważ nie jest ważne jedynie zabicie przeciwnika, a również utrzymanie "punktów kontrolnych" na mapie. Te pola kontrolne pozwalają graczowi i pojazdom na respawn oraz zmniejszenie sił przeciwnika, gdy utrzymuje się ich dużo. W grze do wyboru jest 5 klas oraz 21 map. Każda klasa posiada swój typowy inwentarz oraz specjalności.

Do tego dodajmy świetny programik (komunikator), który wyszukuje naszych znajomych oraz znajduje serwery do gier:

Cytat:
Xfire – komunikator internetowy i zarazem cały serwis, kierowany głównie do społeczności graczy. Unikalność Xfire polega przede wszystkim na tym, iż potrafi on wykryć grę w jaką w danej chwili gra użytkownik. Xfire oferuje bardzo przydatne funkcje użytkowe z tym związane.
Obecnie zarejestrowanych użytkowników jest około 13 milionów z całego świata, tak więc można za pośrednictwem tego komunikatora mieć kontakt z całym światem.
Funkcje programu:
* Obsługa ponad 1000 gier.
* Komunikator internetowy, w tym oferujący możliwość rozmów w czasie gry oraz możliwość czatu głosowego.
* Możliwość rozmowy z wieloma użytkownikami w tym samym czasie.
* Możliwość podglądu grających znajomych twojego znajomego.
* Licznik czasu gry, obliczenia prowadzone osobno dla każdej gry pokazywane są w godzinach.
* Statystyki gry, obecnie w wersji dostępne są statystyki dla wielu gier FPS.
* Przydatna dla graczy wyszukiwarka serwerów.
* System pozwalający na śledzenie dodanych znajomych, w tym możliwość dołączenia do gry, w którą obecnie grają.
* Możliwość pobierania najnowszych darmowych gier, plików związanych z grami, w tym łat, modów, dem i dodatków.
* Obsługa wtyczek.
* Zaawansowane opcje graficzne w tym obsługa skinów.
* Możliwość sprawdzania pingów na różnych serwerach.
* Możliwość stworzenia własnego klanu w bazie portalu Xfire. System podlicza wspólny czas gry w ciągu tygodnia w 10 ulubionych grach w które aktualnie drużyna gra, a także dodaje wszystkie przegrane godziny całej społeczności klanu.
* Możliwość założenia forum lub własnej strony która służy podobnie jak myspace do pisania newsów itp.
* Możliwość robienia zrzutów ekranów z gier wykrytych przez Xfire.
* Możliwość nagrywania filmów w czasie grania.
* Możliwość tworzenia transmisji na żywo.
* Możliwość przesyłania plików do znajomych.
* Przeglądarka umożliwiająca surfowanie po internecie w trakcie gry.

Na początku myślałem że gra jest stara i prawdopodobnie nikt w to już nie gra (przeżucili się na BF2) W jakim to byłem błędzie gdy raz wpadłem na mapę gdzie było 60 graczy. Frajda na całego. Czasem gdy już się znudzi granie można zacząć się wygłupiać bądź robić filmiki, oto kilka jakie znalazłem w internecie:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=esryUvT8bhw&feature=PlayList&p=11DC9B52C1E036FD&playnext=1&playnext_from=PL&index=15[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B2JsO1w7EJ4&feature=fvw[/youtube]

Tak więc zapraszam wszystkich, którym nudzi się w te ponure wieczory i mają ochote na trochę rozrywki.

Mój nick w xFire: zawal88
Link do ściągnięcia programu XFire:
Klik!

Over and out!!

Shark214  
Profesor

Wysłany: Pon Mar 22, 2010 2:13 pm   

Świetna, gra również polecam. Kiedyś to się w to grało godzinami. :D

Odpowiedz do tematu