Bernard Barney Gumble urodził się 20 kwietnia lub 15 czerwca. Jest jednym z największych pijaków w Springfield. Ciągle przebywa u Moe i jest jego stałym klientem, a nawet mieszka przy jego tawernie podobno w wielkim bałaganie i brudzie. Pomimo iż jest alkoholikiem jest towarzyski, ma bardzo charakterystyczny roztrzęsiony głos. Gumble nie jest żonaty, chociaż podobno żył z kobietami. Jego wiek szacuje się na 40 lat. Jest pół-norwegiem, ponieważ jego matka przybyła z Norwegii. Jego ojciec Arnie zmarł w 1979.
Barney Gumble.jpg
Plik ściągnięto 3015 raz(y) 40.08 KB
Majki [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 9:24 am
Jest to jedna z moich ulubionych postaci . Fajną ma chate . Była pokazana w odcinku w którym Homer ztańczył na jakiejś nocnej balandze z tancerką i cykneli mu zdjęcie. Kiedy zobaczyła zdjęcie Marge , wyrzuciła go z domu i spędził noc u Barneya ( niepamiętam jak się nazywał odcinek ale miejsza z tym )
Barley to śmieszny pijak , bez którego w barze Moe niemorzna było by się obejś
[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 9:25 am ]
*zatańczył
sachen [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 2:28 pm
Jest to jedna z moich ulubionych postaci Dziwi mnie to że staje się nietrzeźwy nawet po bezalkoholowych szapmanach Ode mnie dyszka i dodam że nie wiem czemu ale to zdjęcie kojarzy mi się z vikingiem
Zbychu [Usunięty]
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 11:25 pm
To najlepsza postać!! -no może na równi z Homerem. Bardzo podobał mi się jego krotkometrażowy film (nakręcił go w jednym z odcinków The Simpsons). Film opowiadał o jego uzależnieniu od alkoholu, a smutnego klimatu dodawała klasyczna muzyka i kolory- czarny i biel, no i ta ostatnia kwesta: "nie płaczcie po mnie, ja już umarłem" coś niesamowitego!!
Sad+ [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 09, 2006 10:31 am
To napewno bardziej pozytywana postac niz nasz prezydent. A tak naprawde.. postac bardzo pozytywna w sensie humorystycznym, IMHO troche za malo sie pojawia w serialu.
dwojeczka18 [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 09, 2006 6:36 pm
Najlepszy mieszkaniec Springfield oprocz Simpsonów. Szkoda tylko ze tyle pije zarcik
Kurcik [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 9:36 pm
Jedyne co w nim mi się nie podoba, to to.... że tak żadko się pokazuje. We want more Barney!
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 11:00 pm
Dla mnie Barney jest jedną z barwniejszych postaci z serialu. I myślę, że można zrobić porządną aktualkę!
MACiolin napisał/a:
Jest pół-norwegiem, ponieważ jego matka przybyła z Norwegii.
No, a ojciec był Polakiem! W odcinku 18x4 kiedy Moe postanowił ruszyć przeciwko inwazji i grzmotnął Gumbla jak mu w stanie nietrzeźwym oznajmił, że jest Irlandzykiem. Barney jednak szybko się ogarnął i powiedział, że jest Polakiem!
...No! To myślę, że możemy być dumni z tego, że jednym z nas jest taki żółty pijaczyna , ale myślę, że twórcy specjalnie pokazali, że jest Polakiem, bo więdzą, że u nas takich nie brakuje
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 12:44 am
tomek007 napisał/a:
powiedział, że jest Polakiem!
Tego, co się dzieje w THOH nie bierzymy pod uwagę w tych opisach. Gdybyśmy brali, to trzeba by było dopisać, że Marge jest czarownicą, a Burns wampirem i wiele innych takich...
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 10:15 am
And-or napisał/a:
Tego, co się dzieje w THOH nie bierzymy pod uwagę w tych opisach. Gdybyśmy brali, to trzeba by było dopisać, że Marge jest czarownicą, a Burns wampirem i wiele innych takich...
To prawda tyle, że "Jestem Polakiem" wydaje mi się wiarygodne, a nie potrafię tego jakoś uargumentować.
Pięknie śpiewał gdy występował w zespole z Homerem Apu Wiggum`em i Skinner`em.
Bardzo przyjemny pijaczyna. Gdy pojawia sie w odcinku to zawsze jest śmiesznie. Wprowadza taki specyficzny nastrój. Ostatnio nie występuje juz niestety tak często.
Barney kojarzy mi sie ze starymi, dobrymi latami. Latami świetności Simpsonów. Jest postacią bardzo barwną i charakterystyczną. Moi znajomi, którzy nie oglądają Simpsonów nie wiedzą kto to Bart czy Marge ale wiedzą kto to Barney. Mam do niego wielki sentyment.
żeby nie przeciągać. Barney jest świetną postacią. Potrafi mnie rozbawić do łez. Powinien pojawiać sie częściej(najlepiej w towarzystwie Moe i Homera).
10/10
Barney to kapitalna postać. Jak on już coś powie to mamy praktycznie 99% pewności, że bedziemy sie zwijać ze smiechu A jego film na konkurs... taki głęboki i dający do myślenia
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 9:47 pm
Barney jest wspaniałą postacią drugiego planu, to fakt. Dziwi mnie metamorfoza jaką przeszła ta postać w okolicy 11-13 sezonu. Barney jest zaleczonym alkocholikiem. Myslałem, że tak będzie przez tylko jeden odcinek, w którym rzucił picie, ale nie. W pierwszym odcinku 14 sezony jest cały czas schludnie uczesany i nic nie wskazuje by miało sie to zmienić. Nie wiem co o tym myśleć??? Czyżby to przejaw poprawności politycznej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum