Dwa błędy odnośnie dzialu download. Po pierwsze pare działów jak np. DVD extras ma w sobie pliki a obok jest liczba plików 0. Druga sprawa, że ani IE ani Opera nie wyświetla wielkości ściąganego pliku. Dopiero jak dam pobierz we FlashGecie to pokazuje się waga pliku.
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 6:28 pm
To nie są błędy. Zależy jak interpretujesz slowa "liczba plików". Jeśli uznać, że jest to liczba plików w damym katalogu (nie licząc plików w jego podkatalogach), to wszystko się zgadza.
Co do rozmiaru - to również nie jest błąd, co najwyżej pewna niedogodność. Tak to jest zrobione i na razie tak pozostanie, sorry.
Apropo ściągania z tego zewnętrznego serwera, to zauważyłem że dość często zrywa on połączenie. Radzę więc używać jakichś download acceleratorów typu flashget, getright, itp.
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 10:55 pm
bbcode ponoć działa w sygnaturkach, ale tag [img][/img] nie
Ja zauważyłem natomiast że mnie system jednego posta nie policzył...
To było kilka dni temu... w dziale "The Simpsons ogólnie o kreskówce" zaraz po napisaniu posta nie wyświetliło mi się że mój post jest ostatni (choć był bo wyraźnie to sprawdzałem). W dodatku licznik postów stał w miejscu (choć powinno mi było przybyć o 1 posta), ale jak klikałem w "Znajdź wszystkie posty" to mój ostatni post się wyświetlał.
Może to nie jest jakiś poważny problem dla mnie (bo nie zależy mi wcale na nabijaniu postów ) ale tak z ciekawości się chciałem zapytać...
Pisałem posta w dziale 'Scenarzyści' i jak kliknąłem na 'Wyślij' to po kilku sekundach wyświetlił mi się komunikat że "Nie można wyświetlić strony"! Kliknąłem na 'Wstecz' i potem na 'Wyślij' jeszcze raz ale po chwili wyświetlił mi się komunikat "Nie możesz wysłać dwóch takich samych wiadomości!"
Kliknąłem na 'Strona Główna' sprawdziłem czy w danym dziale jest oznaczenie że mój post jest ostatni - nie było go! Ale jak kliknąłem na temat w którym napisałem a raczej na link do ostatniego postu no to zobaczyłem że mój post jest i się zapisał!
Jednakże w profilu liczba postów mi się nie zwiększyła (stała w miejscu). Czy ktoś mi to wyjaśni?
Shaggy, nie ma co wyjaśniać. Jest to błąd forum i takie sprawy należy zgłaszac na PW dabkowi. Gwarantuje, że jak mu to napiszecie to on poprawi bo to co opisujesz było już nie raz i zdarza się co jakiś czas.
Jeśli po wysłaniu posta wyskakuje wam jakikolwiek błąd to nie wysyłajcie jeszcze raz, mimo błędu post jest wysłany i pojawia się na forum. Wiem to z doświadczenia.
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 8:08 pm
No dobra, a co z moim problemem? :/
Ciekawa sprawa:
Podczas wysyłania tego posta pojawił mi się taki komunikat:
Kod:
Error in posting
DEBUG MODE
UPDATE phpbb_forums SET forum_posts = forum_posts +1, forum_last_post_id = 23656 WHERE forum_id = 4
Line : 679
File : functions_post.php
Dostałem 2 punkty, nie naliczyło mi posta, post nie jest pokazywany jako najnowszy w temacie.
Screenshot:
Ostatnio zmieniony przez KrzaQ Pon Maj 28, 2007 8:14 pm, w całości zmieniany 1 raz
KrzaQ, coś źle robisz bo inni mają obrazki w sygnaturkach
KrzaQ [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 8:16 pm
tomeczek, zapewne "inni" wrzucają obrazki na Wasz serwer, ja chcę aby sygnaturka była za każdym razem pobierana ode mnie, ze względu na sigrotator.
Obrazek zmienia się za każdym odświeżeniem
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 10:13 pm
Bez efektu próbuje wysłać posta w temacie odcinek 17*15. Najpierw ,,nie określono typu postu" potem ,,nie możesz wysłać dwu tych samych postów" a mojego postu wcale nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum