Wysłany: Pią Gru 08, 2006 4:30 pm brytyjskie seriale
czy ktos z was lubuje sie w brytyjskich serialach? osobiscie za nimi przepadam, bo maja ten wspanialy specyficzny humor.
w czolowce u mnie klasyfikuja sie "little britain", "the office", "allo,allo", "the good life", "only fools and horses" i "fawlty towers"... i w sumie wiele innych
jesli ktos widzial ktorys z tych seriali(nie wyobrazam sobie kogos nie znajacego allo,allo) i chce sie wypowiedziec o swoich wrazeniach (niekoniecznie pozytywnych) to zapraszam
Z podanych znam niestety tylko Allo Allo. Uwielbiam ten serial ale to co zrobiła TVP z puszczeniem kilku odcinków z franciskim dubbingiem to był koszmar. Jeżeli można to zaliczyć do brytyjskich seriali to lubię też pooglądać wygłupy Jasia Fasoli.
Oczywiście, że znam "Allo, allo", widziałem także pare odcinków "Hotel zacisze". Nie przepadam za tego rodzaju humorem. A jasia Fasoli nie moge oglądać bo mi się niedobrze robi, w ogóle nie przepadam za Rowanem Atkisonem.
pomnozcie sobie hiacynte bukiet przez trzy i wyjdzie moja babka...
z kuzynka zawsze wlepialismy galy w telewizor jak leciala...
ale nikt nie widzial the office?... wydaje mi sie,ze lecialo w polskiej telewizji...
kofana_dzidzia [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 05, 2007 12:30 am
hehe pni Bukiet tak,tak nizla komedia hehe kiedys serial ogladalam po polsku al teraz musze po angielsku niestety ale czegoz sie nie robi dla niezlych programow hehe a Allo,Allo rozbrajajacy jest oficer mowiacy "dziń dybry" hehehe
Z tych brytyjskich seriali znam z widzenia 'Allo 'Allo! i mam 1 sezon tegoż. Ściągnę pozostałe, kiedy oglądanie wszystkich Simpsonów zacznie dobiegać końca. Z tego co się zorientowałem, chyba w torrencie są problemy z sezonem 5, w każdym razie ja go nie znalazłem.
Najlepszym serialem jest "Czarna żmija" z Rowanem Atkinsonem. Wyszło 4 sezony. Rowan sypie w nim inteligentnym typowo angielskim humorem (przeważnie w dwóch ostatnich sezonach), co sie wyraźnie kontrastuje z głupotą jego sług tj. Baldwic'a.
"Allo, Allo", "Cienka niebieska linia" z Atkinsonem jako Policjantem, poza tym "Hotel Zacisze". Prym wiedzie Pani Bukiet i "Co ludzie powiedzą". To jeden z najlepszych seriali komediowych jakie w życiu widziałam, Hiacynta jest po prostu niesamowita!
Ja uwielbiam Monty Pythona (moja pasja życiowa ).
A poza tym jest jeszcze dużo ciekawych seriali które lubię oglądać: Hotel Zacisze, Czarna żmija, IT crowd (strasznie niszczy psychikę ), Benny Hill, Little Britan, Mr. Bean, Do not adjust your set, At last the 1948 show, Co ludzie powiedzą.
Więcej seriali nie pamiętam. Za sklerozę bardzo żałuję. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie.
Monty Python to dla mnie mistrzostwo świata. Naprawiacz rowerów, skecz o aptekarzu i tego typu rzeczy Hotel zacisze widziałem kilka odcinków i jest słabe. Jak kiedyś w telewizji leciała Czarna żmija to też oglądałem i bardzo mi się podobało.
Allo, Allo dobre ale już słabo pamiętam. Wiem, że jacyś goście się chyba w wannie chowali i mówili " dziń dybry" (chyba to tak było)
Co ludzie powiedzą jak dla mnie strasznie głupie i mało śmieszne. Reszty niestety nie znam.
EDIT: to chyba jednak nie goście z wanny mówili dziń dybry, więc niech mnie ktoś poprawi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum