Carl Carlson wraz ze swoimi wieloletnimi kumplami Lennym i Homerem Simpsonem pracuje w elektrowni atomowej w Springfield. W jednym odcinku był nawet bezpośrednim przełożonym Homera. Wraz z nim i Lennym wolne chwile lubi spędzać w tawernie u Moe.
Homer często lubi go nazywać „miejskim Lennym”.
Carl jest z pochodzenia afroamerykaninem(aczkolwiek ma także islandzkie korzenie). Jest też podobnie jak jego przyjaciel Lenny oraz Lisa Simpson wyznawcą buddyzmu. Ukończył wydział fizyki jądrowej na Uniwersytecie w Springfield. Jest uznawany za jednego z najatrakcyjniejszych mężczyzn w Springfield. Homer stwierdził nawet, że jest zbyt atrakcyjny, gdy poszukiwał męża dla Selmy. Z odcinka [10x22] They Saved Lisa’s Brain wynika iż może być diabetykiem(osoba chora na cukrzycę).
Carl słynie ze swoich ciętych opinii na temat innych. Gdy w odcinku [11x16] Pygmoelian doprowadził wszystkich do płaczu w tawernie u Moe wypowiedział słynne słowa, że „właśnie dlatego nie mówi zbyt wiele”.
Carl Carlson prawdopodobnie jest homoseksualistą.
Jego najlepszym przyjacielem prócz Homera jest Lenny, ale istnieją przypuszczenia, że łączy go z nim o wiele więcej niż tylko przyjaźń.
Potwierdzać to mogą następujące fakty:
Odcinek [11x22] Behind the Laughter – Lenny przypomina sobie jak Bart zaoferował jemu i Carlowi 1000 dolarów za całusa, zaś Carl pyta się go czy kiedykolwiek zdobyli wcześniej te pieniądze. *Przy innej zaś okazji na stadionie baseballowym Izotopów Springfield Lenny powiedział do Carla: „Hej Carl, czy pamiętasz jak się całowaliśmy w ten sposób…[pauza] z dziewczynami?”* Odcinek [13x10] Half-Decent Proposal – Lenny przywołuje sobie w myślach rzeźbę Carla na zboczu wzgórza(podobną do tych na Mount Rushmoore). Jednak gdy Homer spytał się go o to co Carl o tym sądzi, Lenny mu odpowiedział, że jeszcze nigdy na ten temat nie rozmawiali.
Odcinek [14x16] Scuse Me While I Miss the Sky – Mieszkańcy Springfield dostrzegają wśród gwiazd coś z czym się sami utożsamiają. Lenny pośród gwiazd zobaczył Carla, zaś Carl samego siebie.
Odcinek [17x04] Treehouse Of Horror XVI – w historii zatytułowanej “Survival of the Fattest” gdy Lenny zostaje postrzelony przez Burnsa, widzi przed oczami niebo pełne Carlów-aniołów.
Odcinek [18x07] Ice Cream of Margie(With a Light Blue Hair) - Lenny powiedział, że nie odda pozostałości po swojej rzeźbie z Carlem tłumacząc, że nie wie gdzie Carl się kończy, a on sam zaczyna. Carl na to dopowiedział, że jest ona stworzona tak specjalnie, aby ludzie myśleli, że są gejami.
*Niestety, ale nie udało mi się ustalić z którego odcinka pochodzi ten fragment.
Odcinek [13x10] Half-Decent Proposal; W tym odcinku był jeszcze motyw, kiedy Lenny nie chciał wejść po drabince, bo nie miał po co wracać, ale zobaczył Carla w helikopterze i wrócił
Według mnie istnieje duże prawdopodobieństwo że gość może być gejem ale bynajmniej nie uważam tego za zarzut czy przywarę w końcu moja ulubiona postać z serialu jest gejem a ja totalnie na to leję. no i też słucham dużo muzyki zespołów których frontmani byli gejami.
a jak by był hetero to byłby nudny. nie wiem czemu po prostu tak mi się wydaje.
7/10 choć wolę Lennyego
_________________ http://bukomiks.blogspot.com/ - serdecznie zapraszam na mojego bloga z komiksami
aporpos: PRZEKLINANIE JEST FAJNE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum