Wiek : nie jest do końca znany według odcinka "Who Shot Mr. Burns?" ma 104 lata, lub jak było powiedziane w "Simpson and Delilah" 81 ine źródła mówia że 84 albo 89. W każdym razie jest najstarsza osobą w Springfield
Syn : Larry (z nieślubnebo łoża), kiedyś też przygarnął Barta
Właściciel elektrowni atomowej w Springfield, najbardziej bogata, skąpa i podła osoba w całym Spriengfield.Urodzony w biednej rodzinie został adoptowany przez milionerów, miał brata George. Ma licha kondycje, zhniecienie kubka sprawia mu ogromne trudności, kiedyś odzyskał zdrowie dzieki transfuzji krwi Barta. Mial romans z Mrs. Jacauelin Bouvier, policjantką(nazwiska nie pamietam), oraz próbował mieć z Marge. Jest raczej osoba nie poradną ma problemy ze zwykłymi czynnościami takimi jak zakupy, odebranie telefonu i odtakich czynności jest jego najlepszy przyjaciel i pracownik Smithers, którego ojciec też pracował dla Burnsa jednak zginał w wypadku którego Burns był świadkiem zaretuszował sprawę i wrzucił ciało do jeziora od tam tej pory wychowywał Smithersa.
Stara się unikać rozmów ze swoja matką.
Homer Simpsons jest jego pracownikiem od wielu lat jednak Burns nigdy nie pamieta jego nazwiska co doprowadza Homera do szału.
Raz sprzedał elektrownie niemcom Horstowi i Stockbrokerowi ale szybko ja odzuskał, zarabiając jeszcze na tym. Pomimo faktu ze Burns zarabia miliony to elektrownia jest w oplakanym stanie, wiekszosc pracowników jest niekompetentna, a elektrownia jest głównym źródłem zanieczyszczen w Springfield. Czego wynikiem jest trójoka ryba Blinky przez która Burns miał raz problemy.
Burns nie zawsze miał wzloty finansowe raz zbankrutował za pomocą Lisy odzyskał pieniadze dzieki rycyclingu. Kandydował raz na gubernatora stanu. Byl również czlonkiem druzyny kręglarskiej Homera "Homer Pin Pals"
Do jego hobby należy zajęcanie się nad swoimi pracownikami, oraz niszczenie szczęścia mieszkańców. Pewnego razu odebrał im na kilka lat Święta Bożego Narodzenia, kolekcjonuje futra z roznych zwierzat : kamizelke z goryla, kapcie z psów, majtki z niedzwiedzia gryzli, próbował też wykraśc szczeniaki Bartowi i Lisie. Zostawianie na ulicy wiązki banknotów na sznurku, który pociągał z samochodu, gdy ktoś próbował je schwycić
Wiadomo - ulubiona postać Powinna być jak najczęsciej. 10 jak w morde strzelił
Aleister [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 12:16 pm
C.M.Burns to mój idol. powinien być w każdym odcinku.
Mnie najbardziej rozbawiła scena wspomnieniowa, z rozbijaniem atomów w starej kuźni.
uWe [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 3:33 pm
No ta postać jest naprawde świetna.... nawet bardzo mi przypomina szefa mojego ojca, taki sam wygląd, no i charakterek z tego co słyszę to również podobny heeh. Pewnie ogląda Simpsonów i sie na nim wzoruje
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 9:30 pm
C.M.Burns świetnie pomyślana postać, łączy w sobie wszystkie mozliwe negatywne cechy szefa a mimo to nie traci swojej wiarygodności. Aż trudno uwierzyć, ale znam jednego takiego gościa osobiście poza sferą fizyczną zupełny C.M.Burns. Odcinki w których pojawia się ta postać należą do jednych z lepszych.
emsie [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 2:22 am
Ekseeelent :D hehe :D klasyka :D przypomina mi sie jak z jego glowy homer zrobil beben :D a czy fakt ze adoptowal barta czyni go czlonkiem rodziny the simpsons ?:D:D:D
Choc bezwzgledny czasem okazuje serce i budzi wspolczucie ... lubie go za ... zasadniczosc?:D:D pzdr:):)
Wiek: 20 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 43 Skąd: Piast?w k. W-wy
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 2:14 pm
Mam coś do powiedzenia co do wieku 104 lata. W odcinku 15x04 Burns pyta się Smithersa jaki jest kod jego karty kredytowej. Ten odpowiada że jego wiek. Burns zatem 4 razy klika. Czyli 3 cyfry i "POTWIERDÂ?" zapewne...
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 2:38 pm
Po pierwsze przy bankomatach nie wciska sie "potwierdz", wiec to jednak 4 cyfry.
Po drugie nic nie stoi na przeszkodzie, zeby na poczatku PINu były zera, więc ten wiek może być dowolną 4-cyfrową liczbą, nawet mniejsza niż 100.
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 3:16 pm
PanPanek napisał/a:
Mam coś do powiedzenia co do wieku 104 lata. W odcinku 15x04 Burns pyta się Smithersa jaki jest kod jego karty kredytowej. Ten odpowiada że jego wiek. Burns zatem 4 razy klika. Czyli 3 cyfry i "POTWIERDÂ?" zapewne...
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 7:52 pm
Ja rozumiem ze ta kreskowka lubi odbiegac od norm ale bez przesady czlowiek w takim wieku nie byl by az tak sprawy umyslowo ja bym nie przesadzala z tym wiekiem
Daje Burns'owi 8/10. Nie jest może sympatyczny, ale jest fajny w odnoszeniu się do pracowników
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 12:42 pm
10/10! uwielbiam jego 'excelent'. szczegolnie w odcinku 15x4 (?) "twoje 'doskonale' jest... doskonałe" 10 za sadystyczne traktowanie pracowników i egoizm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum