Wysłany: Sob Lip 04, 2009 9:15 pm Christopher "Chris" Cross Griffin
Głos: Seth Green
Chris jest 15-letnim synem Peter i Lois, a zarazem najlepszą wpadką w ich życiu. W końcu dzięki temu, że się urodził mogli kupić dom. Podobnie jak ojciec nie jest zbyt bystry, ale może to być wina tego, że przez dużą część ciąży jego matka paliła papierosy i piła alkohol. Zazwyczaj boryka się z takimi samymi problemami jak wszyscy chłopcy w jego wieku: problemy w nauce, z dziewczynami. Ma też duży problem ze złą małpą, która mieszka w jego szafie. Pracuje jako gazeciarz, a jego najwierniejszym klientem jest Herbert, który się w nim podkochuje...
Sympatyczny głupek z tego Chrisa! Choć czasem odnoszę wrażenie, że zachowuje się zdeczka infantylnie jak na swój wiek, więc nie zawsze jego wygłupy mnie śmieszą. Przeciwnie jest u Petera, który czasem jest jeszcze bardziej infantylny, a śmieszy mnie dosłownie zawsze! Ale nie umiem niestety powiedzieć dlaczego tak jest i na czym polega różnica w moim postrzeganiu tych obu panów.
Najbardziej to mnie w serialu rozwala, gdy zaczyna mówić o tej złej małpie, która mieszka w jego szafie!
W sumie to mogłoby być więcej z nim odcinków w roli głównej, bo czasem to mam wrażenie jakby było go w serialu po prostu za mało.
Moja ogólna ocena dla postaci to 9/10.
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 2:55 pm
Mnie zastanawia jedno, on jest nieporadny i można go zaliczyć jako nieudacznika, bo przecież jest kompletnie niepopularny w szkole, ma problemy z dziewczynami i napala się na ich części ciała - jak to miało miejsce np w 25 odcinku 4 sezonu. To mnie również dziwi, ponieważ Chris miał żonę i parę dziewczyn na koncie - znajomą z południa. Poza tym pod koniec 6 sezonu poznał dziewczynę. Zastanawia mnie co się z nią stało, w kolejnych odcinkach ona nie występuje, a Chris dalej jest nieporadny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum