Wysłany: Wto Sie 25, 2009 9:16 am Cleveland Show będzie jak Family Guy? A może jak podróbka FG
Kilka dni temu, po długiej ciszy na temat "Cleveland Show " pojawił się wreszcie nowy zwiastun tej najnowszej kreskówki Setha MacFarlane'a. Wiemy już, że serial pojawi się w jesiennej ramówce stacji Fox i że będzie opowiadał o losach znanego nam bohatera - Clevelanda Browna i jego nowej rodziny. To czego nie wiemy - ale możemy się domyślać po obejrzeniu tego klipu - to, że "Cleveland Show" może być podobny do "Family Guy 'a". Zbyt podobny... Zresztą - przekonajcie się sami:
I jak? Bo mnie to jednak trochę "zalatuje" autoplagiatem. Zwłaszcza próba wylansowania małego Rallo jako gwiazdy, na podobieństwo Stewiego. Co wy na to?
A ja sądzę, że to nie próba wylansowania Rallo, ile całego serialu. Po prostu mały chłopczyk dobrze się kojarzy po sukcesie Family Guy. Pewnie chcą dzięki niemu zyskać oglądalność. Ale siłę serialu poznamy po jakichś 3 pierwszych odcinkach.
To jest spin-off, więc o plagiacie raczej mowy być nie może American Dad nie zyskał popularności (choć muszę powiedzieć, że niektóre odcinki ostatniego sezonu były dobre), więc już szukają czegoś żeby móc go zastąpić
Mi sie wydaje że ta kreskówka im potrzebna wogóle nie jest. Zamiast Bardziej pracować nad odcinkami Family Guy to stworzyli jeszcze trzecią. I to bardziej dziwne bo w Family Guy Cleveland miał inną żone i nie zauważyłem zeby miał dzieci. To jest tak samo jakby zrobić kreskówke z Quagmire z żoną i dziećmi.
Na pewno po jakimś czasie Twórcy będą przeklinać dzień gdzie postanowili stworzyć ten serial.
To słabo marlionkk oglądałeś Miał żonę, ale odkąd ta przespała się z Quagmirem ich małżeństwo się rozpada. Syn też był tyle, że szczupły i z ADHD. A czemu się zmienił pewnie się okaże.
Córka jakaś taka starsza, a miał córke w FG bo już nie wiem co on miał a czego nie miał. Może to ten syn po zmianie płci hehe
Po obejrzeniu zwiastunu coś nie jestem przekonany. Rzeczywiście jakby forma autoplagiatu, formuła właściwie ta sama, a trzeba przyznać, że American Dad znacznie różnił się od FG. Wszystko okaże się po premierze, ale ja nie zabijałbym kury znoszącej złote jajka, jaką jest Family Guy i robił kolejną, bardzo podobną kreskówkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum