Wysłany: Pią Cze 09, 2006 3:16 pm Co wam się NIE podoba w Simpsonach ?
Jak wiadomo jest to foru m fanów Simpsonów - wszystcy ich tu uwielbiają. Ale czy jest coś co się wam w nich nie podoba ? Mi osobiście czasem przeszkadza głupota Homera (np w tym gdzie dostał salmonelli)
Mi sie nie podobaj niektóre religijne kawały ....np gdy simpsonowie zamieszkali w ościele...niby cały odcinek jest bardzo fajny a jednak przeszkadza mi troszke ta religijna zabawa....
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 11:43 pm
No właśnie czasem jest religijny nietakt, ale to chyba też z tego powodu, że
A. Ekipa Simpsonów nie jest do końca wierząca i wyśmiewa religie jak wszystko
B. W Ameryce mają inne podejście do religii niż w Polsce
sachen [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 9:48 am
No właśnie, nie podoba mi się to kpienie z religii. jak naprzyklas w odcinku w ktorym w kosciele umieszczane sa reklemay
"Save me Jebus !"
"Homer to Jebus, do you hear me ?" oba teksty padły w odcinku "Misionary Imposible", mnie jakoś ten rodzaj dowcipu nie przeszkadza w The Simpsons. Natomiast przeszkadzają mi niektóre postaci, jak np Sideshow Bob, którego wybitnie nie lubie
Mi czasem przeszkadzają takie wtrącone głupkowate kłótnie Homera i Marge Nie podobają mi się także te żarty religijne.
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 5:06 pm
zacha napisał/a:
Marge & Lisa....
Tak, wszyscy wiedzą o co Ci chodzi
W Simpsonach nie podobają mi się:
Zbyt częste żarty o filmach i aktorach.
Ten cholerny Simpson-Continuum.
Przewidywalność. W szczególności w ostatnich odcinkach.
Wkurza mnie motyw kłutni Homera i Marge (nie zawsze ale niekiedy jest daremny)....El Bozo co to jest Simpson-Continuum ??..........tylko sie nie śmiać jak to jakaś pierdołka
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 8:41 pm
Na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć, ponieważ w odcinkach, które do tej pory obejżałem nie ma niczego czego nie lubię. Niektóre rzeczy nie budzą mojego entzjazmu, ale całokształt to przesłania.
Co do żartów z religii. Do tej pory nie zauważyłem nic szczególnie niestosownego. może mój próg tolerancji w tej kwesti jest dość wysoki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum