Jimbo Jones nosi granatową robioną na drutach czapkę oraz czarny T-shirt z czaszką.
Jego nadane przez rodziców imię to "Corky", ale zostało przełożone też na "James" przez Nelsona.
Często można go ujrzeć w grupce szkolnych łobuzów: Kearney'a, Dolpha i Nelsona. Jimbo jest nieoficjalnym przywódcą ich gangu. Uwielbia dokuczać innym dzieciom ze szkoły oraz okradać ich. Jednak pomimo swojej złej reputacji krążą o nim wzmianki, że jest chrześcijaninem z mocnymi zasadami moralnymi. Krążą też pogłoski że wbrew pozorom nie pochodzi z rozbitej rodziny, co możemy zobaczyć w odcinku [06x21] The PTA Disbands gdy podczas strajku nauczycieli oglądał wraz z mamą opery mydlane popijając wraz z nią herbatkę w schludnie i bogato urządzonym salonie.
Jednakże taki dostojny styl życia zdał się ulec zmianie zaraz po tymże odcinku.
Normalnie jego matka o imieniu Carol jest znana jako prostytutka i gdy Jimbo się dziwi skąd ma tyle pieniędzy (zarabianych nieuczciwie rzecz jasna) to tłumaczy mu się że po prostu pracuje w banku i ma dużo klientów.
Zdarza się że chodzi ubrana topless, co podnieca kumpli Jimbo.
Opis niemal w całości przetłumaczony z angielskiej Wikipedii, ale wg mnie jakiś taki trochę pochrzaniony...
Kiedyś sobie postanowiliśmy, ze przy naszych opisach nie bierzemy innych i nie tłumaczymy. Ale skoro tyle czasu nikt tego nie ruszał to możemy to zmienić. Niemniej jednak jeśli tłumaczyłeś jakiś teks to musisz na końcu podać źródło.
Jest z nim dużo śmiesznych scen, często wychodzi na ciamajdę, ma śmieszny głos...
Heh jedyne czego w nim nie lubię to gdy razem z kumplami bije Barta, ale tak poza tym to chyba nie mam mu nic do zarzucenia
Ale najlepiej to wypada w rolach w których nikomu nie dokucza. Często się wtedy ośmiesza albo przed kimś czuje duży respekt - czasem na tyle duży że aż beczy - tak jak w opisanej przez Simpsonfana scenie - kiedy Moe zaatakował go z nożem to ten się pobeczał - Rany, ale mnie ta scena rozwaliła! Normalnie spadłem z krzesła! Taki z niego na co dzień chojrak i łobuz ale gdy natrafi na silniejszego i groźniejszego od siebie to wymięka i beczy jak dziecko! Tą scenę zaliczam oczywiście do kanonu najlepszych scen The Simpsons! Jak dla mnie to mogłaby stać się ich ikoną/wizytówką Heh, ale Bart go wrobił I jak się skompromitował przed Laurą
Wspomniałem już że nie lubię jak bije Barta za to uwielbiam patrzeć jak gnoi Martina albo kogoś ze swoich kumpli. :] Szkoda tylko że nie gnębi Lisy - nie żeby ją bił, no ale wiecie o co mi chodzi... Jakieś tam docinki i inne zaczepki
Ogólnie oceniam go na 8/10
Vidiu napisał/a:
Postać bardzo przyjemna większość sytuacji z nim jest bardzo śmieszna a przede wszystkim te, w których znęca się z kolegami nad Bartem.
9/10
Ujujuj...
Nie będę ukrywał że troszkę mnie zabolało to co napisałeś Bo ja właśnie bardzo nie lubię tych scen w których dokuczają Bartowi (ale toleruję Twój pogląd ) Uwielbiam za to sceny w których znęcają się nad Martinem!
Doszedłem do takiego wniosku, że przez te 20 sezonów zmarnowano potencjał postaci. Szczerze, to mnie wkurzały te krótkie występy razem z łobuzami w poszczególnych odcinkach, nie wnoszące nic do nich. Za mało było ról głównych z nimi, a mogło być naprawdę super. Najlepszy występ, to był zdecydowanie w odcinku [01x08]. Powaliła mnie za to scena z [06x25], w której Jimbo pyta się postrzelonego Burnsa, czy nic mu nie jest Normalnie dla mnie to wyglądało bardzo zabawnie
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Cóż jak dla mnie średnia postać według mnie najbardziej wyróżnia się z łobuzów nie licząc Nelsona ale nie jest też jakąś wybitną postacią jak dla mnie ma za krótkie występy i nie zawsze są fajne
ogólnie daje 7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum