The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: corky, james, jones, quotjimboquot

Corky James "Jimbo" Jones

Jak oceniasz t? posta
1 - okropna! Powinni j? wyrzuci
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
7%
 7%  [ 1 ]
5 - mo?e by
7%
 7%  [ 1 ]
6
7%
 7%  [ 1 ]
7
23%
 23%  [ 3 ]
8
30%
 30%  [ 4 ]
9
7%
 7%  [ 1 ]
10 - ?wietna! Powinna by? w ka?dym odcinku!
15%
 15%  [ 2 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 12:06 am   Corky James "Jimbo" Jones

Głosy: Tress McNeille oraz Pamela Hayden

Jimbo Jones nosi granatową robioną na drutach czapkę oraz czarny T-shirt z czaszką.
Jego nadane przez rodziców imię to "Corky", ale zostało przełożone też na "James" przez Nelsona.
Często można go ujrzeć w grupce szkolnych łobuzów: Kearney'a, Dolpha i Nelsona. Jimbo jest nieoficjalnym przywódcą ich gangu. Uwielbia dokuczać innym dzieciom ze szkoły oraz okradać ich. Jednak pomimo swojej złej reputacji krążą o nim wzmianki, że jest chrześcijaninem z mocnymi zasadami moralnymi. Krążą też pogłoski że wbrew pozorom nie pochodzi z rozbitej rodziny, co możemy zobaczyć w odcinku [06x21] The PTA Disbands gdy podczas strajku nauczycieli oglądał wraz z mamą opery mydlane popijając wraz z nią herbatkę w schludnie i bogato urządzonym salonie.
Jednakże taki dostojny styl życia zdał się ulec zmianie zaraz po tymże odcinku.
Normalnie jego matka o imieniu Carol jest znana jako prostytutka i gdy Jimbo się dziwi skąd ma tyle pieniędzy (zarabianych nieuczciwie rzecz jasna) to tłumaczy mu się że po prostu pracuje w banku i ma dużo klientów.
Zdarza się że chodzi ubrana topless, co podnieca kumpli Jimbo.

Opis niemal w całości przetłumaczony z angielskiej Wikipedii, ale wg mnie jakiś taki trochę pochrzaniony...

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 12:47 am   

Kiedyś sobie postanowiliśmy, ze przy naszych opisach nie bierzemy innych i nie tłumaczymy. Ale skoro tyle czasu nikt tego nie ruszał to możemy to zmienić. Niemniej jednak jeśli tłumaczyłeś jakiś teks to musisz na końcu podać źródło.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 12:51 am   

No spoko, ja przecież napisałem że przetłumaczyłem to z angielskiej wikipedii :)

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 2:27 am   

To nie wystarczy, zawsze na końcu należy podać źródło. Takie są zasady wykorzystywania tekstu.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:31 am   

W odcinku [04x08] New Kid on the Block Jimbo chodzi z Laurą, co się nie podoba Bartowi. Cała postać: 7/10

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Simpsonfan  
Grampa

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 8:46 pm   

Noi ta scena, w której się rozbeczał :lol:

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 10:08 pm   

Ja ogólnie Jimbo bardzo lubię pomimo iż jest łobuzem :)
Jest z nim dużo śmiesznych scen, często wychodzi na ciamajdę, ma śmieszny głos...
Heh jedyne czego w nim nie lubię to gdy razem z kumplami bije Barta, ale tak poza tym to chyba nie mam mu nic do zarzucenia :)
Ale najlepiej to wypada w rolach w których nikomu nie dokucza. Często się wtedy ośmiesza albo przed kimś czuje duży respekt - czasem na tyle duży że aż beczy - tak jak w opisanej przez Simpsonfana scenie - kiedy Moe zaatakował go z nożem to ten się pobeczał :mrgreen: - Rany, ale mnie ta scena rozwaliła! Normalnie spadłem z krzesła! Taki z niego na co dzień chojrak i łobuz ale gdy natrafi na silniejszego i groźniejszego od siebie to wymięka i beczy jak dziecko! :mrgreen: Tą scenę zaliczam oczywiście do kanonu najlepszych scen The Simpsons! Jak dla mnie to mogłaby stać się ich ikoną/wizytówką :lol: Heh, ale Bart go wrobił :lol: I jak się skompromitował przed Laurą :lol:

Wspomniałem już że nie lubię jak bije Barta za to uwielbiam patrzeć jak gnoi Martina albo kogoś ze swoich kumpli. :] Szkoda tylko że nie gnębi Lisy - nie żeby ją bił, no ale wiecie o co mi chodzi... :P Jakieś tam docinki i inne zaczepki :P

Ogólnie oceniam go na 8/10 :)

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 2:02 pm   

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Jimbo przez chwilę się z kimś spotykał. Czy to nie była czasem Lisa :? :

Postać bardzo przyjemna większość sytuacji z nim jest bardzo śmieszna a przede wszystkim te, w których znęca się z kolegami nad Bartem.

9/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 2:20 pm   

Vidiu napisał/a:
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Jimbo przez chwilę się z kimś spotykał. Czy to nie była czasem Lisa :? :

Na pewno nie... On i Lisa? Nie przypominam sobie... On jeśli już to miał romans z Laurą - sąsiadką Barta w której się zakochał, a Lisa to chodziła z Nelsonem :P :)

Vidiu napisał/a:
Postać bardzo przyjemna większość sytuacji z nim jest bardzo śmieszna a przede wszystkim te, w których znęca się z kolegami nad Bartem.

9/10

Ujujuj... :(
Nie będę ukrywał że troszkę mnie zabolało to co napisałeś :( Bo ja właśnie bardzo nie lubię tych scen w których dokuczają Bartowi :P (ale toleruję Twój pogląd :) ) Uwielbiam za to sceny w których znęcają się nad Martinem! :mrgreen: :twisted:

Luis Benuel  
Lisa

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 9:19 pm   

Cytat:
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Jimbo przez chwilę się z kimś spotykał. Czy to nie była czasem Lisa

była to dziewczyna w której zakochał sie Bart, sezon prawdopodobnie 4

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 10:05 pm   

Luis Benuel napisał/a:
była to dziewczyna w której zakochał sie Bart, sezon prawdopodobnie 4

A to właśnie wtedy gdzie Jimbo poryczał się przed Moe.

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 10:13 pm   

No ale dobrze kojarzyłem, że z kimś się spotykał :P

Simpsonfan  
Grampa

Wysłany: Pon Lis 30, 2009 8:10 am   

Doszedłem do takiego wniosku, że przez te 20 sezonów zmarnowano potencjał postaci. Szczerze, to mnie wkurzały te krótkie występy razem z łobuzami w poszczególnych odcinkach, nie wnoszące nic do nich. Za mało było ról głównych z nimi, a mogło być naprawdę super. Najlepszy występ, to był zdecydowanie w odcinku [01x08]. Powaliła mnie za to scena z [06x25], w której Jimbo pyta się postrzelonego Burnsa, czy nic mu nie jest :lol2: Normalnie dla mnie to wyglądało bardzo zabawnie :D

Ronaldo  
Grampa

Wysłany: Wto Lut 23, 2010 5:01 pm   

5/10
nie lubie tej postaci
wkurza mnie bardzo
ale dobre było jak
się poryczał

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Pią Sty 14, 2011 10:17 am   

Cóż jak dla mnie średnia postać według mnie najbardziej wyróżnia się z łobuzów nie licząc Nelsona ale nie jest też jakąś wybitną postacią jak dla mnie ma za krótkie występy i nie zawsze są fajne
ogólnie daje 7/10

Odpowiedz do tematu