The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czas, produkcji, wada, zaleta

Czas produkcji - zaleta czy wada?
Autor Wiadomość
m@rcin  
Grampa

Wysłany: Sob Cze 17, 2006 8:48 pm   

Dlatego tak wyglądają, bo są robione w takiej technice.

Clancy
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 13, 2006 1:01 pm   

Czas produkcji to oczywiscie zaleta bo inaczej Simpsonowie wygladali by jak South Park.

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Pon Lis 13, 2006 3:23 pm   

A kto mówi, że South Park źle wygląda? W takim stylu są i bardzo dobrze :D

sushi
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 14, 2006 5:15 pm   

Clancy napisał/a:
Czas produkcji to oczywiscie zaleta bo inaczej Simpsonowie wygladali by jak South Park.

bo South Park ma tak wygladac. Uwazasz, ze kreska w SP jest taka jaka jest bo brak im czasu? Pieniedzy? No chyba jednak nie. Zalozenie tworcow bylo takie i teraz je realizuja.

Zreszta troche glupi porownywac The Simpsons z South Parkiem - zupelnie dwa rozne seriale. Simpsoni sa bardziej filmem "rodzinnym", podcas gdy South Park w wiekszosci ogladaja ludzie mlodzi (pewnie, ze niektorzy dorosli tez pewnie ogladaja SP, ale wieksza czesc z nich z pewnoscia polubila by bardziej South Park).

Co do tego, ze w The S. nie ma tematów na topie - to tez wynika chyba z zalozenia tworcow. W South Parku jest inaczej - ale mysle, ze sytuacja z ktorej sie smiejemy teraz za 15 lat nie bedzie smieszna...A Simpsoni? Wg. mnie drugi co do ponadczasowosci serial komediowy (pierwszy zdecydowanie Monty Python) - pierwsze odcinki zrobione w 89 sa nadal smieszne, a juz minelo 17 lat...

A zblizajac sie bardziej do tematu - ciezko powiedziec, takie "co by bylo gdyby" - sam tym bardziej nie potrafie odpowiedziec bo dopiero jestem przy 6 sezonie i zanim obejze wsyztskie odcinki tak zebym musial czekac na nowy to troche czasu minie...

P.S. Wielki + dla tego, kto pisal, ze SP to nie tylko wulgaryzmy ale i morał ukryty pod nimi... Kilka odcinków widzialem i musze przyznac, ze w kazdym był morał... a w Simpsonach tego brakuje, albo inaczej - po prostu tego nie ma, co wynika z zalozen tworcow... jest jak jest i jest dobrze!

tomek007  
Lisa

Wysłany: Sro Lis 15, 2006 3:28 pm   

sushi napisał/a:
pewnie, ze niektorzy dorosli tez pewnie ogladaja SP, ale wieksza czesc z nich z pewnoscia polubila by bardziej South Park).
:) Spoko :) Nic z tego nie rozumiem, ale śmiesznie się czyta :wink: "niektorzy dorosli tez pewnie ogladaja South Park, ale wieksza czesc z nich z pewnoscia polubila by bardziej South Park"...
Chyba za szybko pisałeś, że Ci takie maślane masło wyszło :wink:

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Pią Gru 22, 2006 3:35 pm   

szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałem.
ale Simpsonowie odpowiadają mi tacy, jacy są. I bez różnicy jest dla mnie to, czy odcinek powstaje w tydzień, czy w miesiąc. Epizody wychodzą w miarę regularnie i z tego się cieszę :)
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

go_sio_rek  
Maggie

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 4:06 pm   

Oczywiście zaletą jest to ze odcinki są robione tak długo, dzięki temu są bardziej dopracowane i mimo tego, że podejmowane tematy mogą nie wydawać się "świeże" to znów aż takie stare przecież też nie są (głównie podejmowane sa i tak tematy o których mowa jest potem jeszcze przed długi okres czasu, wiec nie wydaje się to w jakiś sposób "przeterminowane")
I zgadzam się z opinią że prawdopodobnie gdyby nie wulgaryzmu występujące w SP mało kto by to oglądał.

Odpowiedz do tematu