Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:06 am Czy "The Simpson Movie" będzie dubingowany?
Proponuję, trochę prowokacyjnie kolejną ankietę. Niby na ten sam temat, ale trochę inaczej. Mamy dwie możliwości spolonizowania filmu, na który tak bardzo czekamy: dubing albo napisy. Proponuje ankietę, w której będą tylko te dwie odpowiedzi a pytanie brzmi:
W jakiej wersji film trafi na ekrany polskich kin?
Zaznaczam, że nie chodzi mi o to w jakiej wersji chcecie zobaczyć film, a w jakiej realnie myślicie że się ukaże. Dodatkowo spróbujcie uzasadnić swoje głosowanie.
Trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że jest duże prawdopodobieństwo iż będzie dubing. W Polsce raczej mało jest takich fanów jak my i nam mniejszości dubbing będzie przeszkadzał ale większości to raczej nie robi różnicy (choć wolą pewnie dubbing bo nie trzeba się wyslić) bo nie widzieli prawdziwego Homera.
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:23 am
peter1310, w pełni się z Tobą zgadzam. Powinniśmy się cieszyć, że film ma trafić na nasze ekrany w tym samym czasie co na całym świecie i mieć nadzieje, że na DVD trafi szybciej niż kolejne sezony.
Jak tak sobie myślę i myślę i chyba nawet chciałbym, żeby zdubbingowali. Czemu? A no temu, że w wersji oryginalnej i tak zobaczę, a zżera mnie ciekawość jak wybrnęliby z dubbingowania. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby puszczanie 2 wersji w kinach i każdy sam by sobie wybierał, ale w to wątpię, bo jak już poświęcą kasę i czas na podkład to pewnie będzie to jedyna opcja.
A teraz już na temat : Myślę, że będzie bez dubbingu, tak jak to było z South Parkiem.
D'oh
bed goes down!
bed goes up!
bed goes down...
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:32 pm
tomeczek napisał/a:
mam nadziej że wyjdą w Polsce DVD z Simpsonami z angielskimi napisami
tomeczek, pytanie tylko kiedy wyjdą. Po sezonie kinowym jak to zwyklę bywa z nowościami kinowymi, czy po dziesięciu sezonach/latach jak to jest u Simpsonów.
Kurde ale dałem plamę. Dopiero teraz się zorientowałem. Oczywiście chodziło mi o to aby wyszły z polskimi napisami a nie angielskimi. Bo po co mi angielskie napisy niby?
Filmy na DVD zazwyczaj wychodzą już po 3 miesięcach po premierze w kinie. Zakładam, że sprawdzi się scenariusz And-or'a i że firmy zwęszą zysk i zaczną wydawać sezony na DVD. Przynajmniej mam taką cichą nadzieję.
basta [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 8:59 pm
ja bym nie wytrzymal bez orginalnego glosu wszystkoch bohaterow... dla mnie dubbing odpada a pozatym w multikinie czesto puszczaja 2 wersje... z napisami i z lektorem lub dubbing wiec mozna wybrac
Sadam [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 7:02 pm
moim zdaniem film dużo by stracił gdyby był dubbing:/
pozatym nieda się zastąpić tych wszystkich oryginalnych głosów i oddać w pełni klimatu moim zdaniem:P
tutaj mamy bardzo dobry przykład jak można np. skaleczyć słynne D'oh:
http://youtube.com/watch?v=1O8z8WUm28U
niewiem z jakiego to kraju ale brzmi fatalnie
to ma być D'oh??to jakieś babskie jęczenie hahahah:P
MuR13L [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 7:13 pm
Jakoś niebardzo chciałbym oglądać Simpsonów z dubbingiem. Najlepszym rozwiązaniem byłyby napisy tyle że jak to z kreskówkami w kinie bywa chyba wszystkie są z dubbingiem. Lektor też mógłby być ewentualnie bo przynajmniej słychać orginalne głosy ale lektora nie będzie na bank. Obstawiam że będzie dubbing i troche sie tego boje. Ewentualnie mogłyby być dwie wersje z napisami i z dubbingiem takie rozwiązanie byłoby chyba najlepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum