The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bedzie, dubingowany, moviequot, simpson

Zamknięty przez: Shaggy
Pon Mar 08, 2010 8:22 pm
Czy "The Simpson Movie" będzie dubingowany?

W jakiej wersji film trafi na ekrany polskich kin?
dubingowanej
40%
 40%  [ 11 ]
z napisami
59%
 59%  [ 16 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

Autor Wiadomość
air chris  
Matt Groening

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:06 am   Czy "The Simpson Movie" będzie dubingowany?

Proponuję, trochę prowokacyjnie kolejną ankietę. Niby na ten sam temat, ale trochę inaczej. Mamy dwie możliwości spolonizowania filmu, na który tak bardzo czekamy: dubing albo napisy. Proponuje ankietę, w której będą tylko te dwie odpowiedzi a pytanie brzmi:

W jakiej wersji film trafi na ekrany polskich kin?

Zaznaczam, że nie chodzi mi o to w jakiej wersji chcecie zobaczyć film, a w jakiej realnie myślicie że się ukaże. Dodatkowo spróbujcie uzasadnić swoje głosowanie.

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:17 am   

Trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że jest duże prawdopodobieństwo iż będzie dubing. W Polsce raczej mało jest takich fanów jak my i nam mniejszości dubbing będzie przeszkadzał ale większości to raczej nie robi różnicy (choć wolą pewnie dubbing bo nie trzeba się wyslić) bo nie widzieli prawdziwego Homera.

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:23 am   

peter1310, w pełni się z Tobą zgadzam. Powinniśmy się cieszyć, że film ma trafić na nasze ekrany w tym samym czasie co na całym świecie i mieć nadzieje, że na DVD trafi szybciej niż kolejne sezony.

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 1:11 pm   

Ja również uważam że w kinie będzie dubbing ale mam nadziej że wyjdą w Polsce DVD z Simpsonami z angielskimi napisami.

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 1:19 pm   

Po co czekać na dvd z polskimi napisami skoro nasi eksperci od napisów sporządzą w jedno popołudnie napisy lepsze niż w kinie :)

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 1:24 pm   

Jak tak sobie myślę i myślę i chyba nawet chciałbym, żeby zdubbingowali. Czemu? A no temu, że w wersji oryginalnej i tak zobaczę, a zżera mnie ciekawość jak wybrnęliby z dubbingowania. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby puszczanie 2 wersji w kinach i każdy sam by sobie wybierał, ale w to wątpię, bo jak już poświęcą kasę i czas na podkład to pewnie będzie to jedyna opcja.

A teraz już na temat :mrgreen: : Myślę, że będzie bez dubbingu, tak jak to było z South Parkiem.

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 1:52 pm   

Film prawdopodobnie i tak nie dostanie kategorii b.o., więc nie sądzę by robili dubbing. Ot, i tyle.

Hans  
Lisa

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 8:12 pm   

Niestety sądzę, że będzie dubbing.

Nasi 'spece' na pewno nie pozwolą uciec takim dialogom i będą chcieli przebić Shreka.

Tylko obawiam się, że ludziom, którzy naoglądali się serialu takie popisy nie przypadną do gustu. Homer jest jeden, i jego głos jest (Też) jedyny na świecie...
D'oh :D
bed goes down!
bed goes up!
bed goes down...

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:32 pm   

tomeczek napisał/a:
mam nadziej że wyjdą w Polsce DVD z Simpsonami z angielskimi napisami

tomeczek, pytanie tylko kiedy wyjdą. Po sezonie kinowym jak to zwyklę bywa z nowościami kinowymi, czy po dziesięciu sezonach/latach jak to jest u Simpsonów.

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Sty 08, 2007 10:35 am   

Kurde ale dałem plamę. Dopiero teraz się zorientowałem. Oczywiście chodziło mi o to aby wyszły z polskimi napisami a nie angielskimi. Bo po co mi angielskie napisy niby? :lol:

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Pon Sty 08, 2007 1:40 pm   

tomeczek, z góry założyłem pomyłkę. Pytanie ciągle aktualne: w kinie za 199 dni, na DVD za :? : :? : :? :

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Sty 08, 2007 3:57 pm   

Filmy na DVD zazwyczaj wychodzą już po 3 miesięcach po premierze w kinie. Zakładam, że sprawdzi się scenariusz And-or'a i że firmy zwęszą zysk i zaczną wydawać sezony na DVD. Przynajmniej mam taką cichą nadzieję.

basta
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 17, 2007 8:59 pm   

ja bym nie wytrzymal bez orginalnego glosu wszystkoch bohaterow... dla mnie dubbing odpada a pozatym w multikinie czesto puszczaja 2 wersje... z napisami i z lektorem lub dubbing wiec mozna wybrac :-)

Sadam
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 7:02 pm   

moim zdaniem film dużo by stracił gdyby był dubbing:/
pozatym nieda się zastąpić tych wszystkich oryginalnych głosów i oddać w pełni klimatu moim zdaniem:P
tutaj mamy bardzo dobry przykład jak można np. skaleczyć słynne D'oh:
http://youtube.com/watch?v=1O8z8WUm28U
niewiem z jakiego to kraju ale brzmi fatalnie :x
to ma być D'oh??to jakieś babskie jęczenie hahahah:P

MuR13L
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 7:13 pm   

Jakoś niebardzo chciałbym oglądać Simpsonów z dubbingiem. Najlepszym rozwiązaniem byłyby napisy tyle że jak to z kreskówkami w kinie bywa chyba wszystkie są z dubbingiem. Lektor też mógłby być ewentualnie bo przynajmniej słychać orginalne głosy ale lektora nie będzie na bank. Obstawiam że będzie dubbing i troche sie tego boje. Ewentualnie mogłyby być dwie wersje z napisami i z dubbingiem :) takie rozwiązanie byłoby chyba najlepsze

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi