The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: byc, moze, realem, simpsons

Czy The Simpsons może być realem ...???

Czy takie życie może być w realnym świecie?
Oczywiście
25%
 25%  [ 8 ]
Raczej tak
6%
 6%  [ 2 ]
Tak średnio
16%
 16%  [ 5 ]
Raczej nie
25%
 25%  [ 8 ]
Oczywiście ... że NIE
6%
 6%  [ 2 ]
Chyba oszalałeś :/
9%
 9%  [ 3 ]
Nie kminie o co ci chodzi ...
9%
 9%  [ 3 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 31

Autor Wiadomość
ShadowSong  
Marge

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 9:57 pm   Czy The Simpsons może być realem ...???

Jak myślicie czy takie życie jak w The Simpsons jest możliwe w realu??

Czy takie przygody mogą się zdarzać i czy ludzie potrafią być tak samo zakręceni ...

Interpretujcie ten temat jak chcecie po prostu się wypowiedzcie :)

Wasze opinie ...

Moim zdanie w dużej większości tak ... :)

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 10:28 pm   

Zależy co masz na myśli...

Na pewno niemożliwe jest lądowanie UFO, niestarzenie się, upadek z przepaści i przeżycie, niemożliwe jest że do Twojej łazienki przyjdzie Jay Leno pomóc myć żałosnego klauna (sic! jakie to było debilne!)...

Natomiast zawsze możesz przeżywać przygody ale wątpliwe by działo się to tak często. Przyznam szczerze, że nie wiem o co tak naprawdę chodzi w tym temacie. I przyznam szczerze nie wiem po co ja to w ogóle piszę ale tak to już jest, że jak zbliżają Ci się egzaminy to robisz wszystko by się nie uczyć

bakałarz  
Marge

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 7:24 am   

Przygody - 95% z nich raczej nie :]
Co do zakręcenia, to bywają ludzie tacy zakręceni, może nie 24 na dobę, ale momenty są :wink:

poza tym myślę że realem to nie bardzo ale barceloną owszem :lol:

pqlamz  
Bart

Wysłany: Wto Cze 02, 2009 8:54 pm   

No jeśli chodzi o postacie, to dookoła nas można zauważyć simpsonów, np moja siostra jest stuprocentową Lisą, mój tata przypomina Homera (piwko po pracy i TV) ale jeśli chodzi o przygody, to każdy je ma, ale nie w takim natężeniu jak Simpsonowie :)

Miruko  
Maggie

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:40 pm   

Przepis na Springfield:
1. Weź jedną amerykańską wioskę na zadupiu
2. Wprowadź tam masę zakręconych ludzi
3. Zbuduj elektrownię atomową
4. ... i delektuj się własnym Big Brother'em

Takie rzeczy to tylko w Simsach... :P

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 5:57 pm   

założyciel tematu, albo ma spore poczucie humoru, albo jest dość naiwny, bo Simpsonowie jakoś do bycia realistycznymi nie pretendują

sh  
Marge

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 6:47 pm   

Może pierwszy sezon, wtedy mieli takie życiowe przygody. Wraz z biegiem lat odcinki stawały sie coraz bardziej nieprawdopodobne.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Lip 16, 2009 8:30 pm   

Oj długo się nad tym zastanawiałem, ale po tych wszystkich przemyśleniach ostatecznie doszedłem do wniosku, że tego serialu raczej nie dałoby się przenieść na naszą realną szarą rzeczywistość, a przynajmniej nie w całości. :P Ten serial to w końcu satyra, czyli rzeczywistość pokazana w krzywym zwierciadle, a nie jej rzeczywiste, wierne odzwierciedlenie. :P A zresztą nawet gdyby było to możliwe i życie w realu było identyczne z tym co się dzieje w serialu no to wtedy serial już straciłby swoją rangę, swój status. :P Nie byłby już krzywym zwierciadłem tylko wiernym odzwierciedleniem rzeczywistości. :P Absurdalnej co prawda, no ale jednak. I co więcej wtedy jej parodiowanie to chyba nawet nie miało by już głębszego sensu, skoro sama w sobie byłaby już jedną wielką parodią. :]

Podobieństwa owszem są, no ale nie oszukujmy się - absolutnie wszystkiego to się na real przenieść nie da. :P Sam pamiętam, że byłem kiedyś zabójczo podobny do Barta gdy byłem w jego wieku i też tak jak on słynąłem wtedy z masy różnych wygłupów w jego stylu, no ale mimo to nie wszystkich jego wybryków udawało mi się dokonać. :P Niektóre były po prostu zbyt trudne albo i wręcz niemożliwe przeze mnie do zrealizowania. :] Zresztą wszystkich to ja chyba nawet nie miałbym(zarówno teraz jak i wtedy) ochoty, odwagi lub nawet i godności by je wykonywać. Tak więc nawet jeśli byłyby takie wygłupy do wykonania w realu możliwe to jednak zawsze znalazłyby się jakieś czynniki hamujące, jak na przykład te które właśnie wymieniłem. :)

A co do tych rzeczy które wymienił tomeczek, no to w większości nie są to elementy stricte simpsonowe, bo można je zobaczyć w zasadzie w każdej kreskówce, no ale również kreskówki ogólnie same w sobie jak wiemy rządzą się swoimi prawami i też nie da się z nich wszystkiego idealnie przenieść na real. :)

espio5  
Grampa

Wysłany: Wto Sie 11, 2009 6:27 pm   

Moim zdaniem TS nie może być realem.Przecież to tylko kreskówka.A kreskówka nie może,przecież dorównać rzeczywistości :wink:

michupo  
Maggie

Wysłany: Wto Sie 11, 2009 6:36 pm   

Wg mnie odwrotnie. Rzeczywistość nie może dorównać kreskówce :mrgreen:

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 8:07 pm   

Simpsonowie realem? Chyba Madryt... Wyobrażacie sobie scenki z Treehouse'a w waszym życiu? Jakoś nie przypominam sobie, by przyszedł kiedyś do mnie akwizytor i zaproponował dom przyszłości albo żebym kupił sobie klonujący hamak.

Chociaż... scenki z pierwszych trzech - czterech sezonów są bardzo prawdopodobne, więc w ankiecie oddaję głos na "na średnio".

bakałarz  
Marge

Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:38 am   

Akurat przykład z treehousami jest trochę chybiony, ponieważ są to odcinki specjalne, które nawet w simpsonach na codzień się nie dzieją ;)

YoungLarry96  
Maggie

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 6:40 pm   

W USA - tak, w Polsce - nie.

sakuwbarakushow  
Lisa

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 9:23 am   

Większość sytuacji była by możliwa w realnym życiu. Przygody również. Ale raczej nie możliwe nie starzenie się, takie poturbowania do jakich dochodzi w odcinkach. Co do ufo, oczywiście że to możliwe i prawdopodobne że wielokrotnie się wydarzyło. :)

Obejrzane sezony :
1,2,3,4,5,6,7,8 - w trakcie ! :)
Maggie sweet gerl :D

Arientar  
Grampa

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 9:50 am   

Znam różnych dziwnych ludzi. Nawet kilku nich mieszka blisko siebie. Lecz takie skupisko dziwaków, jak widać w Springfield, nie udało by się złożyć.
Myślę, że niektóre sytuacje przedstawione w Simpsonach mogą się zdarzyć w prawdziwym życiu, ale na pewno nie tak często, jak to jest przedstawiane w serialu.
Metalocalypse: 1, 2...
My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...

Odpowiedz do tematu