ciekawi mnie skad bierzecie odcinki, jakich programow uzywacie
i od razu kcialbym wam zaproponowac i polecic serwery binarne a.k.a. binarki wlasnie sciadam sobie 1 odcinek 5 serii w jakosci dvd a uzytkownik zapowiedzial ze zamiesci ja cala z czego ogromnie sie ciesze
z binarek mam juz 2 cale sezony i 3 i 4 tak wyrywkowo juz nie moge sie doczekac 5 seasomu
Jakoś nigdy nie byłem przekonany do grup binarnych. Po prostu wydaje mi się, że nie są do tego stworzone (w sensie wygody), ale zaznaczam, że to tylko moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać;. Ze swojej strony polecam Direct Connect, znajdziecie na nim masę odcinków. Jedyna wada, żeby się dostać; na większe huby trzeba sporo udostępniać;, ale warto. A po za tym można próbować; sciągać; z edonkeya, bittorrenta (ostatnio ryzykowne z powodu padających jak muchy trackerów), lub FTP (ciężko znaleĽć;, ale zadanie nie niewykonalne).
Tak, emule jest dobrym klientem edonkeya. Mnie jednak denerwuje z reguły długie oczekiwanie w kolejkach. Od pewnego czasu także i direct connect stosuje hashowanie plikow, tak więc nie ma najmniejszego problemu z dociągnięciem pliku,nawet jeśli osoba zmieniła nicka, lub opuściła huba - wystarczy wybrać; opcję search by TTH i program wyszuka pliki o tej samej sumie kontrolnej.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Kaukaz [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 19, 2005 6:45 pm
Jak wszystko z Simpsonów ciągne z torrenta.Dawniej sciagałem z kazy ale ten program to wielka niewiadoma, nigdy nie mialem pewnosci ze to nie wirus
Ostatnio zmieniony przez Kaukaz Wto Mar 01, 2005 9:10 am, w całości zmieniany 1 raz
oGrodnik [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 22, 2005 12:18 am
to kaza to nie wirus? kurde a ja myslalem... hehe oslem go!!
Cann [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 7:57 pm
ja sciagam z dc++ i transfery mam po 40kb/s przy laczu 640.
Cytat:
Od pewnego czasu także i direct connect stosuje hashowanie plikow, tak więc nie ma najmniejszego problemu z dociągnięciem pliku,nawet jeśli osoba zmieniła nicka, lub opuściła huba - wystarczy wybrać; opcję search by TTH i program wyszuka pliki o tej samej sumie kontrolnej.
czy moglbys napisac gdzie sie to "daje" i co to znaczy suma kontrolna ? thx pozdrawiam
Dowolny nowy klient dc++ posiada opcję hashowanie plikow. Przy pierwszym uruchomieniu i po dodaniu nowych plikow do udostepnionych plikow program przeprowadza tzw hashowanie, ktore trwa w zaleznosci od wielkosci plikow nawet kilka/nascie minut. A polega to na tym ze kazdy plik otrzymuje unikalna sume kontrolną - w uproszczeniu kazdemu plikowi przypisuje sie unikalny ciag kilkudziesiecioznakowy. Samego procesu obliczania tego ciagu nie znam ale pewnie zalezy to od wielkosci pliku i paru innych rzeczy. Grunt ze dwa te same pliki maja te same hashe. A jeśli nie tzn. ze nie sa to te same pliki .
Zalety w skrócie: jesli masz jakis niedociagniety plik mozesz wyszukac go u innych uzytkownikow korzystajac z opcji search by tth klikajac na sciaganym pliku w zakladce Download Queque (DC++)- zauwaz ze te same pliki moga miec rozne nazwy a mimo to miec ten sam hash. Na upartego mozesz w opcjach zaawansowanych zaznaczyc zeby program co pewnie czas automatycznie wyszukiwał Ľródła (Nie polecam jednak).
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Najwiecej odcikow zdobylem przez Dc++, najnowsze sciagam przez Torrenta...
Kopciu [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 13, 2005 6:18 pm
jesli nie edonkey to co??
btw wszystkie linki do edonkey-a biore www.the-realworld.de
jesli macie problemy z konfigiem emule/edonkey to www.shareosiol.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum