Wysłany: Pią Mar 31, 2006 6:44 pm Daty odcinków
hello mam pytanie zastanwiala mnie ostatnio jedna rzecz skoro najstarszym odcinkiem jaki mozna dostac w sieci jest s1e1 "Christmas Special - Simpsons Roasting on an Open Fire", a bynajmniej z tego co ja wiem to jaka jest data jego powstania?o ile sie nie myle simpsonowie pierwszy raz zostali wyemitowani w 88 roku, moje pytanie brzami czy wlasnie tym odcinkiem?
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 6:52 pm
Roasting on the open fire faktycznie był pierwszym odcinkiem wyemitowanym, ale pierwszym wyprodukowanym był Some Enchanced Evening . Ponadto jeszcze były krótkie odcinki z Tracey Ullman Show. Owych dat nie pamieam.
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 6:55 pm
To prawda, że Simpsonowie pierwszy raz zostali pokazani na końcu lat '80 (może i w 88 - nie pamiętam), ale jako krótkie przerywniki programu Tracey Ullman Show (o czym z resztą pisze w FAQ. 20-kilku minutowe odcinki zaczęły ukazywać się później - zdaje się, że pierwszy jakoś na Boże Narodzenie 1989 r.
A co do daty samego powstania odcinka, to nie mam pojęcia. Na pewno przed premierą w TV .
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 11:04 pm
dzieki:) bo zastanawialo mnie czy weszli na antene tak odrazu z swiatecznym odcinkiem, bo mam sciagniete filmik z http://www.robotolabs.com/torrents.php
o simpsonach zatytulowany Q13.News.Story.on.300th.EP i tam jest historia simpsonow i jest pokazana z scena z bardzo starego odcinka domyslec sie mozna po jakosci postaci jeszcze nie sa tak idealne jak teraz:)a nigdy nie widzialam innych odcinkow.dlatego ciekawilo mnie czy bylo cos przed.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum