Disco Stu to człowiek, który żyje w starej dobrej epoce disco końca lat 70. Jego wygląd, ciągły taneczny krok pokazuje to na każdym kroku. Disco Stu mówi o sobie zawsze w trzeciej osobie, nie zwraca się do nikogo konkretnego.
Nie wiemy o nim wiele, ale na przykład w odcinku 14x02 dowiadujemy się o nim, iż naprawdę nie znosi disco, ale chce, by ludzie myśleli, że jest fajny, w odcinku 16x10 okazuje się, że poślubił Selmę, ale dostał unieważnienie małżeństwa od samego Jana Pawła II.
Podobnie jak Hans Moleman jest postacią epizodyczną, występującą w zasadzie tylko w gagach, o której nie da się powiedzieć nic pewnego.
Lubię tą postać, a to ze względu na moje duże zamiłowanie do dekady w której się mentalnie zatrzymał. Bardzo sympatyczny gostek, choć szkoda, że tak rzadko się pojawia. Fajnie są te jego gadki z odniesieniami do muzyki disco.
Oceniam postać tak na 8/10 - jak już wspomniałem jest spoko, no ale jest tylko jednym z wielu w tym serialu, więc nie jest jakąś wybitną dla mnie postacią, aby mógł zasłużyć na w pełni zasłużone 10.
Dodam jeszcze że ja tą postać zacząłem dostrzegać w serialu dosyć późno, bo przez bardzo długi czas jakoś go wogóle nie kojarzyłem.
P.S. gacjan, zapomniałeś dopisać aktora, który mu użycza głosu.
Właśnie mi się przypomniała z nim genialna scena jak pochwalił się raz swoimi rybkami pływającymi w podeszwach/obcasach jego butów. A gdy ktoś się spytał jak on je tam włożył to nie mógł sobie przypomnieć. :] I normalnie go zatkało - to była wg mnie najlepsza z nim scena w całym serialu. O i o ile pamiętam to chyba nawet nie umiał odpowiedzieć na pytanie jak on je karmi i jak im się udało tyle czasu w takich warunkach przeżyć. :]
P.S. Dalej brakuje w opisie postaci naziwska aktora dubbingującego.
Właśnie mi się przypomniała z nim genialna scena jak pochwalił się raz swoimi rybkami pływającymi w podeszwach/obcasach jego butów. A gdy ktoś się spytał jak on je tam włożył to nie mógł sobie przypomnieć. :] I normalnie go zatkało - to była wg mnie najlepsza z nim scena w całym serialu. O i o ile pamiętam to chyba nawet nie umiał odpowiedzieć na pytanie jak on je karmi i jak im się udało tyle czasu w takich warunkach przeżyć. :]
P.S. Dalej brakuje w opisie postaci naziwska aktora dubbingującego.
dziwny giościu ale może to dlatego że nie trawię disco. jakby był jakimś progmetalowcem to może bardziej bym go pokochał. a tak to nie mam ochoty się z nim nawet przespać. postać do pupy! 3/10 - 3 punkty za rybki w jego bucie
_________________ http://bukomiks.blogspot.com/ - serdecznie zapraszam na mojego bloga z komiksami
aporpos: PRZEKLINANIE JEST FAJNE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum